کد خبر: ۶۹۶۸۶
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۱

پاسخ تهران به مذاکرات روز جمعه مسقط

سفر امروز «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به مسقط و دیدارش با «هیثم بن طارق» پادشاه عمان مورد توجه رسانه ها قرار گرفت در این دیدار دو طرف بر اهمیت حل اختلاف‌نظر‌ها از راه‌های مسالمت‌آمیز جهت برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان تاکید کردند
پاسخ تهران به مذاکرات روز جمعه مسقط

مذاکرات ایران و آمریکا، پاسخ ایران، به گزارش مخاطب24، علی لاریجانی،  دبیر شورای عالی امنیت ایران در حالی به عمان سفر کرده که برخی گمانه‌ها حاکی از ارسال پاسخ تهران به مذاکرات روز جمعه مسقط است.

خبرگزاری رسمی عمان اعلام کرد که در دیدار امروز دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با «سلطان هیثم بن طارق»، سلطان عمان علاوه بر بررسی آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، بر اهمیت بازگشت به میز گفت‌و‌گو برای حل اختلاف‌نظر‌ها تاکید شد.

این دیدار که پیش از ظهر روز امروز سه‌شنبه انجام شد بیش از ۳ ساعت به طول انجامید.

دیدار لاریجانی با پادشاه عمان

ارتشبد سلطان بن محمد النعمانی، وزیر دفتر سلطنتی عمان با حضور در فرودگاه بین‌المللی مسقط، شخصاً از لاریجانی استقبال کرد، اقدامی که نشان‌دهنده اهمیت این سفر رسمی و جایگاه ویژه روابط تهران–مسقط تلقی می‌شود.

خبرگزاری رسمی عمان امروز سه‌شنبه درباره سفر امروز «علی لاریجانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به مسقط و دیدارش با «هیثم بن طارق» پادشاه عمان گزارش داد که ۲ طرف در دیدار امروز خود بر اهمیت حل اختلاف‌نظر‌ها از راه‌های مسالمت‌آمیز جهت برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان تاکید کردند.

همچنین این خبرگزاری اعلام کرد که پادشاه عمان در کاخ «البرکه العامر» میزبان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بود.

به گزارش این رسانه عمانی، در دیداری که امروز میان ۲ طرف برقرار شد، آخرین تحولات مربوط به مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای ایران و آمریکا، راه‌های دستیابی به یک توافق متوازن و عادلانه میان ۲ طرف ایرانی و آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این دیدار ۲ طرف بر اهمیت بازگشت به میز گفت‌و‌گو و مذاکره با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌ها و حل اختلاف‌نظر‌ها از راه‌های مسالمت‌آمیز به منظور برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان تاکید کردند.

ایسنا در این زمینه گفته است که بنا بر گزارش منابع نزدیک به هیات ایرانی این دیدار در فضایی مثبت و سازنده در جریان بوده است.

در ادامه این سفر، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران عصر روز سه‌شنبه با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش مخاطب24، دبیر شورای عالی امنیت ملی بامداد سه‌شنبه در رأس هیأتی سیاسی به عمان سفر کرد؛ سفری که در ادامه رایزنی‌های منظم ایران با مسقط و در چارچوب بررسی تحولات منطقه‌ای، تقویت مناسبات دوجانبه و تبادل نظر درباره برخی موضوعات مهم سیاسی و امنیتی به ویژه مذاکرات هسته‌ای انجام می‌شود.

رسانه آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران علی لاریجانی به عمان نوشته است که این سیاستمدار ایرانی «احتمالاً پاسخ ایران به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم جمعه هفته گذشته با آمریکایی‌ها را به همراه دارد.»

رسانه اماراتی «ارم نیوز» نیز پیش از این مدعی شده بود که دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، هفته آینده به مسقط سفر می‌کند تا در چارچوب تلاش‌های دیپلماتیک تهران برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای با واشنگتن، هماهنگی با مقامات عمانی را دنبال کند.

این رسانه به نقل از یک منبع نزدیک به دولت ایران افزوده بود که سفر لاریجانی به مسقط در چارچوب تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد مذاکرات با آمریکا درباره دستیابی به توافق در زمینه برنامه هسته‌ای کشور انجام می‌شود.

این منبع تأکید کرده بود که هدف این سفر، «پیگیری نتایج دیدار اخیر در مسقط و تقویت هماهنگی با مقامات عمانی درباره پرونده‌های مورد علاقه مشترک» است.

ایران و آمریکا هفته گذشته مذاکرات هسته‌ای جدیدی را در عمان آغاز کردند. وزیر امور خارجه ایران عباس عراقچی مذاکرات روز جمعه را خوب ارزیابی کرده، اما در عین حال تأکید کرده که با توجه به اقدامات پیشین آمریکا، همچنان فضای بی‌اعتمادی بر این مذاکرات حاکم است. آمریکا درست در میانه مذاکرات و پس از برگزاری پنج دوره، با حمله اسرائیل به ایران موافقت کرد و پس از آن نیز خود تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار داد.

عمان طی یک دهه اخیر در تسهیل گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده و تلاش برای کاهش تنش‌ها نقشی فعال ایفا کرده و همواره تلاش داشته با حفظ رویکرد متوازن، زمینه تبادل پیام‌ها و کاهش سوءتفاهم‌ها میان ایران و آمریکا را فراهم کند. در همین چارچوب، مسقط به‌عنوان یکی از کانال‌های مهم دیپلماتیک و مورد اعتماد ایران در تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای و سایر موضوعات مورد اختلاف مورد توجه بوده است.

شایان ذکر است، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پس از عمان به قطر سفر خواهد کرد.

رسانه اماراتی «ارم نیوز» در تاریخ چهارشنبه ۱۵ بهمن (دو روز قبل از شروع مذاکرات مسقط در تاریخ جمعه ۱۷ بهمن) مدعی شده بود که لاریجانی با تفویض اختیار از سوی آیت الله خامنه‌ای (رهبر معظم انقلاب) مذاکرات با واشنگتن را مدیریت خواهد کرد.

به نوشته این رسانه اماراتی در تاریخ مذکور، یک چهره سیاسی نزدیک به علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، اعلام کرد که مدیریت مذاکرات پیشِ‌رو میان ایران و ایالات متحده با اختیارات کامل به لاریجانی سپرده شده است و تأکید کرد که گفت‌و‌گو‌ها به‌طور انحصاری بر پرونده هسته‌ای و رفع تضمین‌شده تحریم‌های آمریکا متمرکز خواهد بود.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.