کد خبر: ۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱

علت گرانی گوشت مشخص شد

تولید گوشت قرمز و عرضه آن در کشتارگاه ها در نیمه تابستان امسال رکورد 6 ساله را ثبت کرده است.
علت گرانی گوشت مشخص شد

به گزارش مخاطب 24 به نقل اقتصاد نیوز، عرضه گوشت قرمز در کشور صعودی شده و روندی افزایشی به خود گرفته است. براساس داده هایی که مرکز آمار آن را به صورت ماهانه منتشر می کند عرضه گوشت قرمز در مردادماه به 55.6 هزار تن رسیده که در یک سال گذشته سابقه نداشته است.

علت گرانی گوشت مشخص شد

رکوردزنی عرضه گوشت قرمز در مرداد امسال

طبق داده های مرکز آمار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه ها از جهت وزنی به 55 هزار و 600 تن رسیده که در قیاس با دوازده ماه منتهی به این مقطع بالاترین سطح راداشته است. تعمیم این بررسی به سال های اخیر نیز نشان می دهد از سال 96 تاکنون عرضه این میزان گوشت در میانه تابستان سابقه نداشته و در یک روند صعودی به بالاترین میزان خود در بازه 6 ساله رسیده است. این بررسی به صورت دقیق تر نشان می دهد در شاخه گاو و گوساله رشد عرضه گوشت بیشتر بوده است.

افزایش 3 هزار تنی گوشت گاو و گوساله

به طور کلی در بررسی گوشت قرمز 5 بخش مهم وجود دارد. گوسفند، گاو، بز، گاومیش و شتر. در این ماه مشاهده می شود وزن لاشه قابل مصرف در بخش گاو و گوساله برابر با 27 هزار و 295 تن بوده که افزایشی نزدیک به 3 هزار و 131 تنی نسبت به ماه قبل خود داشت. این رشد به لحاظ درصدی نیز نسبت به تیر برابر با 13 درصد بوده است.


رکورد دومین افزایش عرضه گوشت به بخش گوسفندی متعلق بوده که در این ماه برابر با 558 تن به ثبت رسیده است. این در حالی است که آمار ها نشان می دهند در مرداد ماه قیمت مصرف کننده در هر دو بخش شاهد افزایش بوده است.

عدم تاثیر عرضه بر قیمت گوشت گاو

در ادبیات اقتصادی زمانی که کالایی دچار عرضه بیشتر می شود علی القائده قیمت آن کنترل شده و مسیر قیمت سمتی نزولی پیدا می کند. این اتفاق تقریبا در بخش گوسفند مشهود است. زمانی که عرضه این کالا رشدی 558 تنی داشته قیمت آن تنها 0.7 درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.

این در حالی است که گوشت گاو از این قاعده تبعیت نمی کند. در میانه تابستان باوجود رشد 13 درصدی عرضه گوشت، اما قیمت نیز تورمی 3.5 درصدی را ثبت کرده و طبق داده های مرکزآمار به کیلویی به طور متوسط 205 هزار تومان رسیده است.

اتفاقی که برخی تحلیل گران ریشه آن را در تورم تولید کننده می دانند. این عده معتقدند رشد هزینه های تولید مانع از افت شده است. تورم تولید کننده در بخش گاوداری ها که رکورد بالایی را در این اواخر به ثبت رسانده در این ماه سدی بوده که حتی عرضه بالای گوشت در این بخش نیز نتواند قیمت مصرف کننده را تقلیل دهد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر