کد خبر: ۹۹۳۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۶

کشف تصویر صورت مردگان دو هزار ساله

دولت مصر اخیرا از کشف پرتره‌هایی از دو مومیایی در جنوب غربی قاهره خبر داده است.

کشف تصویر صورت مردگان دو هزار ساله

مخاطب ۲۴- به نقل از همشهری آنلاین؛ باستان‌شناسان مصری در سایت حفاری گرزا در فیوم مصر، در جنوب غربی قاهره، پرتره‌هایی از دو مومیایی کشف کرده‌اند.

این دو اثر هنری تمام رنگی که با نام «پرتره‌های فیوم» نیز شناخته می‌شوند، اولین نمونه در نوع خود هستند که در بیش از یک قرن گذشته کشف شده‌اند.

عادل اوکاشا، وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر، خاطرنشان کرد که تیم اکتشافی، این پرتره‌ها را در یک اتاق مخصوص مراسم کفن و دفن با کفی ساخته شده از ملات آهک رنگی و تزئین شده با کاشی پیدا کردند.

 

دیگر آثار کشف‌شده در این مکان شامل مومیایی‌ها، پاپیروس‌ها، سفال‌ها و تابوت‌هایی است که قدمت همه آن‌ها به دوره بطلمیوسی (۳۰۵–۳۰ قبل از میلاد) تا دوران روم (۳۰ قبل از میلاد تا ۳۹۰ پس از میلاد) برمی‌گردد.
به گفته دکتر باسم جهاد مدیر این ماموریت اکتشافی، تابوت‌های کشف‌شده سبک‌های متفاوتی دارند: برخی به شکل بدن انسان و برخی به سبک بام‌های شیب‌دار یونانی. همچنین در یکی از تابوت‌های چوبی مجسمه‌ای سفالی از الهه ایسیس یافت شد. دکتر جهاد گفت که این یافته نادر نشان‌دهنده تاثیر یونانی‌ها بر هنر مصر است.

کشف تصویر صورت مردگان دو هزار ساله

اخیرا دو پرتره رنگی از دو مومیایی کشف شده‌اند

 

کشف تصویر صورت مردگان دو هزار ساله

ماموریت کاوش در سایت گرزا، در سال ۲۰۱۶ کار خود را آغاز کرد. از آن زمان، باستان‌شناسان چیز‌های زیادی متعلق به بازه زمانی قرن سوم پیش از میلاد تا قرن سوم پس از میلاد کشف کرده‌اند.

از جمله اکتشافات این گروه، ۶ مقبره عظیم از آجر گلی است که گور‌های دسته‌جمعی به سبک کاتاکومب هستند. این یافته‌ها اهمیت جایگاه اجتماعی-اقتصادی در دوران مصر باستان را واضح‌تر کرده است.

همچنین آنچه در این سایت کشف شد، نشان‌دهنده تنوع و تفاوت در دقت و کیفیت فرآیند مومیایی کردن در دوران بطلمیوسی و رومی است. مومیایی‌سازی با کیفیت بالا تا دفن ساده جسد، نشان‌دهنده سطح اقتصادی و جایگاه اجتماعی متوفی است. مومیایی‌هایی که با پرتره دفن می‌شدند، اغلب افرادی ثروتمند بوده‌اند.

مصریان بر این باور بودند که هنر قدرت برقراری ارتباط با خدایان را دارد و در زندگی پس از مرگ می‌تواند نظر آن‌ها را جلب کند. آثار هنری مربوط به کفن و دفن، می‌توانست به شکل مجسمه، نقاشی، نقاشی مقبره و کنده‌کاری باشد. هنر مقبره مصر به عنوان نقطه تماس مردگان و زندگان شناخته می‌شد.

به گفته دبورا وایت، سردبیر موزه استرالیا، «قبر‌های مصری مانند گالری‌های هنری مخفی بودند که هرگز قرار نبود دیده شوند. در عوض، این نمونه‌های شگفت‌انگیز صنعت هنری تنها با گروه نخبه‌ای از بازدیدکنندگان - خدایان هم‌کلام می‌شدند.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر