کد خبر: ۶۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰

قاضی فدرال دستور ترامپ برای الزام مدرک شهروندی را لغو کرد

قاضی فدرال در واشینگتن اجرای دستور اجرایی دونالد ترامپ را که رأی‌دهندگان پستی را ملزم به ارائه مدرک شهروندی می‌کرد، غیرقانونی دانست و آن را به‌طور دائم مسدود کرد. دادگاه اعلام کرد رئیس‌جمهور اختیار تغییر قوانین انتخاباتی فدرال را ندارد و این صلاحیت در اختیار کنگره و ایالت‌هاست.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای الزام مدرک شهروندی را لغو کرد

به گزارش مخاطب ۲۴، به نقل از سی ان ان، ۳۱ اکتبر، یک قاضی فدرال در واشینگتن به‌صورت دائمی دستور اجرایی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده را که شهروندان را ملزم به ارائه مدرک شهروندی هنگام رأی دادن از طریق پست می‌کرد، مسدود کرد.

قاضی منطقه‌ای ایالات متحده در ناحیه کلمبیا، کالین کولار-کاتلی، روز جمعه حکم داد که رئیس‌جمهور اختیار قانونی برای تغییر در روند‌های فدرال انتخابات را ندارد، زیرا طبق قانون اساسی، این اختیار به کنگره و ایالت‌ها واگذار شده است.

در حکم ۸۱ صفحه‌ای خود، قاضی نوشت:

«رئیس‌جمهور به کمیسیون کمک‌های انتخاباتی (EAC) دستور داده بود تا “اقدامات لازم” را برای تغییر فرم ملی ثبت‌نام رأی‌دهندگان پستی به‌منظور الزام ارائه مدرک شهروندی ایالات متحده انجام دهد.»

با توجه به اینکه ترامپ اختیار دستور دادن به EAC برای تغییر روند‌های انتخاباتی فدرال را ندارد، کاتلی اجرای این دستور اجرایی را برای همیشه متوقف و نهاد‌های ذی‌ربط را از اجرای آن منع کرد.

این حکم در پی شکایت‌هایی علیه دستور اجرایی شماره ۱۴۲۴۸ صادر شد — با عنوان «حفظ و حراست از سلامت انتخابات آمریکا» — که ترامپ در تاریخ ۲۵ مارس امضا کرده بود.

در این دستور اجرایی، رئیس‌جمهور به EAC دستور داده بود تا ارائه مدرک شهروندی را برای ثبت‌نام رأی‌دهندگان پستی الزامی کند تا اطمینان حاصل شود اتباع خارجی از طریق برگه‌های رأی پستی رأی نمی‌دهند.

همچنین، بر اساس این دستور، برگه‌های رأی باید تا پایان روز انتخابات دریافت می‌شدند تا معتبر تلقی گردند.

کمیته ملی دموکرات، اتحادیه شهروندان آمریکای لاتین (LULAC) و صندوق آموزش لیگ زنان رأی‌دهنده، شکایتی فدرال علیه رئیس‌جمهور و کمیته ملی جمهوری‌خواهان برای جلوگیری از اجرای این دستور تنظیم کردند.

مارسیا جانسون، مشاور ارشد حقوقی لیگ زنان رأی‌دهنده، در بیانیه‌ای گفت:

«اگرچه این مبارزه هنوز به پایان نرسیده، اما خوشحالیم که دادگاه تأیید کرد رئیس‌جمهور نمی‌تواند با یک دستور اجرایی غیرقانونی و بدون مجوز کنگره، حقوق میلیون‌ها رأی‌دهنده را از بین ببرد.»

با وجود اینکه قاضی کولار-کاتلی اجرای دستور اجرایی ترامپ را مسدود کرد، بخش‌های دیگری از این پرونده هنوز در حال بررسی است.

منبع: سی ان ان

برچسب ها: دونالد ترامپ
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.