کد خبر: ۶۸۶۵۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۰

عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است

سید عباس عراقچی در اجلاس بین‌المللی «حقوق بین‌الملل تحت تهاجم» اعلام کرد، جنگ و زور در روابط بین‌الملل غالب شده و دیپلماسی اولین قربانی این روند است.
عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است

به گزارش مخاطب۲۴، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در اجلاس بین‌المللی «حقوق بین‌الملل تحت تهاجم؛ تجاوز و دفاع» با حضور بیش از ۲۷۰ مهمان بین‌المللی و ۳۰۰ مهمان داخلی، هشدار داد که حقوق بین‌الملل تحت حمله بی‌سابقه قدرت‌های هژمونیک قرار گرفته است. وی با اشاره به هشتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، گفت: «امروز دیگر نمی‌توان چشم بر حقیقت بست؛ خشونت و جنگ به هنجار جدید در روابط بین‌الملل تبدیل شده است.»

عراقچی تصریح کرد که رئیس‌جمهور آمریکا با شعار «صلح از طریق قدرت» به کاخ سفید آمد، اما این شعار پوششی برای هژمونی از طریق زور بود و کشور‌های غربی با نادیده گرفتن حقوق بین‌الملل و تفسیر ابزاری آن، پایه‌های نظم جهانی قانون‌محور را تضعیف کرده‌اند.

عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است

وی همچنین با ارائه آمار جهانی، افزود: «بودجه نظامی جهان نزدیک به ۳ تریلیون دلار شده و روند نظامی‌گری و امنیتی‌سازی فزاینده، خطرات جدی برای صلح و ثبات جهانی ایجاد کرده است.»

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه، نیز در افتتاحیه کنفرانس با اشاره به شرایط منطقه، گفت: «در امنیتی‌ترین دوران پس از جنگ جهانی دوم به سر می‌بریم و روند‌های نظامی‌گری و رقابت قدرت‌ها باعث آشوب منطقه و حاشیه‌نشینی دیپلماسی شده است.»

عراقچی با تأکید بر تجاوز‌های رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته گفت: «این رژیم طی دو سال به هفت کشور حمله کرده و هیچ کشوری از سودای سلطه نظامی و امنیتی اسرائیل در منطقه غرب آسیا ایمن نیست. تجاوز به ایران و شهادت غیرنظامیان و ترور فرماندهان، نقض فاحش حقوق بین‌الملل است.»

عراقچی: حقوق بین‌الملل زیر حمله قدرت‌های هژمونیک است

وی تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران با رعایت اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حق دفاع مشروع، توانسته تجاوز آمریکا و اسرائیل را مهار کند و برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را مطابق NPT ادامه دهد. عراقچی خاطرنشان کرد که دیپلماسی هنوز راهکار اصلی است، اما مذاکرات باید با اصول معقول، احترام متقابل و پایبندی به حقوق بین‌الملل انجام شود.

در پایان، وزیر امور خارجه ایران بر لزوم بازگشت به یک نظم جهانی قانون‌محور و همکاری با جنوب جهانی و دولت‌های مسئول تأکید کرد و گفت: «ایران آماده است نقش خود را در بازسازی نظم جهانی مبتنی بر حقوق بین‌الملل و صلح ایفا کند و منطقه‌ای امن و مبتنی بر اعتماد پایدار بسازد.»

برچسب ها: وزارت خارجه
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس! قربانی آخرین بمب نقل و انتقالاتی پرسپولیس!
محمد قربانی. بازیکنی که پس از حضور در جام جهانی، حالا در مسیر جدایی از الوحده است و برخلاف اخبار اعلام شده، تلاش باشگاه پرسپولیس نه تنها برای جذب او ادامه دارد بلکه به نتایج مثبتی هم رسیده و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، او به زودی به پرسپولیس ملحق خواهد شد
فوری، انفجار بمب جدبد، دانیال ایری؛ صید جدید پرسپولیس فوری، انفجار بمب جدبد، دانیال ایری؛ صید جدید پرسپولیس
در فاصله تنها سه روز تا آغاز فصل جدید لیگ برتر، باشگاه پرسپولیس سرانجام برای جذب دانیال ایری به توافق نهایی رسید تا یکی از طولانی‌ترین و پرحاشیه‌ترین پرونده‌های نقل و انتقالات پرسپولیس در این تابستان، در نهایت به سود سرخپوشان به پایان برسد
با ایشان دیدار کردم، کاملا سالم هستند با ایشان دیدار کردم، کاملا سالم هستند
رئیس جمهور با اشاره به دیدار اخیر خود با رهبر انقلاب، با رد نگرانی ها درباره وضعیت جسمانی ایشان گفت: آیت الله مجتبی خامنه ای از نظر سلامت در وضعیت کاملا مطلوبی قرار دارند و دیدار اخیر نشانه ای روشن از آمادگی و سلامت ایشان بود.
منچسترسیتی قیمت نهایی رودری را مشخص کرد منچسترسیتی قیمت نهایی رودری را مشخص کرد
در حالی که طی ساعت‌های اخیر شایعات درباره نزدیک شدن رودری به رئال مادرید شدت گرفته، تازه‌ترین گزارش‌ها از فابریزیو رومانو نشان می‌دهد روند این انتقال با سرعت مورد انتظار و بالایی پیش نمی‌رود
چرا زلنسکی به ترامپ درخواست استارلینک داد؟ چرا زلنسکی به ترامپ درخواست استارلینک داد؟
یک رسانه آمریکایی در گزارشی بیان کرده است که رییس جمهور اوکراین به دنبال استفاده از نفوذ ترامپ روی ایلان ماسک است تا محدودیت استارلینک در این کشور را بردارد.
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»