کد خبر: ۸۴۳
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷

رییس سیا: مقامات عربستان در حوادث 11 سپتامبر دست نداشته‌ اند

جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفته است که دولت عربستان سعودی و مقام‌های رسمی آن کشور، هیچ نقشی در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نداشته‌اند.
سايت تدابير: آقای برنان در گفتگویی با شبکه خبری "العربیه" با اشاره به یک گزارش محرمانه ۲۸ صفحه‌ای کنگره آمریکا گفت که این گزارش نشان خواهد داد که دولت عربستان سعودی و مقام‌های رسمی آن کشور، هیچ نقشی در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نداشته‌اند.
رئیس سیا گفت: "به نظر من این ۲۸ صفحه منتشر خواهد شد و من از انتشار آن حمایت می‌کنم. و همه، شواهدی را خواهند دید که نشان می‌دهد دولت سعودی هیچ ارتباطی با آن (حملات ۱۱ سپتامبر) ندارد."
سخنان آقای برنان در حالی منتشر شده است که در ماه‌های اخیر، بویژه در رسانه‌های غربی حجم زیادی از اطلاعات در مورد ارتباط اشخاص و نهادهای بانفوذ عربستان سعودی با حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ منتشر شده است.
عربستان سعودی این گزارش‌ها را نادرست می‌داند و دولت‌های آمریکا و بریتانیا نیز، اتهامات مطرح شده علیه مهم‌ترین متحد خود در جهان عرب را رد کرده‌اند.
به دنبال حملات ۱۱ سپتامبر، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا، یک کمیسیون تحقیق ۱۱ نفره متشکل از اعضای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه (عمدتا اعضای کنگره) را برای تحقیق در مورد این حملات منصوب کرد که به "کمیسیون ۱۱ سپتامبر" معروف شد. این کمیسیون، کار خود را در نوامبر ۲۰۰۲ شروع و در اوت ۲۰۰۴ با انتشار گزارشی ۵۷۶ صفحه‌ای به پایان رساند.
اما علاوه بر تحقیقات "کمیسیون ۱۱ سپتامبر"، بعد از این واقعه تحقیق مشترک دیگری نیز از سوی کمیته‌های اطلاعاتی مجلس نمایندگان و سنا انجام شد که نتیجه نهایی آن، پس از بررسی حدود نیم میلیون سند و مصاحبه با صدها شاهد، در گزارشی ۸۳۸ صفحه ای در دسامبر ۲۰۰۲ منتشر شد.
در این گزارش نهایی، ۲۸ صفحه کامل، که در واقع فصل چهارم آن تحت "یافته‌ها، بحث‌ها و روایت‌های مرتبط با برخی موضوعات حساس امنیت ملی" را تشکیل می‌دهند، طبقه‌بندی "محرمانه" گرفته و در متن گزارش سانسور شده است (بسیاری از رسانه‌ها، به اشتباه این ۲۸ صفحه را بخشی از گزارش "کمیسیون ۱۱ سپتامبر" منصوب جورج دبلیو بوش تلقی کرده‌اند که یافته‌های خود را یک سال و نیم بعد منتشر کرد).
۲۸ صفحه خبرساز، مشخصا در ارتباط با دخالت برخی مسئولان عربستان سعودی در حملات ۱۱ سپتامبر است.

منبع: عصر ايران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان قدرت پرنده‌های آهنین ایران، بررسی جنگنده‌های ایران و توانمندی‌هایشان
نیروی هوایی ایران با ناوگان متنوعی از جنگنده‌های بومی و خارجی، نقش کلیدی در دفاع از آسمان کشور دارد. این مقاله به بررسی مزایا و معایب جنگنده‌های ایران، از اف-14 تام‌کت تا کوثر بومی، می‌پردازد و نگاهی به توانمندی‌ها و چالش‌های جنگنده‌های ایران دارد.
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر