کد خبر: ۶۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۴

رأی‌گیری شورای امنیت برای لغو تحریم‌های «جولانی»

شورای امنیت امروز درباره قطعنامه‌ای برای حذف نام ابو محمد الجولانی و انس خطاب از فهرست تحریم‌ها رأی‌گیری می‌کند؛ موضوعی که با تلاش اخیر آمریکا و دیدار آتی مقامات سوری با ترامپ گره خورده است.
رأی‌گیری شورای امنیت برای لغو تحریم‌های «جولانی»

به گزارش مخاطب۲۴، شورای امنیت سازمان ملل قرار است امروز پنجشنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را بررسی و درباره آن رأی‌گیری کند که بر اساس آن نام ابو محمد الجولانی، رئیس دولت موقت سوریه، و انس خطاب، وزیر کشور این دولت، از فهرست تحریم‌های بین‌المللی حذف شود.

به گزارش منابع دیپلماتیک، این پیش‌نویس از سوی آمریکا به شورا ارائه شده و انتشار خبر آن در شرایطی صورت می‌گیرد که قرار است رئیس دولت موقت سوریه روز دوشنبه در کاخ سفید با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دیدار کند. این ملاقات احتمالی سبب شده تحلیلگران اقدام آمریکا را مقدمه‌ای برای تقویت روابط واشنگتن با دولت موقت سوریه بدانند.

بیشتر بخوانید

بر پایه سازوکار شورای امنیت، تصویب این قطعنامه مستلزم ۹ رأی موافق و نیز عدم استفاده از حق وتو از سوی پنج عضو دائم یعنی آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس است. دیپلمات‌ها می‌گویند که با وجود ابتکار آمریکا، احتمال دارد روسیه یا چین نسبت به حذف نام این دو چهره از فهرست تحریم‌ها موضع سخت‌گیرانه‌تری داشته باشند.

ترامپ پیشتر در جریان سفر خود به ریاض در اواسط ماه مه، از لغو تحریم‌های اعمال‌شده علیه دمشق سخن گفته بود؛ موضعی که با استقبال برخی کشور‌های عربی و دولت موقت انتقالی سوریه همراه شد و آن را نشانه‌ای از تغییر رویکرد واشنگتن در پرونده سوریه دانستند.

به گفته ناظران، نشست امروز شورای امنیت می‌تواند آزمونی برای میزان اجماع جهانی نسبت به تغییر وضعیت تحریم‌های سوریه باشد؛ موضوعی که پیامد‌های سیاسی و امنیتی گسترده‌ای برای منطقه خواهد داشت.

برچسب ها: شورای امنیت
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک
نماد شیر و خورشید ایران با ریشه‌هایی در اسطوره‌های ایرانی، تاریخ ایران باستان، نجوم، مذهب و سیاست، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی و فرهنگی ایرانیان است.
فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟ فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟
رئیس‌جمهور پزشکیان در سفر به استان گلستان با جمعی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدار کرد.
حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت
بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی فراجا، معافیت سربازی برای پدران دارای سه فرزند با شرط ۴۰ سال سن؛ و چهار فرزند و بیشتر (بدون شرط سنی) صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۴ اعتبار داشته و پس از آن متوقف خواهد شد
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر