کد خبر: ۶۷۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۰

ادامه فشار رکود جهانی بر سود سه‌ماهه سابک

شرکت سابک، غول شیمیایی عربستان، در سه‌ماهه سوم سال با سودی کمتر از پیش‌بینی تحلیلگران روبه‌رو شد. کاهش قیمت‌های فروش و مازاد ظرفیت جهانی همچنان حاشیه سود و عملکرد شرکت را تحت فشار قرار داده است.
ادامه فشار رکود جهانی بر سود سه‌ماهه سابک

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از بلومبرگ، بزرگ‌ترین شرکت شیمیایی عربستان سعودی سودی کمتر از حد انتظار را گزارش داد، زیرا رکود جهانی در صنعت همچنان ادامه دارد و قیمت‌های فروش، حاشیه سود و نرخ بهره‌برداری از ظرفیت را تحت فشار قرار داده است.

شرکت صنایع پایه عربستان (سابک) در بیانیه‌ای در روز یکشنبه اعلام کرد که سود خالص سه‌ماهه سوم آن ۴۴۰ میلیون ریال (۱۱۷ میلیون دلار) بوده است. هرچند شرکت پس از چند فصل زیان‌دهی به سود بازگشته، اما این رقم کمتر از پیش‌بینی ۷۲۹ میلیون ریالی تحلیلگران مورد بررسی بلومبرگ است.

درآمد شرکت نیز کمتر از انتظار بود، زیرا میانگین قیمت‌های فروش کاهش یافت. حجم فروش تقریباً ثابت ماند، اما شرکت در جریان یک کنفرانس خبری گفت انتظار دارد در سه‌ماهه جاری اندکی افزایش یابد.

همچنین سابک اعلام کرد که کاهش هزینه‌ها در چارچوب برنامه بازسازی خود ادامه خواهد داشت؛ برنامه‌ای که تاکنون در سال جاری ۳۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی به همراه داشته است. این شرکت افزود که هنوز در حال ارزیابی سبد دارایی‌های خود در چارچوب همین برنامه است.

سهام سابک در بازار ریاض تا ۱.۲ درصد کاهش یافت.

مدیرعامل شرکت، عبدالرحمن الفُقَیه، در بیانیه‌ای گفت:

«این فصل بازتاب‌دهنده چشم‌اندازی نسبتاً بهبود یافته در اقتصاد کلان بود، اما مازاد ظرفیت در صنعت پتروشیمی همچنان ادامه دارد و به فشار بر حاشیه سود و نرخ بهره‌برداری منجر می‌شود.»

تولیدکنندگان بزرگ مواد شیمیایی می‌گویند هنوز نشانه‌ای از پایان رکود بازار دیده نمی‌شود.

تقاضای ضعیف طی چند فصل گذشته درآمد شرکت‌های بزرگ شیمیایی جهان را کاهش داده و حاشیه سود آنها را کوچک کرده است، تا جایی که برخی شرکت‌ها ناچار به فروش دارایی‌ها یا تعطیلی پروژه‌ها شده‌اند.

شرکت LyondellBasell Industries NV روز جمعه اعلام کرد که از نوامبر تولید در برخی تأسیسات خود در آلمان و ایالات متحده را متوقف خواهد کرد. همچنین شل (Shell Plc) هفته گذشته اعلام کرد که پایان رکود بازار شیمیایی به این زودی‌ها متصور نیست.

غول آلمانی BASF SE با این حال نشانه‌هایی مثبت ارائه کرد و گفت افزایش تقاضا در چین در حال جبران ضعف سایر بازارهاست. سود پیش از بهره، مالیات، استهلاک و اقلام ویژه این شرکت ۴.۸٪ کاهش یافت، در حالی که Dow Inc. زیان خود را در سه‌ماهه سوم کاهش داد.

سابک پیش‌بینی خود برای سرمایه‌گذاری سال ۲۰۲۵ را بین ۳ تا ۳.۵ میلیارد دلار حفظ کرد و گفت نسبت به توانایی خود برای عبور از نوسانات آتی اطمینان دارد.

تحلیلگران انتظار دارند سابک همچنان تحت فشار مازاد عرضه در محصولات کلیدی پتروشیمی و قیمت‌های ضعیف باقی بماند، هرچند تنوع سبد محصولات و هزینه ثابت خوراک می‌تواند به حمایت از عملکرد شرکت کمک کند.

گفته می‌شود سابک کار بر روی عرضه اولیه واحد گاز صنعتی خود را کند کرده است.

مؤسسه اعتبارسنجی فیچ (Fitch) اخیراً رتبه اعتباری سابک را در سطح ** +A ** (پنجمین رتبه بالای ممکن) تأیید کرد و بر رهبری هزینه‌ای، تنوع جغرافیایی و ساختار مالی بسیار محتاطانه شرکت تأکید نمود.

سهام این غول شیمیایی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۹٪ کاهش یافته است، در حالی که شاخص کلی بازار عربستان ۳٪ افت داشته است.

شرکت آرامکو عربستان، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان، مالک عمده سهام سابک است و قرار است گزارش مالی خود را روز سه‌شنبه، ۴ نوامبر منتشر کند.

منبع: بلومبرگ

برچسب ها: عربستان سعودی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟! اعتراض رسمی پرسپولیس، عدالت کجایی؟!
باشگاه پرسپولیس به رای کمیته انضباطی مبنی بر بخشش تراکتور اعتراض کرد.کمیته استیناف با تغییر ناگهانی حکم،رای به برگزاری بازی در ورزشگاه یادگار امام با حضور هواداران تراکتور داد.
ماموریت هالند و رفقا؛ هزارمین تجربه پپ را شیرین کنیم ماموریت هالند و رفقا؛ هزارمین تجربه پپ را شیرین کنیم
منچسترسیتی با درخشش هالند و دوکو در هزارمین بازی پپ گواردیولا، لیورپول را در اتحاد با نتیجه ۳ بر صفر شکست داد و به صدر جدول نزدیک شد.
ظاهر متفاوت جمشید هاشم‌پور ظاهر متفاوت جمشید هاشم‌پور
عکسی ترمیم‌شده از جمشید هاشم‌پور در دوران جوانی و پیش از انقلاب، چهره متفاوت این بازیگر شناخته‌شده سینمای ایران را در دهه ۴۰ هجری شمسی نشان می‌دهد.
لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد لذت حذف لقب «نورکوزن»؛ لورکوزنِ هیولمند می‌تازد
لورکوزن با برد پرگل ۶ بر صفر مقابل هایدنهایم، از لغزش رقبا نهایت استفاده را برد و دوباره یاد و خاطره‌ی سال‌های طلایی خود در بوندس‌لیگا را زنده کرد.
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر