کد خبر: ۶۸۵۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۴

ترامپ بحران اقتصادی را نادیده می‌گیرد و مردم از او ناراضی‌اند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، در تازه‌ترین اظهارنظرهای خود درباره اقتصاد، نگران‌ی مردم از تورم و گرانی را کم‌اهمیت جلوه داده و آن را «کلاه‌برداری دموکرات‌ها» خوانده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد بیشتر آمریکایی‌ها، برخلاف ادعای ترامپ، او را مسئول وضعیت اقتصادی می‌دانند و اقداماتش را ناکافی ارزیابی می‌کنند.
ترامپ بحران اقتصادی را نادیده می‌گیرد و مردم از او ناراضی‌اند

به گزارش مخاطب۲۴، به نقل از سی ان ان، اظهارنظر‌های اخیر رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، درباره اقتصاد مقایسه‌های زیادی با اظهارات رئیس‌جمهور وقت، جو بایدن به دنبال داشته است.

در انتقادآمیزترین اظهارنظر خود تاکنون، ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز روز دوشنبه نگرانی‌های مردم آمریکا درباره قدرت خرید را کم‌اهمیت جلوه داد. او حتی این نگرانی‌ها را «کلاه‌برداری دموکرات‌ها» خواند و گفت «نظرسنجی‌ها جعلی است».

چهار سال پیش، بایدن و دولتش پیش‌بینی‌ها و اظهارات اشتباهی درباره میزان واقعی تورم داشتند و در نهایت بابت این دیدگاه خوش‌بینانه اقتصادی هزینه سیاسی سنگینی پرداختند.

اما شرایط دقیقاً مشابه نیست. در واقع، ترامپ در نادیده گرفتن مشکلات اقتصادی پیشروی بیشتری کرده و به نظر می‌رسد از نظر سیاسی مشکل بزرگ‌تری دارد، به چند دلیل.

نه، لزوماً اقتصاد تحت ترامپ بدتر از دوران بایدن نیست. اما ترامپ به نظر می‌رسد که آن را به یک مشکل سیاسی بزرگ‌تر تبدیل کرده است. اشتباهات دولت بایدن عمدتاً در شناسایی یا اطلاع‌رسانی درست درباره سرسختی تورم بود. مسئولان دولت بار‌ها از واژه‌هایی مانند «موقتی» استفاده کردند و نشان دادند فکر می‌کنند مشکل به زودی حل می‌شود.

بایدن در جولای ۲۰۲۱ گفت:

«همچنین می‌دانیم که با بازگشت سریع اقتصاد ما، شاهد افزایش قیمت‌ها بوده‌ایم. برخی نگرانی‌هایی مطرح کرده‌اند که ممکن است نشانه تورم پایدار باشد، اما این دیدگاه ما نیست.»، دیدگاه آنها اشتباه بود. نرخ تورم سالانه از حدود ۵٪ در زمان اظهارات بایدن به بیش از ۹٪ در حدود یک سال بعد رسید. در این فاصله، دولت عملاً اشتباه خود را پذیرفت.

در مقابل، ترامپ فقط تورم را کم‌رنگ جلوه نمی‌دهد یا آن را خوش‌بینانه نشان نمی‌دهد، بلکه طوری رفتار می‌کند که انگار مشکل اصلاً وجود ندارد. این موضع روز دوشنبه وقتی مشخص شد که خبرنگار فاکس نیوز، لورا اینگرام، از او پرسید آیا مردم حق دارند فشار اقتصادی را حس کنند، ترامپ عملاً پاسخ داد که این موضوع «هیاهوی بیهوده» است.

او گفت:

«بیشتر از هر چیز، این یک کلاه‌برداری توسط دموکرات‌هاست.»، وقتی اینگرام به نظرسنجی‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد آمریکایی‌ها نسبت به اقتصاد نگران‌اند، ترامپ پاسخ داد: «نمی‌دانم آنها این را می‌گویند. فکر می‌کنم نظرسنجی‌ها جعلی است.»

دنیل دیل از CNN روز دوشنبه گزارشی از رشته‌ای از دروغ‌های ترامپ درباره اقتصاد منتشر کرد – دروغ‌هایی که او در همان مصاحبه تکرار کرد در حالی که دیگران را به انتشار اطلاعات غلط متهم می‌کرد. ترامپ داده‌های اقتصادی متعددی از جمله درباره تورم، قیمت مواد غذایی، انرژی و دارو‌ها را اشتباه بیان کرده است و مدام می‌گوید تورم وجود ندارد یا قیمت مواد غذایی کاهش یافته است.

(کوین هاسِت، مدیر شورای اقتصادی ملی ترامپ، روز دوشنبه در مصاحبه با CNN ادعا کرد که ترامپ فقط منظورش کاهش تورم بوده، نه کاهش قیمت‌ها، اما این دقیقاً همان چیزی نیست که ترامپ گفته است.)، شرط‌بندی بایدن این بود که پیش‌بینی‌های او و دولتش ممکن است اشتباه باشد، و همین اتفاق افتاد. شرط‌بندی ترامپ این است که اگر نتواند مردم را به نسخه جایگزین واقعیت خود قانع کند، به‌طور کامل از واقعیت جدا شده به نظر خواهد رسید.

این تفاوت اصلی با بایدن است.

شکی نیست که تورم و وضعیت اقتصادی برای بایدن مشکل سیاسی بود؛ این مشکلات احتمالاً به ترامپ کمک کرد تا در انتخابات ۲۰۲۴ شانس پیدا کند. اما اکنون برای ترامپ، به نظر می‌رسد این مشکلات مشکل سیاسی بزرگ‌تری هستند. دلیل آن این است که مردم بیشتر احتمال دارد مشکلات اقتصادی را مستقیماً به ترامپ ربط دهند.

چند نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد:

۶۱٪ آمریکایی‌ها گفته‌اند سیاست‌های ترامپ «وضعیت اقتصادی کشور را بدتر کرده است» (CNN). این رقم در دوران بایدن ۵۸٪ بود.

۵۹٪ آمریکایی‌ها ترامپ را حداقل تا «حد قابل توجهی» مسئول تورم فعلی می‌دانند (واشنگتن پست – ABC News). اعداد مشابه برای بایدن کمتر بود.

۶۴٪ آمریکایی‌ها گفته‌اند سیاست‌های ترامپ باعث افزایش قیمت غذا و مایحتاج شده است (CBS / New-YouGov).

با وجود تلاش‌های ترامپ برای مقصر نشان دادن بایدن، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند مردم به این ادعا‌ها اعتماد ندارند.

یک نظرسنجی Reuters-Ipsos در ماه مه نشان داد اگر کشور وارد رکود شود، ۵۹٪ آمریکایی‌ها ترامپ و تنها ۳۷٪ بایدن را مقصر خواهند دانست.

چرا مردم بیشتر ترامپ را مقصر می‌دانند؟ دلایل زیادی وجود دارد:

ترامپ بار‌ها قول داده بود قیمت‌ها را سریع کاهش دهد، که تاکنون محقق نشده است.

بایدن ممکن است از برخی مشکلات اقتصادی به دلیل همه‌گیری کرونا بهره برده باشد، نه صرفاً سیاست‌هایش.

ترامپ با اعمال تعرفه‌ها در اوایل دوره دوم خود، عمداً مسئولیت اقتصادی پیچیده را پذیرفته است.

مهم‌ترین دلیل این است که مردم ترامپ را ندیده‌اند که مستقیماً با این مشکل مقابله کند. نظرسنجی CBS نشان می‌دهد ۷۵٪ آمریکایی‌ها معتقدند دولت ترامپ تمرکز کافی روی کاهش قیمت‌ها نداشته است، از جمله ۵۷٪ جمهوری‌خواهان.

(حداقل بایدن اقداماتی مانند تصویب قانون کاهش تورم (Inflation Reduction Act) انجام داد، حتی اگر واقعاً تاثیر زیادی نداشت.)

ترامپ می‌توانست با تمرکز روی مسئله قدرت خرید مردم پاسخ دهد، یا مانند حال حاضر وانمود کند که ۷۵٪ آمریکایی‌ها «نمی‌دانند چه می‌گویند» یا این عدد «جعلی» است.

ترامپ ظاهراً گزینه دوم را انتخاب کرده است و به نظر نمی‌رسد اطرافیانش این را بهترین راهکار بدانند.

منبع:سی ان ان

برچسب ها: بحران اقتصادی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.