کد خبر: ۷۳۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴

جولان وبا در استان اصفهان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتلای ۱۳ اصفهانی به بیماری وبا خبر داد و گفت: بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند.
جولان وبا در استان اصفهان

به گزارش مخاطب 24 به نقل ایسنا، پژمان عقدک به شیوع بیماری وبا اشاره و اظهار کرد: وبا بیماری است که از طریق آب آلوده و گاهی از طریق خوراکی‌های آلوده ازجمله میوه و سبزی‌ها منتقل می‌شود.

وی در مورد علائم بیماری وبا توضیح داد: از علائم شایع بیماری وبا اسهال است، درصد زیادی از افراد ممکن است بدون علائم درگیر بیماری وبا شوند و یا علائم خفیف داشته باشند، برخی افراد هم ممکن با علائم شدیدتری مبتلا شوند و نیاز به بستری پیدا کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بیماران معمولاً اسهال همراه با استفراغ بدون تهوع دارند و حجم زیادی آب از طریق اسهال از دست می‌دهند، بنابراین بدنشان خشک و بی‌حال می‌شود، همچنین بی‌قرار می‌شوند، خشکی دهان پیدا می‌کنند و پوستشان چروک می‌شود.

وی هشدار داد: اگر بیماران آب زیادی از دست بدهند، ممکن است سطح هوشیاری‌شان کاهش پیدا کند و حتی به حالت تشنج یا کما هم برسند.

عقدک با تأکید بر اهمیت مصرف آب آشامیدنی سالم، گفت: افراد باید یاد بگیرند همیشه و در هر کجا که هستند از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و اگر از آب لوله‌کشی مطمئن هستند مصرف کنند، در غیر این صورت از آب بسته بندی شده برای خوردن و شست‌وشو استفاده کنند.

وی اعلام کرد: بر اساس آزمایش‌هایی که انجام شده، از ۱۹ شهریورماه تا این لحظه ۱۳ مورد مثبت مبتلا به وبا در اصفهان داشتیم که تست شان مثبت بود. این افراد همگی درمان شدند و در حال حاضر مشکلی ندارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: طبق قاعده هر ساله، زمانی که وبا شناسایی می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی نمونه‌های بیماران را برای تهران ارسال می‌کند. در حال حاضر نمونه‌ها برای تائید آزمایشگاه وزارت بهداشت ارسال شده و منتظر جواب هستیم.

عقدک با تأکید بر اینکه بیماری وبا کاملاً درمان‌پذیر است و در همه مراکز درمان‌های ساده برای بیماران وجود دارد، افزود: افراد باید هوشیار باشند و اگر اسهال مداوم داشتند و حجم زیادی از آب بدنشان در حال تخلیه شدن است به پزشک مراجعه کنند تا از آن‌ها نمونه گرفته شود و بلافاصله درمان و مایع درمانی را آغاز کنند. اگر مردم موارد توصیه شده را رعایت کنند قطعاً مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی با بیان اینکه بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند و نتیجه آزمایش آن‌ها مثبت شده بود، افزود: امیدواریم در بین افرادی که به‌تازگی از عراق بازمی‌گردند مورد مثبتی از ابتلا به وبا نداشته باشیم و اگر هم باشد به‌موقع شناسایی و درمان شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه کرد: از زائرانی که از عتبات عالیات باز می‌گردند می‌خواهیم در صورت داشتن علائم بیماری، خود را قرنطینه و اگر شدت بیماری آن‌ها زیاد است حتماً به پزشک مراجعه کنند.

وی توضیح داد: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریو کلرا ایجاد می‌شود که در صورت عدم پیشگیری و درمان به‌موقع و مناسب بسیار کشنده است.

عقدک با اشاره به اینکه در کل کشور موارد شیوع بیماری وبا دیده شده، اما در استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی، کرمان، بوشهر و تهران بیماران بیشتری شناسایی شده‌اند، گفت افراد از ۱ تا ۸۰ سال به وبا مبتلا شده‌اند، اما ۶۷ درصد بیماران بین ۳۰ تا ۶۰ سال بوده‌اند، همچنین تعداد مبتلایان مرد و زن یکسان بوده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیشنهاد نجومی عربستان به محمد صلاح پیشنهاد نجومی عربستان به محمد صلاح
باشگاه‌های عربستانی به محمد صلاح پیشنهاد حقوق سالانه ۱۵۰ میلیون پوند و فرصت سهامداری و سفیر گردشگری داده‌اند؛ رقمی نزدیک به دریافتی رونالدو.
ونس: هدف ما تغییر حکومت در ایران نبود ونس: هدف ما تغییر حکومت در ایران نبود
معاون رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد دولت ترامپ هرگز قصد ورود به جنگ برای تغییر حکومت در ایران را نداشته و تنها هدف، نابودی یک تأسیسات هسته‌ای بوده است.
هشدار شیوع گسترده هپاتیت A در میان کودکان هشدار شیوع گسترده هپاتیت A در میان کودکان
نتایج پژوهشی تازه در ایران نشان می‌دهد میزان ابتلا به هپاتیت A در میان کودکان و نوجوانان کشور بالاست و بی‌توجهی به پیشگیری می‌تواند پیامد‌های جدی در پی داشته باشد.
اعتراف پلیس پاریس به ضعف امنیتی مرگبار در موزه لوور اعتراف پلیس پاریس به ضعف امنیتی مرگبار در موزه لوور
در پی سرقت جواهرات سلطنتی از موزه لوور، رئیس پلیس پاریس ضعف سامانه‌های امنیتی را عامل اصلی حادثه دانست؛ این سرقت ۱۰۲ میلیون دلاری هنوز به نتیجه نرسیده است.
ترامپ سقف پذیرش پناهندگان را کاهش داد ترامپ سقف پذیرش پناهندگان را کاهش داد
رئیس‌جمهور دونالد ترامپ سطح پذیرش پناهندگان در سال مالی ۲۰۲۶ را به ۷، ۵۰۰ نفر کاهش داد؛ این میزان به کمترین سطح در تاریخ آمریکا رسیده و عمدتاً به «سفیدپوستان آفریقای جنوبی» اختصاص دارد.
تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها
درگیری میان ارتش سودان و نیرو‌های پشتیبانی سریع که در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد، وارد مرحله‌ای حساس و سرنوشت‌ساز شده است؛ این نبرد نه صرفاً داخلی، بلکه عرصه‌ای برای رقابت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.
پروفسور، تدریس را کنار گذاشت پروفسور، تدریس را کنار گذاشت
برانکو ایوانکوویچ، سازنده‌ی خاطرات خوش فوتبال ایران و پرسپولیس، از دنیای مربیگری خداحافظی کرد
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر