کد خبر: ۱۰۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰

سرمایه‌گذاران جهانی بر روی بمب ساعتی زباله‌های پلاستیکی نشسته‌اند

سرمایه‌گذاران جهانی فارغ از نگرانی‌های رایج در مورد اختلال موجود در زنجیره تامین و گرانی انرژی که پس از همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین فراگیر شده باید نگران جزر و مد زباله‌های پلاستیکی باشند چرا که مقابله با غرق شدن جهان در این زباله‌ها افزون بر غول‌هایی همچون کوکاکولا هزینه شرکت‌های کوچک بخش خصوصی را نیز به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد.  
سرمایه‌گذاران جهانی بر روی بمب ساعتی زباله‌های پلاستیکی نشسته‌اند

سرمایه‌گذاران جهانی بر روی بمب ساعتی زباله‌های پلاستیکی نشسته‌اند

مخاطب ۲۴، سرمایه‌گذاران جهانی فارغ از نگرانی‌های رایج در مورد اختلال موجود در زنجیره تامین و گرانی انرژی که پس از همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین فراگیر شده باید نگران جزر و مد زباله‌های پلاستیکی باشند چرا که مقابله با غرق شدن جهان در این زباله‌ها افزون بر غول‌هایی همچون کوکاکولا هزینه شرکت‌های کوچک بخش خصوصی را نیز به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد.  

 


چهار سال پس از امضای توافقنامه غول‌های تولید کننده کالا‌های مصرفی برای همراهی داوطلبانه با معاهده جهانیِ حذف زباله‌های پلاستیکی، پیشرفت ناامیدکننده است. داده‌های منتشر شده از سوی بنیاد الن مک‌آرتور نشان می‌دهد که سه شرکت پپسی کو، مارس و کوکاکولا میزان استفاده از پلاستیک بِکر (تولید شده از سوخت‌های فسیلی) را به جای مواد بازیافتی بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به ترتیب ۵، ۳ و ۱۱ درصد افزایش داده‌اند. بر پایه این ارقام تحقق تعهد آن‌ها در کاهش مصرف ۵، ۲۰ و ۲۵ درصدی تا سال ۲۰۲۵ دشوار به نظر می‌رسد.

همزمان مصرف‌کنندگان پلاستیک نیز در افزایش استفاده از مواد قابل بازیافت توفیق زیادی نداشته‌اند. چنان که ۱۰ درصد بسته‌بندی‌های پلاستیکی در کشور‌های امضاکننده معاهده حذف زباله‌های پلاستیکی مصرف می‌شود و ظروف بسته بندی دوستدار محیط زیست تنها ۱.۲ درصد از مجموع بسته‌بندی‌ها را تشکیل می‌دهد.  

همچنین،  سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اعلام کرده که با وجود تلاش شهروندان اروپایی برای تفکیک زباله، در اروپا، سالانه تنها ۹ درصد مواد پلاستیکی بازیافت می‌شود. در ایالات متحده نیز ۷۳ درصد از زباله‌های پلاستیکی به مکان‌های دفن زباله ختم می‌شود، جایی که تجزیه پلاستیک در آن ۵۰۰ سال طول می‌کشد. مابقی آن هم سوزانده می‌شود یا روانه سواحل کشور‌های در حال توسعه می‌شود. چشم‌انداز جهانی زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که آمار نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۶۰ تقاضای سالانه مواد پلاستیکی سه برابر خواهد شد و به حدود ۴۵۰ میلیون تن می‌رسد.

البته حل چالش زباله‌های پلاستیکی در نوع خود پیچیده و پرهزینه است. پلاستیک انواع مختلفی دارد که نمی‌توان آن‌ها را با هم ترکیب کرد. همچنین، استفاده از برخی مواد یا مواد افزودنی بازیافت را دشوار می‌کند. جایگزینی پلاستیک با مواد دوستدار محیط زیست و نیز استفاده از پلاستیک بازیافتی، در مجموع برای شرکت‌ها پرهزینه‌تر است.  
با این وجود، ۱۷۵ دولت توافق کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۴ قوانین الزام‌آوری را برای پایان دادن به زباله‌های پلاستیکی تدوین کنند. حدود ۷۰ درصد از شهروندانی هم که در سال گذشته در ۳۴ کشور مورد پرسش قرار گرفته‌اند، خواستار وضع قوانین جدید برای مقابله با زباله‌های پلاستیک هستند.

 


در چنین شرایطی، بررسی صورت گرفته از سوی موسسه خیریه پیو (PEW) نشان می‌دهد که اگر دولت‌ها از شرکت‌ها بخواهند که هزینه مدیریت زباله‌های پلاستیکی خود را تقبل کنند، آن گاه در مجموع یک هزینه ۱۰۰ میلیارد دلاری به شرکت‌ها تولیدکننده زباله‌های پلاستیکی تحمیل خواهد شد. در این میان، شرکت‌های آمریکایی که به وضوح در اصلاح بسته‌بندی و سیستم تولید خود نسبت به رقبای اروپایی عقب‌تر هستند، هزینه بیشتری را متحمل خواهند شد.   

بنابراین، سرمایه‌گذاران در جهان با آغاز شمارش معکوس بمبی ساعتی مواجه هستند که می‌تواند با تصویب قوانین سخت‌گیرانه دولت‌ها عمل کند و هزینه‌های آن‌ها را افزایش دهد.
منبع یورونیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
لغو پرواز‌های چین به ژاپن لغو پرواز‌های چین به ژاپن
شرکت‌های هواپیمایی چین پرواز‌های خود به ژاپن را لغو کردند؛ این اقدام می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری و سفر‌های بین‌المللی ژاپن داشته باشد.
اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است
رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر صبر حماس در برابر تجاوزات اسرائیل، از ضرورت فشار دیپلماتیک بر تل‌آویو و ارسال کمک‌های انسانی به غزه سخن گفت.
آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران
سی‌وچهارمین اجلاس مجمع عمومی آیمو در لندن آغاز شد و هیأت ایران به ریاست سعید رسولی ضمن حضور فعال، مواضع کشور را در این نشست بین‌المللی تشریح خواهد کرد.
آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد
آتش در جنگل‌های روستای پیشنبور کلاردشت شعله‌ور شده و بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران مازندران، تیم‌های امدادی همچنان در حال تلاش برای مهار کامل حریق هستند.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر