کد خبر: ۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۱

آیت‌الله هاشم هاشم‌ زاده هریسی: چارچوب نظارت خبرگان بر رهبری باید مشخص شود

یک عضو مجلس خبرگان گفت: درباره چگونگی نظارت خبرگان بر رهبری نظریات متعدد و متفاوتی وجود دارد که لازم است در دوره جدید تکلیف محدوده نظارت مشخص شود.
سایت تدابیر به نقل از عصر ایران؛ آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی با بیان اینکه «در مجلس خبرگان پنجم باید تکلیف برخی مسائل روش شود»، اظهار کرد: بعضی مسائل و موارد که در مجلس خبرگان مطرح است، باید تعیین تکلیف شود و تا این اتفاق رخ ندهد، اختلاف نظر وجود خواهد داشت و هر کس به سمت و سوی خود حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: وظایف خبرگان که در قانون اساسی و در آیین‌نامه داخلی این مجلس طرح شده است باید تفسیر و استنباط شود تا دیگر درباره وظایف خبرگان اختلاف نظری وجود نداشته باشد.

این عضو مجلس خبرگان با اشاره به وظیفه نظارت خبرگان بر رهبری، گفت: در زمینه نظارت خبرگان نظریه‌های مختلف و متعددی مطرح است که سوالاتی را به ذهن جامعه می‌آورد و کسی هم نمی‌داند چه جوابی باید به آن بدهد. در نتیجه اختلاف نظر به وجود می‌آید و این اختلافات به جامعه کشیده می‌شود و هر کسی هم از دید خود به سوالات جامعه پاسخ می‌دهد اما اگر قانون اساسی به درستی تفسیر شود ابهامات نیز رفع خواهد شد.

وی با اشاره به نظرات متعدد درباره نظارت خبرگان بر رهبری، اظهار کرد: بعضی‌ها نظارت را از ریشه می‌زنند و آن را مساوی با توهین به رهبری می‌دانند، برخی نظارت را در حدود شرعی و قانونی مجاز می‌دانند، عده‌ای مراقبت را با نظارت مترادف در نظر می‌گیرند که البته بین این دو تفاوت وجود دارد و بخشی هم معتقدند که نظارت خبرگان بر حفظ شرایط رهبری و ادامه این شرایط در وجود ولی فقیه است.

وی ادامه داد: در نهایت باید مشخص شود آیا خبرگان حق نظارت بر رهبری دارند و اگر دارند در چه چارچوب و با چه محدودیت‌هایی تا تکلیف همه مشخص شود و اعضای خبرگان نیز از وظایف خود به درستی و شفافیت آگاه شوند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه لزومی ندارد در اکثر موارد مذاکرات مجلس خبرگان غیرعلنی باشد، اظهار کرد: سخنرانی‌های نمایندگان مجلس خبرگان در موارد بسیاری از آنچه در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود آرام‌تر است و بیشتر به تصویب قوانین و موارد مشابه محدود می‌شود و چنانچه سخنرانانی هم به مجلس دعوت شوند، موضوعاتی را مطرح می‌کنند که به درد مردم می خورد و محرمانه دانستن آنها لزومی ندارد.

هاشم‌زاده هریسی افزود: اگر در برخی موارد هم لازم باشد که مذاکرات مجلس خبرگان محرمانه و غیرعلنی باشد که کمتر پیش می‌آید طبق این موضوع رعایت می‌شود اما در غیر این صورت بهتر است مذاکرات خبرگان علنی برگزار شود.

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین تشکیل فراکسیونی از اساتید و کارشناسان حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را برای ارائه گزارش اعضای خبرگان لازم دانست و گفت: بعضی‌ها معتقدند چون موضوع مجلس خبرگان ولایت فقیه است، نمایندگان آن نیزباید از فقها و کارشناسان دینی باشند اما می‌توان کمیسیونی از کارشناسان و اساتید دانشگاه‌ها تشکیل داد که درباره مسائل مربوط به اقتصاد،‌ اجتماع، سیاست و فرهنگ گزارش‌هایی را به مجلس خبرگان ارائه دهند تا هم سایر نخبگان در اداره کشور مشارکت داشته باشند و هم اعضای خبرگان با اطلاع دقیقاز وضعیت کشور به مذاکره با رهبری بروند و دیدگاه های خود درباره مسائل مختلف کشور را به اطلاع ایشان برسانند.

هاشم‌زاده هریسی در پایان اظهار امیدواری کرد: امیدوارم این دور از مجلس خبرگان تأثیرگذارتر، منسجم‌تر و هماهنگ‌تر عمل کند و در ارتباط منظم و مناسبی با رهبری قرار داشته باشد.
captcha
اخبار داغ
چرا زلنسکی به ترامپ درخواست استارلینک داد؟ چرا زلنسکی به ترامپ درخواست استارلینک داد؟
یک رسانه آمریکایی در گزارشی بیان کرده است که رییس جمهور اوکراین به دنبال استفاده از نفوذ ترامپ روی ایلان ماسک است تا محدودیت استارلینک در این کشور را بردارد.
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»