کد خبر: ۶۸۳۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۰

نشست علنی وزرای خارجه ایران و عربستان در بغداد با درخواست محمد بن سلمان

«فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق، امروز (شنبه)، در گفت‌وگو با شبکه «رووداو» خبر داد که نشست‌های آتی ایران و عربستان سعودی علنی برگزار خواهد شد.
نشست علنی وزرای خارجه ایران و عربستان در بغداد با درخواست محمد بن سلمان

مخاطب24- «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق، امروز (شنبه)، در گفتگو با شبکه «رووداو» خبر داد که نشست‌های آتی ایران و عربستان سعودی علنی برگزار خواهد شد.

 

نشست علنی وزرای خارجه ایران و عربستان در بغداد با درخواست محمد بن سلمان

وزیر خارجه عراق در این باره گفت: «وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی در بغداد دیدار خواهند کرد. پنج نشست تاکنون میان عربستان سعودی و ایران در سطح امنیتی برگزار شده است. ولی عهد سعودی از ما خواست که میزبان دیدار وزیر خارجه سعودی و همتای ایرانی او در بغداد باشیم.»

فؤاد حسین اضافه کرد: «ما در حال حاضر مشغول هستیم و زمان یک دیدار علنی میان وزرای خارجه دو کشور را مشخص خواهیم کرد.»

حسین همچنین خبر داد: «نشست‌هایی که محرمانه و در سطح امنیتی بودند، با میانجیگری عراق علنی می‌شود.»

تاکنون پنج دور گفتگو بین ایران و عربستان به میزبانی عراق در بغداد برگزار شده است و «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق، اوایل تیر ماه سال جاری، در همین راستا سفر‌هایی به عربستان سعودی و ایران داشت.

ایران و عربستان بعد از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴، از فروردین ۱۴۰۰ گفتگو‌هایی را در سطح امنیتی آغاز کرده‌اند. چهار دور این مذاکرات سال گذشته برگزار شد. دور پنجم این گفتگو‌ها اوایل اردیبهشت‌ماه سال جاری در بغداد برگزار شد.

وزیر خارجه عراق پیش از این گفته بود، بغداد همه توان خود را برای ایجاد فرصت‌های مناسب جهت حصول تفاهم بین ایران و عربستان به کار خواهد گرفت.

روایت و ادعای رسانه قطری از مذاکرات ایران و عربستان

روزنامه قطری العرب در گزارشی به پشت پرده تحولات در گفتگو‌های ایران و عربستان در عراق پرداخته و نوشت: در حالی که عربستان سعودی به سکوت بسنده کرده است، ایران می‌گوید که جلسات گفتگو میان تهران و ریاض همچنان در جریان بوده و قرار است از جلسات پنهانی به جلسات آشکار و از مسائل امنیتی به مسائل سیاسی تبدیل شود.

در ادامه این گزارش آمده است: ناظران بر این باورند که سکوت عربستان سعودی بیانگر احتیاط این کشور نسبت به صحبت درباره نزدیکی با ایران در میانه اختلافات بسیار میان دو کشور در بخش‌های مختلف منطقه خاورمیانه به ویژه یمن است، چون هرگونه تحسین این گفتگو‌ها به معنای پذیرش فعالیت‌های تهران تلقی می‌شود، به ویژه آنکه برگزاری جلسات گذشته انعکاسی بر رفتار ایران و گروه‌های مورد حمایت این کشور در خصوص منافع عربستان سعودی نداشته است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: تحلیلگران حوزه منطقه خلیج فارس بر این باورند که عربستان سعودی هیچ امیدی برای گفتگو‌ها با ایران ندارد. با این حال، در‌های گفتگو را با هدف جلوگیری از عنوان کردن این مساله که عربستان در حال مانع تراشی است، باز گذاشته، چون ریاض ترجیح می‌دهد در مواضعش نسبت به گفتگو با ایران بر اساس منافعش احتیاط به خرج دهد.

عربستان سعودی و ایران تاکنون پنج دور گفتگو‌های دوجانبه را در بغداد پایتخت عراق برگزار کرده‌اند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا
مردم غنا کشتی فردی که ادعا کرده بود در 25 دسامبر طوفان نوح خواهد آمد را به آتش کشیدند
نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز
پرسپولیس با برتری یک بر صفر برابر مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر با ۲۸ امتیاز موقتا در صدر جدول قرار گرفت.
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر