کد خبر: ۶۸۶۹۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳

دیابت نوع ۲ خطر از دست دادن این حس را چهار برابر می‌کند

یک مطالعه پزشکی جدید نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر از افراد بدون این بیماری دچار کاهش شنوایی می‌شوند.
دیابت نوع ۲ خطر از دست دادن این حس را چهار برابر می‌کند

مخاطب۲۴، مجله گوش و حلق و بینی، جراحی سر و گردن گزارش داد که مطالعه‌ای که توسط دانشمندان دانشگاه بارسلونا انجام شده است، ارتباط قوی بین دیابت نوع ۲ و افزایش خطر از دست دادن شنوایی را نشان می‌دهد. نتایج نشان داد که خطر از دست دادن شنوایی در افراد مبتلا به دیابت چهار برابر بیشتر از افراد سالم است.

محققان داده‌های ۱۷ مطالعه قبلی شامل تقریباً ۸۰۰۰ شرکت‌کننده را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که از دست دادن شنوایی بین ۴۰ تا ۷۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را تحت تأثیر قرار می‌دهد. قابل توجه‌ترین تغییرات در شنوایی فرکانس بالا بود، به طوری که اندازه‌گیری‌های شنوایی در افراد مبتلا به دیابت ۳.۲ دسی‌بل بدتر از افراد سالم بود.

این مطالعه همچنین نشان داد که خطر از دست دادن شنوایی با مدت زمان ابتلا به دیابت (بیش از ۱۰ سال) و با سطوح بالاتر هموگلوبین گلیکوزیله (HbA ۱ c) افزایش می‌یابد، که نشان‌دهنده ارتباط بین کنترل ضعیف قند خون و کاهش شنوایی است.

محققان این پدیده را با این پیشنهاد توضیح می‌دهند که سطح بالای قند خون به صورت مزمن باعث ایجاد تغییراتی در بافت ریزرگ‌های گوش داخلی می‌شود و بر ضخامت غشای پایه و خون‌رسانی به حلزون گوش تأثیر می‌گذارد. این امر منجر به آتروفی تدریجی رگ‌های خونی و اختلال در عملکرد گیرنده‌های شنوایی می‌شود که در نهایت منجر به کاهش شنوایی پیشرونده و برگشت‌ناپذیر می‌شود.

نویسندگان این مطالعه معتقدند که زوال شنوایی می‌تواند شاخص اولیه عوارض عروقی دیابت باشد. بنابراین، آنها پیشنهاد می‌کنند که آزمایش‌های شنوایی در معاینات روتین استاندارد برای افراد مبتلا به این بیماری گنجانده شود و خاطرنشان می‌کنند که تشخیص زودهنگام نه تنها شنوایی را حفظ می‌کند، بلکه عوارض پنهان دیابت را نیز آشکار می‌کند.

برچسب ها: دیابت نوع 2
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر