کد خبر: ۸۶۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰

آغاز معتبرترین جشنواره سینمای مستند جهان با حضور چند فیلم از ایران

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۹ تا ۲۰ نوامبر (۱۸ تا ۲۹ آبان) در کشور هلند برگزار می‌شود.
آغاز معتبرترین جشنواره سینمای مستند جهان با حضور چند فیلم از ایران

سینمای مستند که چند سالی است توجهات را بیش از گذشته به خود معطوف کرده و حتی جوایز جشنواره‌ها معتبری، چون ونیز و برلین را نیز به خود اختصاص داد، بار دیگر میزبان مهم‌ترین جشنواره سالانه خود در سطح بین‌المللی است؛ سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۹ تا ۲۰ نوامبر (۱۸ تا ۲۹ آبان) در کشور هلند برگزار می‌شود.

آغاز معتبرترین جشنواره سینمای مستند جهان با حضور چند فیلم از ایران

مخاطب ۲۴- به نقل از ایسنا؛ این رویداد سینمایی امسال با نمایش مستند «همه آنچه می‌بینی» ساخته نیکی پدیدار (هنرمند ایرانی) به عنوان محصول کشور میزبان هلند، افتتاح خواهد شد که به زبان انگلیسی و هلندی است.

همچنین «لورا پویترس» مستندساز برجسته آمریکایی و برنده اسکار به عنوان میهمان افتخاری جشنواره (ایدفا) شرکت می‌کند. وی با جدیدترین ساخته‌اش «همه زیبایی و خونریزی» موفق به کسب جایزه شیر طلایی بهترین فیلم از هفتاد و نهمین جشنواره ونیز در سال جاری شده و قرار است، فیلمی از ساخته‌های او نیز در جشنواره به روی پرده برود.

مستند جدید «لورا پویترس» با نام «همه زیبایی و خونریزی» به داستان قابل توجه زندگی «نان گلدین» عکاس آمریکایی و مبارزه‌اش با خانواده متمول «ساکلر» پرداخته و تلاش‌های او برای مسئول دانستن کمپانی داروسازی «Purdue Pharma» متعلق به خانواده «ساکلر» برای همه گیری استفاده از مواد افیونی در آمریکا را به تصویر کشیده است.

«لورا پویترس» به خاطر مستند «شهروند شماره چهار» که درباره «اداورد اسنودن» بود در سال ۲۰۱۵ برنده جوایز متعددی از جمله جایزه اسکار بهترین فیلم مستند شد.

بخش مسابقه آثار مستند بلند جشنواره ایدفا، شامل ۱۳ فیلم است که سینمای ایران نیز با اثر ۱۰۰ دقیقه‌ای «خانه خاموش» در آن حضور دارد. این مستند ساخته فرناز چورابجیان و محمدرضا جورابچیان، سرنوشت سه نسل از یک خانواده ایرانی طبقه متوسط رو به بالا را دنبال می‌کند و در مرکز داستان، خانه‌ای به قدمت یک قرن در تهران قرار دارد که خانواده در آن روز‌های شاد و غم انگیزی را سپری کردند.
سازندگان این مستند که برادر و خواهر خانواده بودند، توانسته‌اند از آرشیو غنی فیلم‌های خانوادگی استفاده کنند و آن‌ها را در کنار مطالب تاریخی و همچنین مصاحبه با اقوام قرار دهند. آن‌ها با ترسیم تغییراتی که اعضای این خانواده سنتی پس از انقلاب ۱۹۷۹ تا به امروز در روایتی کاملا شخصی تجربه کرده‌اند، تابلویی غنی از مضامین اجتماعی و سیاسی را در هم می‌بافند. با خانه‌ای به عنوان شاهدی خاموش، داستان خانواده به آینه‌ای از جامعه تبدیل می‌شود.

«آپولونیا، آپولونیا» ساخته «لئو گلوب» (دانمارک، لهستان و فرانسه)، «کولت و جاستین» به کارگردانی «آلن کاساندا» (فرانسه و بلژیک)، «رویای آریزونا» ساخته «یون کارلسن» (دانمارک، استونی و نروژ)، «دختری که رویای زمان می‌دید» به کارگردانی «هیوک جی-پارک» (کره جنوبی)، «سر در جهان ما» ساخته «پترا لاتاستر-شیک» و «پیتر لاتاستر» (هلند)، «ماچادو درباره مُردن» ساخته «سایمن چیمبرز» (ایرلند و بریتانیا)، «غیر همسو: صحنه‌هایی از فیلم‌های لابودوویچ» به کارگردانی «میلا توراژلیچ» (صربستانف فرانسه، کرواسی، مونته‌نگرو و قطر)، «بهشت» ساخته «الکساندر آباتوروف» (فرانسه و سوئیس)، «دنیای موازی» به کارگردانی «می-لینگ شیائو» (تایوان)، «بندر دیزایر» ساخته «ژوان مانوئل باگارین» (آرژانتین)، «پرتره‌ای از پدرم» ساخته «خوان ایگناسیو فرناندز» (اروگوئه) و «عقل وحشی‌شده» به کارگردانی «ریا تجیری» (آمریکا) دیگر فیلم‌های بخش رقابت بین‌الملل فیلم‌های بلند جشنواره ایدفا ۲۰۲۲ هستند.

«پیریو هنکاسالو» کارگردان و فیلمنامه‌نویس فنلاندی، «وانیا کالودرژرسیچ» رئیس جشنواره فیلم رتردام هلند، «یوسری نصرالله» فیلمساز مصری، «ماری استفن» تدوینگر اهل کشور هنگ کنگ و «یاشیهیکو یاتابه» برنامه ریز جشنواره توکیو، اعضای هیات داوران بخش رقابت بین‌الملل این رویداد سینمایی را تشکیل می‌دهند.

سینمای ایران علاوه بر بخش رقابتی آثار بلند، چند نماینده دیگر در جشنواره «ایدفا»‌ی امسال دارد، مستند کوتاه ۱۵ دقیقه‌ای «مجموعا» به عنوان محصول مشترک ایران و لهستان ساخته محمدرضا فرزاد در بخش بهترین‌های جشنواره‌ها (Best of Fests) به نمایش گذاشته می‌شود و مستند «آئورا» (سحرگاه) محصول مشترک ایران و افغانستان به کارگردانی سامره رضایی و حسین حسینی هم در بخش «Luminous» جشنواره رونمایی می‌شود.
مستند «سلام سینما» ساخته محسن مخملباف محصول سال ۱۹۹۵ هم در بخش «Playing Reality» به روی پرده می‌رود و مستند «این یک فیلم نیست» ساخته مشترک جعفر پناهی و مجتبی میرطهماسب هم در بخش «Top Ten» به نمابش گذاشته می‌شود.

همچنین مستند «چطور جرات کردی این آرزوی مزخرف را بکنی» به کارگردانی مانیا اکبری محصول مشترک ایران و بریتانیا هم در بخش رقابتی «Envision» پذیرفته شده است.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۹ تا ۲۰ نوامبر (۱۸ تا ۲۹ آبان) در کشور هلند برگزار می‌شود.

آخرین اخبار
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر