کد خبر: ۶۸۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

بدترین پاییز ۵۸ سال اخیر؛ کاهش بی سابقه بارش‌ها

گزارش وزارت نیرو نشان می‌دهد بارش‌های امسال با کاهش ۸۱ درصدی رکورد ۵۸ ساله خشکی را شکست و موجودی سد‌ها به حدود یک‌سوم ظرفیت رسید؛ ۱۵ استان تقریباً بدون بارش بودند.
بدترین پاییز ۵۸ سال اخیر؛ کاهش بی سابقه بارش‌ها

به گزارش مخاطب۲۴، گزارش‌های رسمی وزارت نیرو نشان می‌دهد پاییز امسال در مقایسه با دوره ۵۸ ساله گذشته، یکی از خشک‌ترین سال‌ها بوده و رکورد جدیدی در کاهش بارندگی ثبت کرده است. بر اساس اعلام مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون با کاهش بی‌سابقه ۸۱ درصدی نسبت به متوسط بلندمدت و افت ۷۸ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده است. این در حالی است که ارزیابی وضعیت نهایی سال آبی، نیازمند گذر زمان بیشتری خواهد بود.

بیشتر بخوانید

به گفته این مقام مسئول، استان‌های گلستان و ایلام کمترین کاهش بارندگی را تجربه کرده‌اند و افت بارش در آنها کمتر از ۵۰ درصد بوده است. اما سایر استان‌ها با کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارش‌ها، شرایطی بسیار نامساعد را پشت سر می‌گذارند. داده‌های رسمی همچنین نشان می‌دهد که در ۱۵ استان از جمله تهران، میزان بارش ثبت‌شده کمتر از یک میلی‌متر بوده یا عملاً هیچ بارشی رخ نداده است؛ رقمی که با دوره بلندمدت که در آن تمامی استان‌ها بارش داشته‌اند، تفاوتی چشمگیر دارد.

این مقام مسئول تأکید کرد که رتبه بارش کشور در مقایسه با دوره ۵۸ ساله، در پایین‌ترین سطح قرار گرفته و مدل‌های پیش‌بینی نیز پاییز امسال را یکی از نامطلوب‌ترین دوره‌ها از نظر تأمین منابع آبی معرفی می‌کنند. کاهش محسوس بارش‌ها باعث شده موجودی سد‌های کشور نیز به حدود یک‌سوم ظرفیت مفیدشان برسد؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره مدیریت مصرف، تأمین آب شرب، کشاورزی و منابع زیست‌محیطی را افزایش داده است.

برچسب ها: هواشناسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند سازمان حقوق بشری: اسرائیل در کرانه باختری نسل‌کشی می‌کند
بتسیلم اعلام کرد رژیم اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از هزار فلسطینی در کرانه باختری کشته و خشونت علیه غیرنظامیان ادامه دارد.
لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است لاریجانی: راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است
علی لاریجانی در واکنش به شهادت هیثم علی طباطبایی گفت نتانیاهو با ادامه ماجراجویی‌های خود نشان داده که راهی جز مقابله با رژیم صهیونیستی باقی نمانده است.
فرش دستباف، پرچم دوم و به نوعی شناسنامه ما ایرانیان در جهان فرش دستباف، پرچم دوم و به نوعی شناسنامه ما ایرانیان در جهان
محمد جواد اینانلو، مدیر موزه فرش ایران در استودیو مخاطب۲۴ بر ضرورت افزایش بازدید از موزه فرش ایران تأکید کرد و آن را راهی برای احیای پیوند نسل جوان با میراث اصیل ایرانی دانست.
فیلم لحظه ترور فرمانده حزب‌الله توسط اسرائیل منتشر شد فیلم لحظه ترور فرمانده حزب‌الله توسط اسرائیل منتشر شد
ارتش رژیم صهیونیستی تصاویر لحظه ترور هیثم علی طباطبایی، فرمانده نظامی حزب‌الله، را منتشر کرد؛ این اقدام واکنش‌های گسترده‌ای در منطقه به دنبال داشت.
سویه جدید آنفلوآنزای A؛ شدت بیشتر و انتشار سریع‌تر سویه جدید آنفلوآنزای A؛ شدت بیشتر و انتشار سریع‌تر
مینو محرز هشدار داد سویه جدید آنفلوآنزای نوع A با شدت بالا وارد ایران شده؛ تب، بدن‌درد و سرفه از مهم‌ترین علائم آن هستند و انتقال سریع است.
تاریخ قطعی پرداخت کالابرگ مرحله پنجم اعلام شد تاریخ قطعی پرداخت کالابرگ مرحله پنجم اعلام شد
وزارت کار اعلام کرد کالابرگ الکترونیکی مرحله پنجم تا پایان هفته جاری به روال سابق پرداخت می‌شود و طرح یارانه‌ای جدید در دست بررسی است.
تهران زیر گنبد دود تهران زیر گنبد دود
تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون فقط شش روز هوای پاک داشته و بیش از نیمی از روز‌ها در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته است؛ سلامت شهروندان در خطر جدی است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر