کد خبر: ۶۹۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
پناه الوانی در استودیو مخاطب۲۴ درباره مسیر ساخت فیلمش توضیح می‌دهد

الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره

پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره

به گزارش مخاطب۲۴، پناه الوانی، فیلمساز جوانی که با فیلم تازه‌اش در بیست و یکمین جشنواره دانشجویی نهال حضور داشت، با حضور در استودیو مخاطب24 در گفت‌وگویی که با خبرنگار ما انجام داد، از شکل‌گیری نگاه هنری‌اش، روند ساخت فیلم و تجربه مواجهه با مخاطبان در این جشنواره گفت؛ گفت‌وگویی که از دغدغه‌های شخصی یک فیلمساز جوان تا چشم‌انداز او نسبت به آینده را دربرمی‌گیرد.

الوانی در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به پیشینه هنری و ورود زودهنگامش به سینما گفت که فعالیت فیلمسازی را پیش از دوره ارشد در دانشگاه هنر آغاز کرده است. او تاکید کرد که هرچند آموزش دانشگاهی مسیرش را روشن‌تر کرده، اما جرقه‌های اصلی خلق اثر، همیشه از دل زندگی روزمره‌اش بیرون آمده‌اند.

او درباره ایده اولیه فیلم توضیح داد که داستان از یک تجربه بسیار شخصی ریشه گرفته است: «ایده فیلم از یک دعوا با خانواده شروع شد؛ شبی که بدون پول و غذا در شهر سرگردان بودم. وقتی برگشتم خانه، این تجربه سال‌ها مثل یک فیلم ناتمام در ذهنم مانده بود. بعد‌ها با تحقیق و دیدن آدم‌ها و موقعیت‌های مختلف، آن تجربه خام گسترش پیدا کرد و تبدیل به داستان امروز شد.»

این فیلمساز جوان در ادامه درباره روند تولید اثرش گفت که مسیر ساخت فیلم با دشواری‌های خاصی همراه بوده؛ از محدودیت‌های مالی گرفته تا پیدا کردن گروهی که بتواند جهان اثر را درست بفهمد. با این حال، او معتقد است همین چالش‌ها باعث شده که فیلم هویت دقیق‌تری پیدا کند و تیم سازنده با اطمینان بیشتری کنار هم قرار بگیرد.

الوانی درباره تجربه‌اش از حضور در جشنواره دانشجویی نهال نیز گفت: «نهال برای من یک موقعیت واقعی است؛ چون فضای جشنواره پر است از دانشجو‌ها و فیلمساز‌های جوانی که حرف هم را می‌شنوند. مخاطب زیاد می‌آید، درباره فیلم‌ها بحث می‌شود و داوری جشنواره هم نسبت به دوره‌های قبل متفاوت و حرفه‌ای‌تر است. این جشنواره واقعاً برای نسل جوان یک سکوی پرتاب است.» او افزود که مخاطبان جشنواره برخورد مثبتی با فیلمش داشته‌اند و این اثر در سانس خود به‌عنوان فیلم برتر انتخاب شده است.

در بخش پایانی گفت‌و‌گو، الوانی از فیلمسازان محبوبش گفت: از مل بروکس و فیلم‌هایی، چون فرانکنشتاین جدید و زین‌های شعله‌ور تا برادران زوکر. همچنین به آثار تایکا وایتیتی مانند پسر، جوجو ربیت و عقاب دربرابر کوسه اشاره کرد و گفت که طنز، تخیل و نگاه انسان‌دوستانه وایتیتی تاثیر زیادی بر او داشته است.

الوانی همچنین صریحاً بیان کرد که فیلم‌های عباس کیارستمی حوصله‌اش را سر می‌برند و «به‌طور کلی علاقه‌ای به فیلم‌های ایرانی ندارد.»

این گفت‌و‌گو بخشی از ذهنیت و مسیر هنری یکی از فیلمسازان تازه‌نفس سینمای کوتاه را به تصویر می‌کشد؛ مسیری که از دل تجربه‌های صمیمی و شخصی آغاز می‌شود و در مواجهه با جشنواره‌ها و مخاطبان، شکل حرفه‌ای‌تری پیدا می‌کند.

ویدئوی کامل این گفت‌و‌گو در آپارات و یوتیوب آپلود شده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
قیمت برنج هم رکورد شکست؟ قیمت برنج هم رکورد شکست؟
قیمت برنج ایرانی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و خرید این کالای اساسی برای بسیاری از خانوارها در شرایط تورمی امروز به‌طور محسوسی تغییر یافته است.
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر