کد خبر: ۷۲۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰

پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به آخرین وضعیت آبله میمونی و با بیان اینکه هیچ علائم و شواهدی از قابلیت تبدیل شدن آبله میمونی به پاندمی مشاهده نشده است.
پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟

مخاطب 24 ، دکتر حمید سوری  درباره آخرین وضعیت بیماری آبله میمونی، گفت: در ایران یک مورد شناسایی و اعلام شد و دیگر موردی نداشتیم. باید توجه کرد که بیماری‌هایی که به صورت طغیان‌هایی در اطراف جهان رخ می‌دهد، از گذشته هم وجود داشته و این تغییرات و طغیان‌ها خیلی نگران‌کننده نیست. آبله میمونی از سال ۱۹۵۸ که شناخته شده مرتبا در مناطق بومی خودش دیده می‌شده که مناطق بومی و کانون اصلی و اپیدمیک آن عمدتا آفریقای مرکزی و کشور‌هایی مانند نیجریه، کنگو، کامرون و ... بوده است. گاهی هم افرادی که برای سفر می‌رفتند، بیماری را منتقل می‌کردند و بر این اساس در اروپا و آمریکا هم مواردی مشاهده شده است.
پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟
وی با بیان اینکه خوشبختانه آبله میمونی در دوره پنهان بیماری قابلیت انتقال ندارد، گفت: در پاندمی‌هایی مانند کووید ۱۹ که با آن مواجه شدیم، جامعه به این اتفاقات متداول بهداشتی حساس می‌شود. عملا اقدامی که باید انجام شود، این است که متولیان سلامت جامعه برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند و مردم هم اگر علائمی مانند تاول پوستی و ... دیدند به پزشک مراجعه کرده و از تماس با فردی که این علائم را دارد، اجتناب کنند. باید توجه کرد که راش‌های پوستی یکی از علائم آبله میمونی است و علائمی مانند تب، سردرد و ... هم دارد.
وی گفت: دنیای امروز پر از تهدیدات زیستی است و باید برای آن برنامه‌ریزی و کار شود، ساختار و آموزش‌هایمان تغییر کنند و در عین حال باید از تجارب موفق بین‌المللی استفاده کرده و آن‌ها را بومی‌سازی و اجرا کنیم.
سوری با بیان اینکه آبله میمونی مساله حادی نیست، افزود: نگرانی سازمان جهانی بهداشت هم عمدتا برای کسانی است که در مناطق بومی این بیماری رفت‌وآمد دارند. آبله میمونی از طریق جوندگان منتقل می‌شود. ما در کشورمان خیلی این مواجهه‌ها را نداریم و اگر هم موردی مشاهده می‌شود، عمدتا از طریق افرادی است که بیماری را وارد کشور کرده‌اند. به این معنی که به کشور‌های آلوده مسافرت داشتند. وظیفه مراکز بهداشتی و درمانی این است که بلافاصله با مشاهده یک مورد، آن را تحت مراقبت قرار داده و کنترل کنند و اجازه انتشار ندهند که به نظر می‌آید در کشور ما این اتفاق افتاده است.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم خیلی مفید نباشد که در این موارد در جامعه التهاب ایجاد کنیم. به هر حال باید توجه کرد که با افزایش سفر‌های بین‌المللی و جابجایی بالای مردم بیماری‌هایی که در طی تاریخ و برای مدت‌ها حالت بومی در برخی کشور‌ها داشته‌اند، استعداد پاندمی در آن‌ها ایجاد شده است. مهم کنترل کردن است و در عین حال نظام مراقبت از بیماری‌ها هم باید فعال‌تر، به‌روزتر و چابک‌تر شود تا بتواند از عهده این مسائل برآید. دنیای امروز پر از تهدیدات زیستی است و باید برای آن برنامه‌ریزی و کار شود. باید ساختار تغییر کند، آموزش‌هایمان تغییر کنند و در عین حال باید از تجارب موفق بین‌المللی استفاده کرده و آن‌ها را بومی‌سازی کنیم و سپس در کشور اجرا کنیم.

سوری با بیان اینکه درباره آبله میمونی نگرانی در حد پاندمی مانند کرونا نداریم، گفت: هیچ علائم و شواهدی از قابلیت تبدیل شدن آبله میمونی به پاندمی مشاهده نشده است و قابلیت پاندمی ندارد.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.