کد خبر: ۷۲۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰

پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به آخرین وضعیت آبله میمونی و با بیان اینکه هیچ علائم و شواهدی از قابلیت تبدیل شدن آبله میمونی به پاندمی مشاهده نشده است.
پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟

مخاطب 24 ، دکتر حمید سوری  درباره آخرین وضعیت بیماری آبله میمونی، گفت: در ایران یک مورد شناسایی و اعلام شد و دیگر موردی نداشتیم. باید توجه کرد که بیماری‌هایی که به صورت طغیان‌هایی در اطراف جهان رخ می‌دهد، از گذشته هم وجود داشته و این تغییرات و طغیان‌ها خیلی نگران‌کننده نیست. آبله میمونی از سال ۱۹۵۸ که شناخته شده مرتبا در مناطق بومی خودش دیده می‌شده که مناطق بومی و کانون اصلی و اپیدمیک آن عمدتا آفریقای مرکزی و کشور‌هایی مانند نیجریه، کنگو، کامرون و ... بوده است. گاهی هم افرادی که برای سفر می‌رفتند، بیماری را منتقل می‌کردند و بر این اساس در اروپا و آمریکا هم مواردی مشاهده شده است.
پاندومی آبله میمونی داریم یا نه؟
وی با بیان اینکه خوشبختانه آبله میمونی در دوره پنهان بیماری قابلیت انتقال ندارد، گفت: در پاندمی‌هایی مانند کووید ۱۹ که با آن مواجه شدیم، جامعه به این اتفاقات متداول بهداشتی حساس می‌شود. عملا اقدامی که باید انجام شود، این است که متولیان سلامت جامعه برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند و مردم هم اگر علائمی مانند تاول پوستی و ... دیدند به پزشک مراجعه کرده و از تماس با فردی که این علائم را دارد، اجتناب کنند. باید توجه کرد که راش‌های پوستی یکی از علائم آبله میمونی است و علائمی مانند تب، سردرد و ... هم دارد.
وی گفت: دنیای امروز پر از تهدیدات زیستی است و باید برای آن برنامه‌ریزی و کار شود، ساختار و آموزش‌هایمان تغییر کنند و در عین حال باید از تجارب موفق بین‌المللی استفاده کرده و آن‌ها را بومی‌سازی و اجرا کنیم.
سوری با بیان اینکه آبله میمونی مساله حادی نیست، افزود: نگرانی سازمان جهانی بهداشت هم عمدتا برای کسانی است که در مناطق بومی این بیماری رفت‌وآمد دارند. آبله میمونی از طریق جوندگان منتقل می‌شود. ما در کشورمان خیلی این مواجهه‌ها را نداریم و اگر هم موردی مشاهده می‌شود، عمدتا از طریق افرادی است که بیماری را وارد کشور کرده‌اند. به این معنی که به کشور‌های آلوده مسافرت داشتند. وظیفه مراکز بهداشتی و درمانی این است که بلافاصله با مشاهده یک مورد، آن را تحت مراقبت قرار داده و کنترل کنند و اجازه انتشار ندهند که به نظر می‌آید در کشور ما این اتفاق افتاده است.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم خیلی مفید نباشد که در این موارد در جامعه التهاب ایجاد کنیم. به هر حال باید توجه کرد که با افزایش سفر‌های بین‌المللی و جابجایی بالای مردم بیماری‌هایی که در طی تاریخ و برای مدت‌ها حالت بومی در برخی کشور‌ها داشته‌اند، استعداد پاندمی در آن‌ها ایجاد شده است. مهم کنترل کردن است و در عین حال نظام مراقبت از بیماری‌ها هم باید فعال‌تر، به‌روزتر و چابک‌تر شود تا بتواند از عهده این مسائل برآید. دنیای امروز پر از تهدیدات زیستی است و باید برای آن برنامه‌ریزی و کار شود. باید ساختار تغییر کند، آموزش‌هایمان تغییر کنند و در عین حال باید از تجارب موفق بین‌المللی استفاده کرده و آن‌ها را بومی‌سازی کنیم و سپس در کشور اجرا کنیم.

سوری با بیان اینکه درباره آبله میمونی نگرانی در حد پاندمی مانند کرونا نداریم، گفت: هیچ علائم و شواهدی از قابلیت تبدیل شدن آبله میمونی به پاندمی مشاهده نشده است و قابلیت پاندمی ندارد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
ایران‌گرایی برای توسعه ایران ایران‌گرایی برای توسعه ایران
جامعه ایرانی امروز به دلایل مختلف از جمله برآمدن نسل‌های تازه و دور شدن از فضای پرشور آرمان‌ها و انقلاب و مقتضیات فضای جنگ، به دنبال بازتعریف خود به عنوان جامعه ایرانی است. این مساله‌ای منحصر به نسل جوان نیست. مساله‌ای پیش روی ایران در مختصات امروز است.
نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند! نوکیسه گان مشغول خرابکاری‌اند!
نوکیسه‌گی و پیامد‌های مخرب آن نوکیسه‌گانی که فاقد تجربه، دانش و تخصص کافی هستند، با ورود ناگهانی به عرصه‌های تصمیم‌گیری و اقتصادی، موجب بی‌ثباتی سیستم و تغییر معیار‌های ارزش‌گذاری اجتماعی می‌شوند.
صفحه خبر بالای تصاویر