کد خبر: ۶۹۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
پناه الوانی در استودیو مخاطب۲۴ درباره مسیر ساخت فیلمش توضیح می‌دهد

الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره

پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره

به گزارش مخاطب۲۴، پناه الوانی، فیلمساز جوانی که با فیلم تازه‌اش در بیست و یکمین جشنواره دانشجویی نهال حضور داشت، با حضور در استودیو مخاطب24 در گفت‌وگویی که با خبرنگار ما انجام داد، از شکل‌گیری نگاه هنری‌اش، روند ساخت فیلم و تجربه مواجهه با مخاطبان در این جشنواره گفت؛ گفت‌وگویی که از دغدغه‌های شخصی یک فیلمساز جوان تا چشم‌انداز او نسبت به آینده را دربرمی‌گیرد.

الوانی در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به پیشینه هنری و ورود زودهنگامش به سینما گفت که فعالیت فیلمسازی را پیش از دوره ارشد در دانشگاه هنر آغاز کرده است. او تاکید کرد که هرچند آموزش دانشگاهی مسیرش را روشن‌تر کرده، اما جرقه‌های اصلی خلق اثر، همیشه از دل زندگی روزمره‌اش بیرون آمده‌اند.

او درباره ایده اولیه فیلم توضیح داد که داستان از یک تجربه بسیار شخصی ریشه گرفته است: «ایده فیلم از یک دعوا با خانواده شروع شد؛ شبی که بدون پول و غذا در شهر سرگردان بودم. وقتی برگشتم خانه، این تجربه سال‌ها مثل یک فیلم ناتمام در ذهنم مانده بود. بعد‌ها با تحقیق و دیدن آدم‌ها و موقعیت‌های مختلف، آن تجربه خام گسترش پیدا کرد و تبدیل به داستان امروز شد.»

این فیلمساز جوان در ادامه درباره روند تولید اثرش گفت که مسیر ساخت فیلم با دشواری‌های خاصی همراه بوده؛ از محدودیت‌های مالی گرفته تا پیدا کردن گروهی که بتواند جهان اثر را درست بفهمد. با این حال، او معتقد است همین چالش‌ها باعث شده که فیلم هویت دقیق‌تری پیدا کند و تیم سازنده با اطمینان بیشتری کنار هم قرار بگیرد.

الوانی درباره تجربه‌اش از حضور در جشنواره دانشجویی نهال نیز گفت: «نهال برای من یک موقعیت واقعی است؛ چون فضای جشنواره پر است از دانشجو‌ها و فیلمساز‌های جوانی که حرف هم را می‌شنوند. مخاطب زیاد می‌آید، درباره فیلم‌ها بحث می‌شود و داوری جشنواره هم نسبت به دوره‌های قبل متفاوت و حرفه‌ای‌تر است. این جشنواره واقعاً برای نسل جوان یک سکوی پرتاب است.» او افزود که مخاطبان جشنواره برخورد مثبتی با فیلمش داشته‌اند و این اثر در سانس خود به‌عنوان فیلم برتر انتخاب شده است.

در بخش پایانی گفت‌و‌گو، الوانی از فیلمسازان محبوبش گفت: از مل بروکس و فیلم‌هایی، چون فرانکنشتاین جدید و زین‌های شعله‌ور تا برادران زوکر. همچنین به آثار تایکا وایتیتی مانند پسر، جوجو ربیت و عقاب دربرابر کوسه اشاره کرد و گفت که طنز، تخیل و نگاه انسان‌دوستانه وایتیتی تاثیر زیادی بر او داشته است.

الوانی همچنین صریحاً بیان کرد که فیلم‌های عباس کیارستمی حوصله‌اش را سر می‌برند و «به‌طور کلی علاقه‌ای به فیلم‌های ایرانی ندارد.»

این گفت‌و‌گو بخشی از ذهنیت و مسیر هنری یکی از فیلمسازان تازه‌نفس سینمای کوتاه را به تصویر می‌کشد؛ مسیری که از دل تجربه‌های صمیمی و شخصی آغاز می‌شود و در مواجهه با جشنواره‌ها و مخاطبان، شکل حرفه‌ای‌تری پیدا می‌کند.

ویدئوی کامل این گفت‌و‌گو در آپارات و یوتیوب آپلود شده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
غافلگیرکننده‌؛ هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2 غافلگیرکننده‌؛  هوش مصنوعی جدید با قدرتی انسانی؛ آشنایی با GPT-5.2
GPT-5.2 با قابلیت‌های تازه و هوش چندرسانه‌ای وارد میدان شد. در این مقاله با ویژگی‌ها، کاربردها و تأثیرات شگفت‌انگیز نسل جدید چت‌جی‌پی‌تی آشنا شوید.
برگزیده
آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید
در نشست کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در دهلی نو، هنر سنتی آینه‌کاری ایران به‌عنوان میراث جهانی ثبت شد و برگ زرینی دیگر به کارنامه فرهنگی کشور افزوده شد.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
صفحه خبر بالای تصاویر