کد خبر: ۷۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷
آغاز توزیع کتب درسی به مدارس

تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره چاپ و توزیع کتب درسی در سال تحصیلی پیش رو خبرهایی داد .
تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد

مخاطب 24، حجت‌الاسلام والمسلمین علی لطیفی در نشستی خبری با بیان اینکه یک سیاست ما ارتقای تعاملات درون بخشی با معاونت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه است گفت: سیاست دوم ما توجه جدی‌تر به تحولات فرهنگی و اجتماعی معاصر جامعه است. انتظار مردم مبنی بر روزآمد کردن محتوای آموزشی با اقتضائات روز، انتظار به حقی است.

وی گفت: برای امسال و تا کنون ۱۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب درسی سفارش چاپ داده بودیم که چاپ شده و آماده است و توزیع از مناطق به مدارس از ۱۰ شهریور آغاز شده است. همیشه درصدی را بیش از برآورد جمعیت تولید می‌کنیم تا مطمئن شویم کتاب به دست همه دانش آموزان می‌رسد.

تغییرات گسترده در کتب درسی آغاز شد
وی افزود: یکی از ابعاد این مسئله دوره کرونا و دیگری تغییر و تحولات فناورانه است. ما هم در زمینه روش‌ها و هم شیوه‌های ارائه محتوا و هم صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها و توانمندی‌هایی که دانش آموزان برای زندگی در شرایط جدید نیاز دارند، باید به سمت تغییر و اصلاح حرکت کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه سازمان برای مواجهه با زیست بوم جدید پساکرونا و آموزش‌های ترکیبی برنامه ریزی کرده است اظهار کرد: یکی دیگر از سیاست‌های ما استفاده از ظرفیت‌های بیرونی اعم از معلمان باتجربه و پیشکسوت است. حمایت و همچنین اشاعه برنامه درسی از سیاست‌های دیگر ماست. رویکرد جدی ما توجه به اقتضائات درون مدرسه است.


لطیفی ادامه داد: توجه به اسناد تحولی مصوب و پیگیری اجرایی سازی اسناد تا سطح مدرسه در راس سیاست‌های ما قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه تمرکز اساسی سازمان توجه به مطالبات اسناد بالادستی در دوره‌های تحصیلی مختلف است اظهار کرد: تدوین راهنما‌های درسی حوزه تربیت و یادگیری از دوره ریاست "ملکی" آغاز شده است و در حال تکمیل قطعات پازلی هستیم که به واسطه آن بازنگری در کتب درسی صورت می‌گیرد. تقویت سرمایه انسانی در سازمان نیز مدنظر است، بخشی از نیرو‌ها در آستانه بازنشستگی قرار دارند و باید نیروی تازه نفس وارد سازمان شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه برای چاپ کتب درسی سالانه ۴۵ تا ۴۷ هزار تن کاغذ و ۴۲۰۰ تا ۴۵۰۰ تن مقوا نیاز داریم که این حجم از مقوا از خارج وارد می‌شد گفت: امسال تفاهم نامه برای تولید صد درصدی مقوای جلد کتب درسی منعقد شد. از ۴۵ هزار تن کاغذ مورد نیاز نیز حداکثر ۷۰۰۰ تن تولید داخل بود که امسال تفاهم نامه تولید ۳۰ هزار تن کاغذ داخلی منعقد شده است که اتفاق بزرگی در زمینه حرکت به سمت خودکفایی بود.

لطیفی درباره چاپ و توزیع کتب درسی در سال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: برای امسال و تا کنون ۱۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب درسی سفارش چاپ داده بودیم که چاپ شده و آماده است و توزیع از مناطق به مدارس از ۱۰ شهریور آغاز شده است. همیشه درصدی را بیش از برآورد جمعیت تولید می‌کنیم تا مطمئن شویم کتاب به دست همه دانش آموزان می‌رسد.

اعمال ۲۰۰ تغییر در کتب درسی از اصلاحات جزئی تا کلیات
وی افزود: تا کنون ۹۲ درصد دانش آموزان ثبت سفارش انجام داده‌اند. از خانواده‌ها درخواست می‌کنم سریعتر اقدام کنند تا کتاب راحت‌تر به دست فرزندانشان برسد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه نزدیک به ۹۷۰ عنوان کتاب درسی داریم که برای سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۰۰ عنوان تغییراتی داشته‌اند؛ از اصلاح جزئی گرفته تا کتب نونگاشت گفت: تعداد خیلی کمی کتب نونگاشت یا با تغییرکلی بوده اند. تعدادی کتب نونگاشت در حوزه کاردانش و حدود ۱۳ تغییر کلی کتب درسی داشته ایم و مابقی اصلاحات جزئی بوده است.

آغاز بهسازی کتاب‌های درسی با اصلاح تکالیف، غنی‌سازی محتوا و زیباشناختی
لطیفی افزود: برای سال ۱۴۰۲ هنوز عدد و رقمی از اصلاحات و تغییرات اعلام نشده و پروژه بهسازی کتب درسی را آغاز کرده ایم که بر سه زمینه متمرکز است. محور نخست اصلاح فعالیت‌های یادگیری و به عبارتی تمارین و تکالیف کتب درسی است. محور دوم غنی سازی برخی کتب در برخی حوزه‌های محتواییِ مورد تاکید مانند سواد رسانه‌ای است. محور سوم نیز ارتقای ابعاد زیبایی شناختی برخی کتب درسی است که به صورت آزمایشی است.
وی درباره الزامات تغییر کتب درسی گفت: از تالیف و نگارش برخی کتب درسی ما حدود ۱۰ سال و برخی بیش از ۱۰ سال گذشته است. از سوی دیگر عدم تناسب میان حجم محتوا و زمان آموزش احساس می‌شود. مسئله اساسی که در فرمایشات رهبری نیز بدان اشاره شده بود این است که شایستگی‌ها، مهارت‌ها و توانمندی‌هایی که دانش آموز به آن نیاز دارند را مورد توجه قرار دهیم که ناظر بر به روز آوری و بهسازی کتب درسی است.
لطیفی ادامه داد: در گام اول نیازسنجی را آغاز کردیم. بالغ بر ۱۰۰ مطالعه و پژوهش جمع آوری شده و در حال بازبینی و فراتحلیل این مطالعات هستیم. دوم مطالعات آینده نگرانه است که به آن‌ها نیز توجه داریم تا بتوانیم نیاز‌های آتی دانش آموزان را نیز پوشش دهیم. نیاز‌ها به طور مستمر رصد می‌شوند.

برچسب ها: کتاب مدرسه کرونا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
هوای پایتخت برای گروه‌های حساس ناسالم شد هوای پایتخت برای گروه‌های حساس ناسالم شد
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۱۲ تیر) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.
صفحه خبر بالای تصاویر