کد خبر: ۶۸۷۲۲
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹

کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف گازوئیل؛ زنگ خطر قاچاق سوخت

معاون وزیر نفت از کاهش روزانه ۴ میلیون لیتر مصرف گازوئیل خبر داد و هشدار داد که قاچاق سوخت، علاوه بر خسارت اقتصادی، پیامدهای اجتماعی و امنیتی گسترده‌ای در مناطق مرزی دارد.
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف گازوئیل؛ زنگ خطر قاچاق سوخت

به گزارش مخاطب۲۴، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که مصرف روزانه گازوئیل در کشور طی سال جاری حدود ۴ میلیون لیتر کاهش یافته است؛ کاهشی که به گفته او پیامد‌های مثبت آن در حوزه مدیریت مصرف انرژی و مقابله با قاچاق سوخت قابل توجه است.

محمدصادق عظیمی‌فر، روز سه‌شنبه در نخستین همایش «پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی»، با اشاره به اینکه قاچاق سوخت یکی از عوامل اصلی افزایش شدت مصرف انرژی در کشور است، افزود: «شدت مصرف انرژی در ایران تا سه برابر میانگین جهانی است و این رقم برای کشوری با ظرفیت تولید انرژی بالا، یک زنگ خطر جدی محسوب می‌شود.»

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به آمار‌های سال‌های گذشته توضیح داد: «برآورد‌ها در سال‌های پیش نشان می‌داد که روزانه نزدیک به ۲۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی از کشور قاچاق می‌شد؛ موضوعی که طی سال‌های اخیر ما را از صادرکننده به واردکننده سوخت تبدیل کرد و فشار جدی به بخش انرژی وارد آورد.»

عظیمی‌فر پیامد‌های قاچاق سوخت را صرفاً اقتصادی ندانست و به ابعاد اجتماعی و امنیتی این پدیده نیز اشاره کرد. او گفت: «در مناطق مرزی، قاچاق سوخت تبعات گسترده‌ای ایجاد کرده است؛ از ترک تحصیل دانش‌آموزان در برخی روستا‌های مرزی گرفته تا تأمین مالی برخی گروهک‌های تروریستی که از مسیر قاچاق سوخت تقویت می‌شوند.»

معاون وزیر نفت تأکید کرد که کاهش مصرف و تشدید نظارت‌ها نقش مهمی در مهار این روند داشته و برنامه‌های جدیدی نیز برای کنترل دقیق‌تر مصرف سوخت در ناوگان حمل‌ونقل و مناطق مرزی در دستور کار قرار دارد.

برچسب ها: سوخت قاچاق
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
شروع پرداخت یارانه یسنا+ فیلم شروع پرداخت یارانه یسنا+ فیلم
وزارت رفاه اعلام کرد: مادران دارای نوزاد زیر ۲ سال از ماه آذر، مبلغ ۷۰۰ هزار تومان یارانه یسنا برای تغذیه کودکان خود دریافت خواهند کرد.
نیمی از دیابتی‌ها از بیماری خود بی‌خبرند؛ هشدار وزارت بهداشت نیمی از دیابتی‌ها از بیماری خود بی‌خبرند؛ هشدار وزارت بهداشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت هشدار داد: دیابت بیماری مرموزی است که نیمی از مبتلایان از آن بی‌اطلاع‌اند و می‌تواند به «سونامی خاموش» عوارض جدی منجر شود.
النشره: اسرائیل خط آبی لبنان را رد کرد النشره: اسرائیل خط آبی لبنان را رد کرد
رسانه لبنانی النشره گزارش داد اسرائیل با تعدیل ماموریت یونیفل و عبور آشکار از خط آبی، بخش‌هایی از جنوب لبنان را تحت کنترل خود گرفته است.
پلمب مراکز و صفحات مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو پلمب مراکز و صفحات مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو
دادستان تهران از پلمب ۲ مرکز فاقد مجوز و مسدودسازی ۴۷ صفحه مجازی مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو خبر داد و هشدار داد خانواده‌ها مراقب تبلیغات فریبنده باشند.
مرشایمر؛ بازدارندگی ایران تقویت شد مرشایمر؛ بازدارندگی ایران تقویت شد
جان مرشایمر، نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی، حمله مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران را «ناموفق» خواند و گفت تهران اکنون بازدارندگی قدرتمندتری دارد.
پیام تبریک رئیس‌جمهور به قهرمانی تیم ربوکاپ ایران پیام تبریک رئیس‌جمهور به قهرمانی تیم ربوکاپ ایران
رئیس‌جمهور ایران قهرمانی دانش‌آموزان کشور در مسابقات ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۵ در ابوظبی و کسب مدال طلا را تبریک گفت.
اصلاح قیمت بنزین در دستور کار دولت اصلاح قیمت بنزین در دستور کار دولت
دولت درباره اصلاح قیمت بنزین هنوز تصمیم نهایی نگرفته است؛ سهمیه‌های ۶۰ و ۱۰۰ لیتری ثابت مانده و نرخ سوم غیرسهمیه‌ای در نظر گرفته خواهد شد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر