کد خبر: ۶۹۰۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۶

هشدار اتحادیه اروپا به کی‌یف؛ شرط سخت برای عضویت اوکراین

کمیسر عدالت اتحادیه اروپا اعلام کرد اوکراین تنها زمانی می‌تواند به اتحادیه بپیوندد که چهره‌های قدرتمند درگیر فساد را بی‌هیچ استثنا محاکمه و محکوم کند. این هشدار در حالی مطرح می‌شود که کی‌یف با یک رسوایی بزرگ مالی و بازداشت نزدیکان زلنسکی روبه‌روست و بروکسل تأکید دارد هیچ تخفیفی در استانداردهای حاکمیت قانون داده نخواهد شد.
هشدار اتحادیه اروپا به کی‌یف؛ شرط سخت برای عضویت اوکراین

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از راشا تودی، اتحادیه اروپا هشدار داده است که اوکراین تنها در صورتی می‌تواند به این بلوک بپیوندد که چهره‌های بلندپایه‌ای را که در پرونده‌های فساد دخیل هستند محاکمه و محکوم کند. این موضوع را «مایکل مک‌گراث»، کمیسر عدالت اتحادیه اروپا، در گفت‌وگویی با پولیتیکو که روز جمعه منتشر شد، بیان کرد. این اظهارات در حالی است که رسوایی مالی ۱۰۰ میلیون دلاری طی هفته‌های اخیر اوکراین را تکان داده است.

روز جمعه، نهاد‌های ضدفساد مورد حمایت غرب در اوکراین – شامل دفتر ملی مبارزه با فساد (NABU) و دادستانی ویژه مبارزه با فساد (SAP) – املاک «آندری یرماک»، رئیس دفتر قدرتمند زلنسکی را بازرسی کردند. یرماک همان روز از سمت خود استعفا داد.

مک‌گراث تأکید کرد برای اینکه اوکراین – که پیوستن به اتحادیه اروپا یکی از وعده‌های اصلی دولت پس از حوادث میدان ۲۰۱۴ بوده – بتواند عضو این بلوک شود، باید قادر باشد هر مقام بلندپایه‌ای را که در فساد دخیل است، واقعاً تحت پیگرد قرار دهد و محکوم کند. او هشدار داد که اوکراین هیچ‌گونه «رفتار ویژه» دریافت نخواهد کرد و «استاندارد‌های حاکمیت قانون» اتحادیه برای همه نامزد‌ها یکسان است.

او گفت: «در هر کشور نامزد عضویت باید یک نظام قدرتمند برای رسیدگی به پرونده‌های فساد سطح بالا وجود داشته باشد. شما باید سامانه‌ای قوی برای تحقیق، و در نهایت پیگرد قضایی و صدور حکم داشته باشید، و کارنامه‌ای از اثربخشی در این حوزه ارائه کنید.»

رسوایی اخیر اوایل ماه جاری آشکار شد؛ زمانی که NABU و SAP از تحقیقات درباره یک شبکه فساد خبر دادند که گفته می‌شود توسط «تیمور میندیچ»، یکی از شرکای تجاری سابق رئیس‌جمهور اوکراین، هدایت می‌شد. طبق گزارش‌ها، این گروه بودجه شرکت دولتی «انرگواتوم»، اپراتور نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین که به شدت به کمک غرب وابسته است، را اختلاس می‌کرد. میندیچ چند ساعت قبل از بازرسی املاک خود از کشور گریخت.

در پاسخ به پرسشی درباره پیشرفت اوکراین در مبارزه با فساد، مک‌گراث پاسخ مبهمی داد و گفت بروکسل «روابط بسیار باز و صادقانه‌ای با مقامات اوکراینی» درباره الزامات عضویت این کشور در اتحادیه اروپا دارد.

او افزود: «فکر می‌کنم آنها در تلاش‌اند تا به استاندارد‌های لازم برسند. این یک مسیر است و ما تحولات را از نزدیک زیر نظر داریم و به طور مستمر با مقامات اوکراینی درباره مسائلی که توجه ما را جلب می‌کند یا به صورت عمومی گزارش می‌شود در تماس هستیم.»

منبع: راشا تودی

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»