کد خبر: ۶۸۵۷۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹

تشدید حملات آمریکا به قایق‌های مظنون و تنش با ونزوئلا

ارتش آمریکا با حمله تازه به یک قایق در کارائیب و کشته شدن چهار نفر، موج جدیدی از نگرانی‌ها دربارهٔ مشروعیت این عملیات و پیامدهای منطقه‌ای آن ایجاد کرده است؛ هم‌زمان که تنش‌ها با ونزوئلا و مخالفت دولت کلمبیا شدت گرفته و حضور نظامی آمریکا در منطقه افزایش یافته است.
تشدید حملات آمریکا به قایق‌های مظنون و تنش با ونزوئلا

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از سی بی اس نیوز، یک مقام پنتاگون تأیید کرد که ارتش آمریکا روز دوشنبه یک حمله دیگر علیه یک قایقِ ادعاییِ قاچاق مواد مخدر انجام داده است. این حمله یک شناور را در دریای کارائیب هدف قرار داد و چهار نفرِ سوار بر آن را کشت.

از ماه سپتامبر تاکنون، نیرو‌های آمریکایی دست‌کم ۲۱ شناور را در ۲۰ حمله در آب‌های بین‌المللی منهدم کرده‌اند که در نتیجهٔ آن حداقل ۸۰ نفر کشته شده‌اند. دولت ترامپ می‌گوید این عملیات — که جزئیات آن همچنان محدود است — بخشی از یک کارزار ضد مواد مخدر است. پیت هِگسِث، وزیر دفاع، این تلاش گسترده‌تر برای مقابله با قاچاق را «عملیات نیزه جنوبی» نامیده است.

پنتاگون اطلاعات بیشتری دربارهٔ تازه‌ترین حمله منتشر نکرده است. هگسث قبلاً گفته بود این حملات «نارکوتروریست‌ها» را در مسیر‌های شناخته‌شدهٔ قاچاق مواد مخدر هدف قرار داده‌اند، هرچند مقام‌های آمریکایی هیچ مدرک مشخصی ارائه نکرده‌اند که این شناور‌ها در حال حمل مواد مخدر بوده‌اند یا تهدیدی برای ایالات متحده محسوب می‌شده‌اند.

برخی کارشناسان می‌گویند این حملات — که در اقیانوس آرام و کارائیب انجام شده‌اند — حتی اگر قاچاقچیان مواد مخدر را هدف گرفته باشند، ممکن است ناقض قوانین بین‌المللی باشند. ولکر تورک، رئیس حقوق بشر سازمان ملل، این هفته خواستار تحقیق دربارهٔ قانونی بودن این حملات شد و نسبت به «نشانه‌های قوی» از «قتل‌های فراقضایی» هشدار داد.

آخرین حمله در حالی انجام می‌شود که حضور نظامی آمریکا در منطقه در حال افزایش است. وزارت دفاع آمریکا این هفته تأیید کرد که ناو هواپیمابر هسته‌ای یو‌اس‌اس جرالد فورد و چند ناوی دیگر وارد حوزهٔ مأموریتی فرماندهی جنوبی شده‌اند که شامل دریای کارائیب نیز می‌شود. ناو فورد بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر جهان و پیشرفته‌ترین ناو نیروی دریایی آمریکا است.

مقام‌های ارشد نظامی روز چهارشنبه گزینه‌های به‌روزشده‌ای را برای انجام احتمالی عملیات در ونزوئلا — از جمله حملات زمینی — به رئیس‌جمهور ترامپ ارائه دادند، بنا بر گفتهٔ چندین منبع آگاه از نشست‌های کاخ سفید. با این حال، به گفتهٔ دو منبع، هنوز هیچ تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.

در همین حال، ونزوئلا روز سه‌شنبه اعلام کرد که یک رزمایش گستردهٔ نظامی را در سراسر کشور آغاز کرده است که گزارش‌ها حاکی از حضور حدود ۲۰۰ هزار نیرو در آن است.

بسیاری از افراد، چه در داخل ونزوئلا — از جمله خود رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو — و چه ناظران خارجی، بر این باورند که افزایش فشار نظامی آمریکا با هدف وادار کردن مادورو به کناره‌گیری از قدرت انجام می‌شود.

وقتی در یک مصاحبهٔ اخیر در برنامهٔ «۶۰ دقیقه» از ترامپ پرسیدند آیا «روز‌های مادورو شمارش شده است»، او پاسخ داد: «می‌گویم بله. فکر می‌کنم همین‌طور است.»

ترامپ بار‌ها مادورو را متهم کرده است که با باند‌های مسلح جنایتکار که مواد مخدر را وارد آمریکا می‌کنند همکاری دارد — اتهاماتی که رهبر ونزوئلا آنها را رد کرده است.

در همین حال، رئیس‌جمهور کلمبیا، گوستاوو پترو، روز سه‌شنبه دستور داد کشورش تبادل اطلاعات با آمریکا را متوقف کند. او گفت این دستور «تا زمانی که حملات موشکی به قایق‌ها در کارائیب ادامه داشته باشد» برقرار خواهد بود.

این گزارش به‌روزرسانی شده است تا بازتاب دهد که یک مقام پنتاگون بعد‌ها به CBS گفت این حمله روز دوشنبه انجام شده، نه سه‌شنبه.

منبع: سی بی اس نیوز

برچسب ها: ونزوئلا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر