کد خبر: ۳۱۵۳۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۳
دیپلمات نابغه‌ای که مسئول مرگ میلیون‌ها نفر بود؛
ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۹ او را به عنوان مشاور امنیت ملی منصوب کرد که باعث نفوذ زیادش در سیاست خارجی آمریکا در دو دولت شد. البته او نه یک سیاستمدار ضد جنگ بلکه نظریه‌پردازی بود که سعی داشت منازعات را کنترل کرده و سود و زیاد ایالات متحده را در نظر بگیرد.

مخاطب 24- کسینجر در ماه می سال ۱۹۲۳ به دنیا آمد او یک سیاستمدار آمریکایی متولد آلمان بودکه برنده جایزه صلح نوبل شد.هنری کیسینجر وزیر خارجه سابق آمریکا در سن ۱۰۰ سالگی در خانه‌اش در ایالت کانتیکات درگذشته است. او در دولت‌های ریچارد نیکسون و جرالد فورد نقشی تعیین‌کننده در سیاست خارجی آمریکا داشت. اما پس از آنهم تا همین چند ماه قبل بر سر تنش‌های اوکراین و چین و... واسطه می‌شد و ایالات متحده نقش اساسی برایش در هنگام تصمیم‌گیری‌ها قائل بود. او یک شرکت رایزنی با نام کیسینجر آسوشیتس هم تاسیس کرده بود.

خانواده کسینجر یهودی بودند و او تا سال ۱۹۳۷، یعنی وقتی ۱۵ سال داشت در آلمان زندگی می‌کرد. با قدرت‌گیری نازی‌ها خانواده کسینجر به همراه او آلمان را به مقصد ایالات متحده ترک کردند. تحصیلات اولیه کسینجر حسابداری بود که ناتمام باقی ماند. بعد به ارتش و سپس به سیستم ضد اطلاعات امریکا نزدیک شد. در سال‌های بعد او تصمیم گرفت در رشته روابط بین الملل تحصیل کند. همین تحصیلات باعث شد تا او راهش را به دستگاه سیاست خارجه آمریکا باز کند. کسینجر بعد از کسب مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری، شروع به تدریس رشته روابط بین الملل در هاروارد کرد.

ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۹ او را به عنوان مشاور امنیت ملی منصوب کرد که باعث نفوذ زیاد او در سیاست خارجی آمریکا در دو دولت شد. در این دوره و تمام دوران‌های بعدی، کسینجر توان خودش را بر سر تنش‌زدایی خرج می‌کرد. البته او نه یک سیاستمدار ضد جنگ بلکه نطریه‌پردازی بود که سعی داشت منازعات را کنترل کرده و سود و زیاد ایالات متحده را در نظر بگیرد.


بیشتر بخوانید


او از طرفداران خروج نیروهای آمریکایی از ویتنام بود. آنهم در شرایطی که امریکا خروج خود را شکستی تمام عیار می‌دانست. کسینجر به‌ خاطر نقشش در برقراری آتش‌بس در آن منازعه، در سال ۱۹۷۳ جایزه نوبل صلح را دریافت کرد. اعطای جایزه به او باعث جنجال شد و دو نفر از اعضای کمیته نوبل استعفا کردند. لی دوک تو از ویتنام هم دیگر برنده مشترک آن سال اعلام شد که از پذیرش جایزه خودداری کرد. اما در نهایت جنگ ویران‌گر و پرهزینه ویتنام پایان پیدا کرد و نقش قهرمانی آن به کسینجر رسید.

او برای پایان جنگ ۱۹۷۳ یوم کیپور میان اسراییلی ها و کشورهای عربی نقش داشت.

اما نقاط تاریک در پرونده کسینجر هیچ‌گاه کم نبوده‌اند. او با طرفداری از دیکتاتور شیله پینوشه نقطه سیاهی بر روی کارنامه کاری خود گذاشت و از اتهاماتش تا اخرین روز زندگی هم رها نشد. از طرف دیگر بسیاری دهه ها جنگ سرد و رقابت میان مسکو و واشنگتن را ناشی از نوع سیاست ورزی کسینجر می دانستند. او تا سال ۱۹۷۷ مقام دولتی داشت. اما بعد تبدیل به مهم ترین نظریه پرداز امریکا شد. شغلی که تا پایان عمر او ادامه پیدا کرد. او دقیقا در ۱۰۰ سالگی در سفر به پکن با شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین دیدار کرد. او طراح اصلی برقراری رابطه آمریکا و چین بود.

کارهای کیسینجر فراتر از دانشگاه بود. او برای اندیشکده‌ها مقاله می‌نوشت و در شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه آمریکا در زمان روسای جمهور جان اف کندی و لیندون جانسون، سمت مشاور را به عهده گرفت.کسینجر دو بار ازدواج کرده است که نام همسرانش فلیشر (۱۹۴۹–۱۹۶۴) و نانسی کیسینجر (۱۹۷۴ تا کنون) بودند. او همچنین یک دختر به نام الیزابت و یک پسر که به اسم دیوید داشت او در کنار جرج بوش به عنوان رئیس کمیته بررسی حملات ۱۱ سپتامبر نقش‌آفرینی کرده و البته به دلیل فضای منفی که علیه او وجود داشته مجبور به استعفا شده است. کسینجر هرگز نتوانست دامانش را از ننگی که با سرنگونی آلنده در شیلی آلوده شده بود پاک کند.

اینترسپت: کیسینجر مسئول مرگ میلیون‌ها نفر بود

پایگاه اینترسپت در گزارشی درباره مرگ دیپلمات کهنه کار آمریکایی نوشت: تعداد کمی از مردم در بسیاری از نقاط جهان به اندازه هنری کیسینجر در مرگ و ویرانی و رنج انسانی دست داشته اند.

براساس آرشیو منحصر به فرد اسناد نظامی آمریکا و مصاحبه با بازماندگان کامبوج و شاهدان آمریکایی، تحقیقات سال ۲۰۲۳ نشان داد که کیسینجر - شاید قدرتمندترین مشاور امنیت ملی در تاریخ آمریکا و معمار اصلی سیاست جنگی آمریکا در جنوب شرق آسیا از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۵ مسئول مرگ غیرنظامیان در کامبوج بوده است. به گفته کارشناسان، کیسینجر مسئولیت مهم حملاتی در کامبوج را بر عهده داشت که به کشته شدن ۱۵۰۰۰۰ غیرنظامی منجر شد.

 

منبع: خبر آنلاین

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
جرمی کلارکسون دوباره جذاب ترین مرد بریتانیا شد title
جرمی کلارکسون در نظرسنجی سایت ایلیسیت انکونترز به‌عنوان جذاب ترین مرد بریتانیا برگزیده شده است. نکته جالب ماجرا در فهرست افرادی است که بعد از او قرار گرفته‌اند.
دستگیر ­مامور قلابی در شمال پایتخت title
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از دستگیری یک مامور قلابی خبر داد.
ماجرای رسوایی اخلاقی ترامپ به کجا رسید؟ title
ماجرای شکایت یک ستاره فیلم‌های پورن از ترامپ، آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برای او دردسر ساز شده است. این پورن استار چه کسی است و چگونه ماجرای یک ابهام در دوره جوانی رئیس جمهور سابق امریکا را در ۷۷ سالگی به دادگاه آورد؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.
چرا گوگل نام Gemini را برای هوش مصنوعی خود انتخاب کرد؟ title
جمینای نام پروژه سابق ناسا به‌منظور ارسال فضانوردان به سطح ماه است، اما گوگل به علت دیگری این نام را برگزیده است.
برخورد با تخلفات سزارین‌های تقویمی! title
معاون درمان وزارت بهداشت، با صدور بخشنامه‌ای نسبت به ضرورت مقابله با تخلفات سزارین‌های تقویمی تاکید کرد.
ازدواج یک بازیگر و مجری ایرانی! title
شیدا خلیق بازیگر مشهور ایرانی عکس‌هایی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و خبر ازدواجش را داد.
علت فوت دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه شیراز چه بود؟ title
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در خصوص فوت یکی از دانشجویان این دانشگاه گفت: فعلاً این موضوع در دست پیگیری است و جزئیات بیشتر آن متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد
برگزیده
استوری عاشقانه داماد سینمای ایران title
سپند امیرسلیمانی در تازه‌ترین استوری خود، تصویری به همراه همسرش، مونا کرمی منتشر کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.