کد خبر: ۷۴۰۳
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲

لاوروف: آمریکا در حال تبدیل شدن به طرف سوم جنگ اوکراین است

ساعاتی پس از آنکه رئیس جمهوری روسیه طی یک سخنرانی از "بسیج نسبی" نیروها در کشورش خبر داد، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با مجله نیوزویک به وضعیت کنونی جنگ اوکراین و مفاهیم وسیع‌تر روابط مسکو با جامعه جهانی از جمله آمریکا و چین به عنوان قدرت‌های جهان پرداخت.
لاوروف: آمریکا در حال تبدیل شدن به طرف سوم جنگ اوکراین است

مخاطب۲۴- سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درحالیکه اکنون برای شرکت در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حضور دارد، طی مصاحبه‌ای با «تام اوکانر» خبرنگار ارشد نیوزویک از اقدامات کشورش به عنوان "تلاشی ضروری" جهت تضمین منافع امنیت ملی مسکو دفاع کرد.

لاوروف: آمریکا در حال تبدیل شدن به طرف سوم جنگ اوکراین است

لاوروف گفت، روسیه از تصمیم جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک درباره برگزاری رفراندوم جهت پیوستن به روسیه – همانند کاری که کریمه انجام داد – حمایت می‌کند.

همچنین وی خاطرنشان کرد: جهت مقابله با فشارهای غرب، روسیه روابط نزدیک‌تر خود با سایر قدرت‌ها از جمله چین را افزایش می‌دهد.

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوالی درخصوص "عملیات ویژه نظامی" روسیه در اوکراین و اینکه برخی‌ها نگرانند که این درگیری می‌تواند همچنان ادامه داشته باشد، گفت: اقدامات اوکراین در راستای روس هراسی و ایجاد رژیم نئونازی در کی‌یف و همچنین اقدامات غرب در این خصوص، هیچ انتخابی برای ما جز انجام عملیات ویژه نظامی باقی نمی‌گذارد. اهداف این عملیات به خوبی مشخص هستند؛ محافظت از جمعیت دونباس، از میان بردن تهدیدات علیه امنیت روسیه، نظامی‌زدایی و نازی‌زدایی اوکراین. همه این‌ها از اهداف مربوطه هستند و آن‌ها را به دست خواهیم آورد و در این مسیر مهم نیست که جنگ چقدر طول بکشد. مایلم تاکید کنم که ائتلاف غرب – که توسط ایالات متحده هدایت می‌شود – آشکارا به دنبال این است که روسیه را در صحنه نبرد شکست دهد. آمریکا و متحدانش آماده هستند تا اوکراین را برای اهداف ژئوپلیتیکی خود قربانی کنند. برای رسیدن به چنین اهدافی، آن‌ها تسلیحاتی را به این کشور ارسال می‌کنند و این امر موجب تنش‌های بیشتر و طولانی شدن درگیری‌ها می‌شود.

وی در ادامه افزود: واشنگتن مایل به ایجاد صلح میان روسیه-اوکراین نیست. همانطور که در ماه مارس شاهد بودید، مسکو و کی‌یف به ایجاد یک توافق مشترک نزدیک شده بودند. اما آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها از چنین چیزی ترسیدند. آن‌ها اوکراینی‌ها را از مذاکره بیشتر منع کردند و در نهایت مقامات اوکراینی‌ میز مذاکره را ترک کردند.

سرگئی لاوروف در پاسخ به سوال خبرنگار پیرامون روابط روسیه-آمریکا عنوان داشت: گفت وگوهای میان‌کشوری روسیه-آمریکا به دلیل اقدامات ایالات متحده قطع شده است. قاعدتا نمی‌توان با واشنگتن که صراحتا به دنبال شکست روسیه است، ارتباط برقرار کرد. سیگنال‌هایی شخصا از جانب جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر از سرگیری گفت وگوهای "استارت" دریافت کرده‌ایم اما مسئله این است که آمریکایی‌ها از هرگونه تعامل اساسی و درگیری‌زدایی منطقه‌ای خودداری می‌کنند.

لاوروف در ادامه درخصوص تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه اظهار کرد: غرب اقدامات محدودکننده یکجانبه‌ای را تحت عنوان ناتوان کردن روسیه اعمال کرده است. اما با این حال، آن‌ها در نابودسازی اقتصاد روسیه شکست خوردند. همچنین، این تحریم‌ها به سلاحی دو لبه بدل شده‌اند؛ افزایش قیمت‌ها و کاهش حقوق‌ها را در بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد هستیم. و از طرفی آن‌ها با بحران انرژی مواجه شده‌اند.

این دیپلمات روسی درخصوص روابط مسکو-پکن تصریح کرد: شراکت استراتژیک با چین به یک اولویت در زمینه سیاست خارجی روسیه باقی می‌ماند. این شراکت پایدار و بادوام است. روابط میان روسیه و چین براساس اعتماد مشترک شکل گرفته و در راستای حمایت از منافع ملی یکدیگر به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

سرگئی لاوروف در پایان این مصاحبه افزود: امروز، کشورهای غربی تسلیحات و تجهیزات نظامی را به رژیم نئونازی کی‌یف تحویل و نیروهای مسلح اوکراین را آموزش می‌دهند. تسلیحات ناتو و ایالات متحده علیه سرزمین‌های روسی استفاده می‌شوند. پنتاگون این حقیقت را که اطلاعاتی در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد، کتمان نمی‌کند. درواقع، آمریکا با این اقدامات خود را به طرف سوم درگیری تبدیل می‌کند. متاسفانه غرب در تفکرات دیروز خود زندگی می‌کند و نمی‌تواند بپذیرد که دنیای مدرن امروز دیگر غرب-محور نیست.

برچسب ها: روسیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر