کد خبر: ۶۹۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶

بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه

«مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد
بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه

به گزارش مخاطب24، مسعود پزشکیان و قاسم‌ژومارت توکایف، روسای جمهور ایران و قزاقستان در بیانیه‌ای مشترک بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند. این دو مقام با اشاره به اهمیت توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و حمل‌ونقلی، بر تلاش‌های مشترک برای ایجاد امنیت و توسعه پایدار در منطقه تأکید و به‌ویژه بر پروژه‌های حمل‌ونقل شمال–جنوب و جذب سرمایه‌گذاری‌های مشترک به‌عنوان اولویت‌های همکاری اشاره کردند.

به نقل از اکوردا (کاخ ریاست جمهوری قزاقستان) دو طرف در بیانیه مطبوعاتی پس از دیدارهای خود، همچنین نگرانی خود را از تشدید درگیری‌های مسلحانه، فشارهای تحریمی و جنگ‌های تجاری ابراز و بر لزوم حل مسالمت‌آمیز اختلافات کشورها از طریق مذاکرات دیپلماتیک تأکید کردند.

رئیس‌جمهور قزاقستان گفت: آستانه و تهران همچنان به تعامل در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی ادامه خواهند داد.

ایران دروازه‌ای برای دسترسی قزاقستان به جنوب شرق آسیا و آفریقا

به گزارش خبرگزاری کازینفرم توکایف در بیانیه مشترک مطبوعاتی پس از مذاکرات با مسعود پزشکیان، بر اهمیت توسعه مسیر حمل‌ونقل شمال–جنوب و مسیر ریلی قزاقستان–ترکمنستان–ایران تأکید کرد و افزود: حدود ۸۵ درصد حمل‌ونقل زمینی بین اروپا و چین از مسیر قزاقستان انجام می‌شود و توسعه مسیرهای شمال–جنوب و ریلی با ایران، پروژه‌ای مهم برای منافع هر دو طرف است.
او تصریح کرد: قزاقستان کار نوسازی خطوط ریلی، ساخت بزرگراه‌ها و فعال‌سازی کشتیرانی در دریای خزر را آغاز کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی برای مشارکت در این طرح‌ها دعوت کرده است.
توقایف تأکید کرد. ایران را به‌عنوان «دروازه‌ای» برای دسترسی به کشورهای جنوب شرق آسیا و آفریقا می‌بینیم وی همچنین از پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد اقتصادی مشترک در استان مانگیستائو استقبال کرد و گفت که این اقدام امکان تولید محصولات نهایی از مواد اولیه ایرانی در قزاقستان و تأمین بازار کشورهای منطقه را فراهم خواهد کرد.

توکایف در بخش دیگری از بیانیه مشترک، به پیشینه تاریخی روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: ملت‌های برادر ما را تاریخ مشترک، سنت‌ها و فرهنگ مشابه پیوند می‌دهد. جاده ابریشم بزرگ از قلمروهای کنونی قزاقستان و ایران عبور می‌کرد و این مسیر به گسترش فناوری، دین و تعمیق روابط فرهنگی و معنوی میان ملت‌ها کمک کرد.
به گزارش ایرنا از ریاست جمهوری، «مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد و افزود: در گفت‌وگوهای سازنده و مفصل با رئیس‌جمهور قزاقستان، طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و اراده‌ای مشترک و قوی برای ارتقای سطح روابط در تمامی حوزه‌ها وجود دارد. پزشکیان با اشاره به محورهای مذاکرات، اعلام کرد که راه‌های توسعه روابط میان دو کشور در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، حمل‌ونقل، ترانزیت، علمی، فرهنگی، قضایی و فناوری‌های نوین بررسی شده و چندین سند همکاری بسیار خوب در این زمینه‌ها به امضا رسیده است که افق روشنی برای آینده روابط تهران–آستانه ترسیم می‌کند.

رئیس جمهور افزود: دو طرف بر فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود، رفع موانع همکاری‌های اقتصادی و تقویت نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی تأکید کردند. همچنین درباره تکمیل راه‌گذرهای شرقی–غربی و شمالی–جنوبی و ارتقای جایگاه دو کشور در شبکه ترانزیتی منطقه، گفت‌وگوهای مفید و سازنده‌ای انجام شد.

پزشکیان با اشاره به دیدگاه‌های مشترک ایران و قزاقستان در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد: دو کشور بر محکومیت توسل به زور، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، تقویت نقش سازمان ملل، ضرورت حل اختلافات از طریق گفت‌وگو و روش‌های مسالمت‌آمیز و نیز حق مسلم کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای اتفاق‌نظر دارند.

پزشکیان تاکید کرد: امیدواریم همه این دیدارها نشست‌ها و تصمیمات به سرعت عملیاتی شود، ما از جانب خود این قول را می‌دهیم و به آنچه گفته‌ایم عمل کنیم و عمل خواهیم کرد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، در یک سفر رسمی دو روز به قزاقستان وارد آستانه شد تا روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حمل‌ونقلی میان دو کشور را تقویت کند. در این سفر، وی با همتای قزاق خود، قاسم‌ژومارت توقایف، دیدار و گفت‌وگو کرد و علاوه بر نشست‌های دوجانبه، در جلسات با حضور هیئت‌های گسترده دو کشور شرکت داشت. مذاکرات دو طرف شامل موضوعات مهمی چون توسعه مسیرهای حمل‌ونقل شمال–جنوب، افزایش حجم تجارت دوجانبه، سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری‌های فرهنگی و علمی بود.

پیش از مذاکرات، مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در محل کاخ ریاست جمهوری قزاقستان برگزار شد و در پایان سفر، دو کشور ۹ سند همکاری و بیانیه مشترک امضا کردند که شامل زمینه‌های حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و علمی می‌شد. این سفر در ادامه تلاش‌های دو کشور برای تقویت جایگاه خود در منطقه خزر و افزایش تعاملات در سطح بین‌المللی انجام شد.

برچسب ها: قزاقستان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه بیانیه مشترک درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و آستانه
«مسعود پزشکیان» روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با قاسم‌ ژومارت توکایف با بیان اینکه ایران در چارچوب سیاست همسایگی اهمیت ویژه‌ای برای منطقه آسیای مرکزی قائل است، قزاقستان را «شریک مهم ایران در منطقه و همسایه مؤثر در حوزه دریای خزر» توصیف کرد
ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید ویدیو+ عملیات تصرف بزرگترین نفتکش ونزوئلا توسط سربازان آمریکایی را ببینید
ونزوئلا توقیف یک نفتکش توسط آمریکا در سواحل خود را محکوم و آن را «دزدی دریایی بین‌المللی» خواند و ایالات متحده را به طراحی یک «برنامه عمدی» برای غارت منابع انرژی این کشور متهم کرد
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
ببینید: فرود اضطراری هواپیما در اتوبان ببینید: فرود اضطراری هواپیما در اتوبان
هواپیما در این فرود اضطراری با آسیب جدی مواجه شده است. مقام‌های محلی اعلام کردند که خلبان پیش از فرود، با نقص فنی در موتور روبه‌رو شده بود و به همین دلیل ناچار شد روی جاده بنشیند
نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی
نمایش «پیانیست» با خلق جهانی استعاری و بدن‌مند، تماشاگر را به فضایی می‌برد که در آن مرز میان انسان و میوه محو می‌شود و مفاهیم قدرت، آگاهی، فرسودگی و حقیقت در قالب شکل‌های تازه‌ای از زیست به صحنه درمی‌آیند. این اثر، نه صرفاً یک نمایش فانتزی، بلکه دستگاهی مفهومی است که از طریق دفرمه‌گی بدن‌ها و زبان، به ساختار‌های سلطه و میل در جهان انسانی طعنه می‌زند. کارگردان در این نمایش تلاش می‌کند اقتداری را که بی‌دلیل یا با دلیل مشکوک بر زندگی روزمره سایه انداخته، در قالب میوه‌هایی مجسم کند که در ظاهر شاداب‌اند، اما از درون گرفتار جبر‌های هستی‌شناسانه هستند.
اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم
اوسمار ویه‌را سرمربی پرسپولیس امروز در نشست خبری خود با سوالی در مورد لحظه عجیب دربی پایتخت مواجه شد.
بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات
بر اساس بخشنامه سراسری معاون وزیر کشور خطاب به تمامی استانداران ساعات کار ادارات دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و ارگان‌های عمومی از اول دی‌ماه ۱۴۰۴ لغایت ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ ظهر تعیین شده است.
برگزیده
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر