کد خبر: ۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱

علت گرانی گوشت مشخص شد

تولید گوشت قرمز و عرضه آن در کشتارگاه ها در نیمه تابستان امسال رکورد 6 ساله را ثبت کرده است.
علت گرانی گوشت مشخص شد

به گزارش مخاطب 24 به نقل اقتصاد نیوز، عرضه گوشت قرمز در کشور صعودی شده و روندی افزایشی به خود گرفته است. براساس داده هایی که مرکز آمار آن را به صورت ماهانه منتشر می کند عرضه گوشت قرمز در مردادماه به 55.6 هزار تن رسیده که در یک سال گذشته سابقه نداشته است.

علت گرانی گوشت مشخص شد

رکوردزنی عرضه گوشت قرمز در مرداد امسال

طبق داده های مرکز آمار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه ها از جهت وزنی به 55 هزار و 600 تن رسیده که در قیاس با دوازده ماه منتهی به این مقطع بالاترین سطح راداشته است. تعمیم این بررسی به سال های اخیر نیز نشان می دهد از سال 96 تاکنون عرضه این میزان گوشت در میانه تابستان سابقه نداشته و در یک روند صعودی به بالاترین میزان خود در بازه 6 ساله رسیده است. این بررسی به صورت دقیق تر نشان می دهد در شاخه گاو و گوساله رشد عرضه گوشت بیشتر بوده است.

افزایش 3 هزار تنی گوشت گاو و گوساله

به طور کلی در بررسی گوشت قرمز 5 بخش مهم وجود دارد. گوسفند، گاو، بز، گاومیش و شتر. در این ماه مشاهده می شود وزن لاشه قابل مصرف در بخش گاو و گوساله برابر با 27 هزار و 295 تن بوده که افزایشی نزدیک به 3 هزار و 131 تنی نسبت به ماه قبل خود داشت. این رشد به لحاظ درصدی نیز نسبت به تیر برابر با 13 درصد بوده است.


رکورد دومین افزایش عرضه گوشت به بخش گوسفندی متعلق بوده که در این ماه برابر با 558 تن به ثبت رسیده است. این در حالی است که آمار ها نشان می دهند در مرداد ماه قیمت مصرف کننده در هر دو بخش شاهد افزایش بوده است.

عدم تاثیر عرضه بر قیمت گوشت گاو

در ادبیات اقتصادی زمانی که کالایی دچار عرضه بیشتر می شود علی القائده قیمت آن کنترل شده و مسیر قیمت سمتی نزولی پیدا می کند. این اتفاق تقریبا در بخش گوسفند مشهود است. زمانی که عرضه این کالا رشدی 558 تنی داشته قیمت آن تنها 0.7 درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.

این در حالی است که گوشت گاو از این قاعده تبعیت نمی کند. در میانه تابستان باوجود رشد 13 درصدی عرضه گوشت، اما قیمت نیز تورمی 3.5 درصدی را ثبت کرده و طبق داده های مرکزآمار به کیلویی به طور متوسط 205 هزار تومان رسیده است.

اتفاقی که برخی تحلیل گران ریشه آن را در تورم تولید کننده می دانند. این عده معتقدند رشد هزینه های تولید مانع از افت شده است. تورم تولید کننده در بخش گاوداری ها که رکورد بالایی را در این اواخر به ثبت رسانده در این ماه سدی بوده که حتی عرضه بالای گوشت در این بخش نیز نتواند قیمت مصرف کننده را تقلیل دهد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک! دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک!
وودی الن بزرگ امروز ۹۰ ساله شد، فیلمسازی که بیانگر انسان‌ها در عصر مدرن است و بخاطر برنامه نوازندگی جاز به مراسم اسکار و گرفتن اسکار فیلم آنی‌هال نرفت، چون همزمان بود!
صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن
جعفر پناهی فیلمساز مطرح کشور و برنده جایزه نخل طلای کن به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام بار دیگر به حبس و ممنوعیت خروج از کشور آن هم به صورت غیابی محکوم شده است.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره
مصوبه حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره، یکی از مهم‌ترین بحث‌های کارگروه بنزینی دولت است و ممکن است این مصوبه، باعث افت خریدوفروش خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود.
برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟ برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟
دانشمندان در پژوهشی تازه مسیر احتمالی برخورد اجرام بین‌ستاره‌ای با زمین را شناسایی کرده‌اند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد این مهمانان فراخورشیدی بیشتر از نزدیکی استوا عبور می‌کنند و در زمستان شانس بیشتری برای برخورد دارند. با این حال، فعلاً زمین از خطر دور است.
توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم
حمید درخشان پیشکسوت پرسپولیس با حضور در استودیو مخاطب۲۴ در خصوص خاطرات خود از دربی‌های برگزارشده و آمار درخشان خود از دربی صحبت کرد
برگزیده
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر