کد خبر: ۱۰۲۹۱
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۷
برخورد ۲ سامانه بارشی ورودی به ایران از روسیه و عربستان

هشدار ورود غول به ایران!

سامانه بارشی موسوم به غول دریای سرخ عازم ایران است و بر اثر آن برخی استان‌ها شاهد بارندگی تا ۳۰۰ میلی‌متر خواهند بود
هشدار ورود غول به ایران!

هواشناسی برف و باران ایران

مخاطب ۲۴- به نقل از روزنامه همشهری؛ خوزستان و سیستان و بلوچستان در جنوب غرب و جنوب شرقی ایران تا استان‌های شمالی، جنوبی، غربی و شرقی ایران با بیدارشدن غول خفته سرخ که از دریای سرخ به آسمان ایران عزیمت می‌کند، غرق آب باران و سپیدی برف می‌شوند.


بیشتر بخوانید: حقیقت ماجرای ورود غول به ایران / این خبر شایعه بود!


دریای سرخ خلیجی از اقیانوس هند است که میان شبه‌جزیره عربستان و شمال شرقی قاره آفریقا قرار دارد. حالا غول خفته دریای سرخ بیدار شده و با رسیدن به ایران چتر عظیم سامانه بارشی خود را بر سر ایران می‌گستراند.

 

همزمان ۲ توده بارشی از رشته کوه اورال در روسیه عازم ایران هستند تا جریان بارشی در شمال کشور را نیز تقویت کنند، اما در نبرد میان جریان‌های بارشی شمال که از روسیه به ایران می‌رسد و غول بیدار شده دریای سرخ که از جنوب به ایران می‌رسد، به جریان سودانی مشهور است، جریان جنوبی پیروزمندانه ایران را در روند بارشی سیراب‌تر می‌کند.

ایران زیر چتر سامانه عظیم بارشی


محمدرضا جاویدی تحلیلگر علوم جوی و کارشناسان هواشناسی در این‌باره به همشهری می‌گوید: همزمان با تضعیف پدیده لانینو، رطوبت‌رسانی جریان بارشی که از دریای سرخ وارد ایران می‌شود، در بهترین فاز خود برای خاورمیانه و ایران قرار دارد که تأثیر بسیار مثبت بارشی در منطقه و کشور دارد، چون با زوال پدیده لانینو ایران و منطقه به‌تدریج وارد ترسالی می‌شوند.

او می‌گوید: از اواسط هفته آینده به‌خصوص در روز چهارشنبه حجم رطوبت عظیمی از دریای سرخ وارد کشور می‌شود که به غول سرخ شهرت یافته و موج بارشی عظیم و خوبی خصوصا در دوسوم جنوبی کشور یعنی استان‌های واقع در جنوب، جنوب غرب، جنوب شرق و مرکز و حتی شمال شرق کشور ایجاد می‌کند.

این کارشناس با اعلام اینکه ایران با ترکیب ۲توده بارشی واقع در دریای مدیترانه و رطوبت عظیم موجود در غول بیدار شده دریای سرخ در نوار جنوب شرق کشور با بارش‌های سیل‌آسا مواجه می‌شود، افزود: ۱۳دی‌ماه سیستمی قدرتمندتر از تمام جریانات فعلی وارد کشور می‌شود و با فعالیت چشمگیر بارشی ۸۰درصد کشور با بارش باران و ارتفاعات با بارش برف بسیار مواجه می‌شوند.

به‌گفته محمدرضا جاویدی، استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد با بارش شدید باران و برف مواجه می‌شوند. به‌طوری که از همین حالا تا ۲۴دی‌ماه نوار شمالی کشور و دوسوم جنوبی ایران شاهد روز‌های طلایی بارش هستند.


سیرابی در زاگرس، سیلاب در شرق و جنوب


جاویدی می‌گوید: نخستین دامنه غول سرخی که از «بحرالاحمر» برخاسته است، همین حالا در کشور فعال است. دومین موج آن روز چهارشنبه به ایران می‌رسد و سومین دامنه بارشی شدید ۲هفته دیگر در کشور فعال می‌شود. از دوم تا ۱۸بهمن‌ماه نیز همین سیستم در کشور خودنمایی می‌کند و هر جریان شدیدتر از جریان قبل موج بارش را تشدید می‌کند. با ورود موج بارشی غول سرخ از اواسط هفته آینده به کشور نوار جنوبی ایران بین ۴ تا ۷روز شاهد بارش مداوم است.

وی ادامه می‌دهد: طی ۱۰روز آینده بارش در نوار جنوبی و زاگرس جنوبی و استان‌های همسایه زاگرس تمامی ندارد. سیستان‌وبلوچستان، شرق هرمزگان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر طی ۱۰روز آینده با بارش‌های سیل‌آسا مواجه خواهند شد. با ورود غول سرخ به کشور، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند، سراوان و دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان رکورددار بارش خواهند شد و از استان فارس تا سیستان و بلوچستان و بوشهر ۲۵۰میلی‌متر بارندگی رخ می‌دهد.

جاویدی بیان می‌کند: پیک بارش در زاگرس جنوبی است که حجم بارندگی به حدود ۳۰۰میلی‌متر خواهد رسید. در ارتفاعات و برخی مناطق سردسیر کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، استان فارس، غرب اصفهان و غرب کرمان نیز از همین امروز تا ۲۴دی‌ماه بیش از ۲متر برف خواهد نشست؛ بنابراین تمام کشور با بارش خوب ناشی از بیدارشدن غول سرخ سیراب می‌شود. اما نکته آن است که سهم تهران از توده عظیم بارشی غول سرخ اندک است، اما از ۲۰روز آینده حجم بارش‌ها در تهران بسیار چشمگیر خواهد شد.

 
برچسب ها: هواشناسی بارش
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
0
1
comments icon انشاالله این مرز و بوم سرشار از رحمت الهی شود.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر