کد خبر: ۹۰۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰

علت افزایش چاقی در مردم

چاقی یک عامل خطر برای بسیاری از شرایط سلامتی است. علت افزایش چاقی در جهان قابل بررسی است.
علت افزایش چاقی در مردم

بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۱.۹ میلیارد بزرگسال در سراسر جهان اضافه وزن داشتند و از این تعداد، ۶۵۰ میلیون نفر مبتلا به چاقی بودند.

علت افزایش چاقی در مردم

مخاطب ۲۴- به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ همچنین شیوع چاقی در سراسر جهان بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ میلادی سه برابر شده است. در ایالات متحده، بیش از ۴۰ درصد از بزرگسالان دارای چاقی هستند و در بریتانیا نیز بیش از یک چهارم با این عارضه زندگی می‌کنند.

چاقی برای سلامتی مضر است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، برخی از خطرات چاقی عبارتند از:

افزایش مرگ و میر (خطر مرگ) به هر دلیلی

فشار خون بالا

کلسترول بد (LDL) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا سطوح بالای تری گلیسیرید

دیابت نوع دو

بیماری‌های قلبی-عروقی

سکته مغزی

آرتروز

آپنه خواب و مشکلات تنفسی

بسیاری از انواع سرطان

 

به گفته متخصصان، با توجه به پیامد‌های وخیم چاقی از نظر بیماری‌های همراه و مرگ و میر، این یافته‌های اپیدمیولوژیک به روز، نیاز به اقدامات هماهنگ از سوی دولت‌های محلی و منطقه ای، جامعه علمی، بیماران و همچنین صنعت مواد غذایی به طور یکسان دارد. متخصصان خواستار تلاش‌های هماهنگ بین‌المللی برای مبارزه با همه‌گیری چاقی مشابه با موارد مورد استفاده در برابر همه گیری کووید۱۹ شدند.

افزایش سرانه مواد غذایی، افزایش در دسترس بودن و بازاریابی غذا‌ها و نوشیدنی‌های پرکالری، حجم بیشتر غذا، جایگزینی فعالیت‌های بدنی اوقات فراغت با فعالیت‌های کم تحرک مانند تماشای تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی، ناکافی بودن خواب و استفاده از دارو‌هایی که باعث افزایش وزن می‌شوند، در این مورد نقش دارند.

یکی از متخصصان آمریکایی در این مورد گفت: دلایل چاقی چند عاملی است. مطمئناً ژنتیک نقش دارد. تکامل هم یک فرآیند بسیار کند است، اما می‌تواند نقشی در این زمینه ایفا کند. او توضیح داد: در درجه اول، چاقی می‌تواند ناشی از تغییر رژیم غذایی ما به سمت غذا‌های پرانرژی تر، سبک زندگی کم تحرک و عوامل محیطی مانند شهرنشینی باشد.

چاقی فقط در بزرگسالان در حال افزایش نیست و تعداد کودکان مبتلا به چاقی به طرز نگران کننده‌ای افزایش یافته است. در سراسر جهان، تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی از سال ۱۹۷۵ میلادی ۱۰ برابر شده است. اگر این روند ادامه یابد، به زودی ممکن است تعداد کودکان مبتلا به چاقی بیشتر از کودکان کم وزن باشد. این موضوع نگران کننده است، زیرا چاقی در دوران جوانی فرد را مستعد بسیاری از مسائل سلامتی می‌کند.

یک متخصص اطفال در این باره گفت: هرچه کودک در زمان ابتلا به چاقی کم‌سن‌تر باشد، احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی در بزرگسالی بیشتر می‌شود. علاوه بر این، هر چه کودک زودتر از چاقی رنج می‌برد، مشکلات سلامتی نیز زودتر شروع می‌شود. این مشکلات سلامتی ممکن است شامل بیماری کبد چرب، آپنه خواب، دیابت نوع دو، آسم، بیماری قلبی عروقی، کلسترول بالا، اختلال در تعادل و مشکلات ارتوپدی باشد.

کودکان مبتلا به چاقی احتمالاً تا نوجوانی و حتی بزرگسالی به روند چاقی خود ادامه می‌دهند. بر اساس یک تجزیه و تحلیل از مطالعات موجود، ۵۵ درصد از کودکان چاق در دوران نوجوانی چاقی خواهند داشت و ۸۰ درصد از آن نوجوانان نیز همچنان در بزرگسالی مبتلا به چاقی خواهند بود.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، با این حال، همان تجزیه و تحلیل اشاره می‌کند که از بزرگسالان مبتلا به چاقی، ۷۰ درصد چاقی در دوران کودکی نداشتند بنابراین هدف قرار دادن چاقی کودکان بعید است مشکل چاقی بزرگسالان را حل کند.

چاقی یک مشکل جهانی است. این عارضه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و برای بسیاری منجر به ابتلا به بیماری‌های طولانی مدت می‌شود. چاقی همچنین منجر به ایجاد هزینه‌های شخصی و اجتماعی بسیار زیادی می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها
سفر بن‌سلمان به آمریکا تمرکز بر دریافت اف-۳۵، توافق امنیتی و انرژی هسته‌ای دارد و همزمان مسیر عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل را روشن می‌کند.
نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد
مطالعه دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام خواب، خطر ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد و رعایت تاریکی اتاق توصیه می‌شود.
جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد
رئیس پلیس فتا هشدار داد با نزدیک شدن جمعه سیاه، تبلیغات فریبنده و کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی به ویژه تلگرام و اینستاگرام افزایش می‌یابد.
گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما به توسعه فناوری‌های پیشرفته و افزایش ذخایر اورانیوم ادامه می‌دهد.
اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود
روزنامه یسرائیل هیوم گزارش داد ارتش اسرائیل خود را برای آغاز یک حمله چندروزه به لبنان آماده کرده و عملیات علیه زیرساخت‌های حزب‌الله و حماس ادامه دارد.
بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است بقائی: تفاهم قاهره، لغو شده است
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد تفاهم قاهره با آژانس از نظر ایران لغو شده و قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران، حقوقی و قانونی نیست و واکنش ایران در پی خواهد داشت.
توافق افغانستان و هند برای تقویت تجارت از طریق چابهار توافق افغانستان و هند برای تقویت تجارت از طریق چابهار
وزیر بازرگانی افغانستان و همتای هندی وی در دهلی‌نو بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، توسعه تجارت دوجانبه و استفاده از بندر چابهار به توافق رسیدند.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر