مخاطب24:امیر تجلینیا در پاسخ به اینکه با توجه به اعلام نتایج کنکور، آیا مدارس در حال حاضر مشاوری برای ارائه مشاوره در زمینه انتخاب رشته دارند؟ اظهار کرد: معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در راستای عملیاتی کردن راهکار ۳-۲۱ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تکالیف محوله در سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره مصوب نهصد و نود و چهارمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر «کمک به دانشآموزان در کسب و ارتقای شایستگیهای پایه روانی - اجتماعی، تحصیلی و انتخاب آگاهانه و آزادانه مسیر زندگی تحصیلی و شغلی» و نیز به منظور ایجاد وحدت رویه در روند ارائه خدمات مشاوره تحصیلی انتخاب رشته کنکور به دانشآموزان و خانوادههای آنان از طریق پایگاههای انتخاب رشته کنکور، شیوهنامه «مدیریت پایگاههای انتخاب رشته کنکور سراسری و موسسات آموزش عالی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲» را به استانها ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس با عنایت به شرح وظایف مندرج در شیوهنامه مذکور، مشاوران مدارس با شرط دارا بودن شایستگیهای عمومی و حرفهای و تخصصی اعم از دارابودن تخصص و تجربه در حوزه مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته کنکور، تسلط به روشها و فنون مشاوره تحصیلی و فرآیند انتخاب رشته کنکور، آشنایی با قوانین و مقررات، آییننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای مربوطه و آخرین تغییرات کنکور و شرکت در دوره ارتقای مهارتهای تحصیلی، مشاوران انتخاب شدهاند و به ارائه خدمات مطلوب مشاوره انتخاب رشته به دانشآموزان و خانوادههای آنان اقدام میکنند.
تجلینیا همچنین در پاسخ به اینکه اساسا آیا آموزش و پرورش، لیستی از مشاوران تحصیلی مورد اعتماد دارد که به والدین اطلاعرسانی کند و والدین به جای پرداخت هزینههای گزاف به این مشاوران مراجعه کنند؟ توضیح داد: بر اساس بخشنامه ابلاغی معاونت پرورشی و فرهنگی، مشاوران متخصص حوزه تحصیلی در مناطق انتخاب میشوند. کمیته استانی و شهرستان - منطقه و ناحیه بر اساس شرح وظایف تعیینشده به برنامهریزی به منظور اطلاعرسانی مناسب به دانشآموزان، والدین، فرهنگیان و عموم مردم در خصوص معرفی پایگاههای انتخاب رشته، معرفی مشاوران، آدرس و شماره تلفن پایگاهها از طریق حضور در رسانه و شبکههای استانی، فضای مجازی و شبکه شاد، تهیه پوستر، تراکت، نصب بنر در درب ورودی هر پایگاه و سطح شهر و... اقدام میکنند.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: ارائه خدمات مشاوره انتخاب رشته کنکور به دانشآموزان صرفاً در پایگاههای معرفیشده و دارای تاییدیه از سوی اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی که دارای تاییدیه فضای پایگاه و صلاحیت اخلاقی تمامی عوامل اجرایی است و نیز مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی استان که دارای صلاحیت حرفهای و تخصصی مشاوران است، انجام میشود و ارائه خدمات در مراکز خصوصی و سایر مراکز بدون مجوز اکیدا ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در هر شهرستان، منطقه و ناحیه 2 پایگاه انتخاب رشته راهاندازی میشود. یکی از پایگاهها در مرکز مشاوره شهرستان، منطقه و ناحیه و پایگاه دوم در یکی از مدارس معین تشکیل میشود. مدارس معین در واقع یکی از بهترین مدارس شهرستان، منطقه و ناحیه هستند که دید و ذهنیت عموم مردم و بهخصوص دانشآموزان و خانوادههای آنان به این مدرسه مطلوب است و از نظر سطح علمی دانشآموزان، امکانات و تجهیزات و سطح دسترسی شرایط مناسب دارد و در محله امن شهرستان، منطقه و ناحیه قرار دارد.