کد خبر: ۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱

علت گرانی گوشت مشخص شد

تولید گوشت قرمز و عرضه آن در کشتارگاه ها در نیمه تابستان امسال رکورد 6 ساله را ثبت کرده است.
علت گرانی گوشت مشخص شد

به گزارش مخاطب 24 به نقل اقتصاد نیوز، عرضه گوشت قرمز در کشور صعودی شده و روندی افزایشی به خود گرفته است. براساس داده هایی که مرکز آمار آن را به صورت ماهانه منتشر می کند عرضه گوشت قرمز در مردادماه به 55.6 هزار تن رسیده که در یک سال گذشته سابقه نداشته است.

علت گرانی گوشت مشخص شد

رکوردزنی عرضه گوشت قرمز در مرداد امسال

طبق داده های مرکز آمار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه ها از جهت وزنی به 55 هزار و 600 تن رسیده که در قیاس با دوازده ماه منتهی به این مقطع بالاترین سطح راداشته است. تعمیم این بررسی به سال های اخیر نیز نشان می دهد از سال 96 تاکنون عرضه این میزان گوشت در میانه تابستان سابقه نداشته و در یک روند صعودی به بالاترین میزان خود در بازه 6 ساله رسیده است. این بررسی به صورت دقیق تر نشان می دهد در شاخه گاو و گوساله رشد عرضه گوشت بیشتر بوده است.

افزایش 3 هزار تنی گوشت گاو و گوساله

به طور کلی در بررسی گوشت قرمز 5 بخش مهم وجود دارد. گوسفند، گاو، بز، گاومیش و شتر. در این ماه مشاهده می شود وزن لاشه قابل مصرف در بخش گاو و گوساله برابر با 27 هزار و 295 تن بوده که افزایشی نزدیک به 3 هزار و 131 تنی نسبت به ماه قبل خود داشت. این رشد به لحاظ درصدی نیز نسبت به تیر برابر با 13 درصد بوده است.


رکورد دومین افزایش عرضه گوشت به بخش گوسفندی متعلق بوده که در این ماه برابر با 558 تن به ثبت رسیده است. این در حالی است که آمار ها نشان می دهند در مرداد ماه قیمت مصرف کننده در هر دو بخش شاهد افزایش بوده است.

عدم تاثیر عرضه بر قیمت گوشت گاو

در ادبیات اقتصادی زمانی که کالایی دچار عرضه بیشتر می شود علی القائده قیمت آن کنترل شده و مسیر قیمت سمتی نزولی پیدا می کند. این اتفاق تقریبا در بخش گوسفند مشهود است. زمانی که عرضه این کالا رشدی 558 تنی داشته قیمت آن تنها 0.7 درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.

این در حالی است که گوشت گاو از این قاعده تبعیت نمی کند. در میانه تابستان باوجود رشد 13 درصدی عرضه گوشت، اما قیمت نیز تورمی 3.5 درصدی را ثبت کرده و طبق داده های مرکزآمار به کیلویی به طور متوسط 205 هزار تومان رسیده است.

اتفاقی که برخی تحلیل گران ریشه آن را در تورم تولید کننده می دانند. این عده معتقدند رشد هزینه های تولید مانع از افت شده است. تورم تولید کننده در بخش گاوداری ها که رکورد بالایی را در این اواخر به ثبت رسانده در این ماه سدی بوده که حتی عرضه بالای گوشت در این بخش نیز نتواند قیمت مصرف کننده را تقلیل دهد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر