کد خبر: ۶۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷

عارف: دولت نیاز دارد تا برای حل مسائل اجتماعی، وفاق و اجماع ایجاد شود

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت برقراری تعامل دوسویه بین دانشگاه و نظام حکمرانی کشور، گفت: دانشگاه‌ها با ارائه راه‌حل عملیاتی برای مشکلات و بحران‌های کشور، به دولت کمک کنند.
عارف: دولت نیاز دارد تا برای حل مسائل اجتماعی، وفاق و اجماع ایجاد شود

مخاطب ۲۴، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در دیدار با اعضای اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی با بیان اینکه رئیس‌جمهور و دولت چهاردهم بار‌ها اعلام کرده‌اند که از دانشگاه و اساتید انتظار ارائه راهکار برای حل مشکلات کشور را دارند، گفت: برگزاری چنین جلساتی برای دولت مفید است. ما از این اتحادیه برای حل مسائل کشور از جمله مسائل اجتماعی و اقتصادی کمک می‌خواهیم.

وی ادامه داد: دولت چهاردهم تفکر دانشگاهی داشته و باور دارد دانشگاه می‌تواند برای حل مسائل کشور راه حل دهد. برای رسیدن به این هدف باید تعامل دانشگاه و دولت و نظام حکمرانی، صمیمی و روشن باشد تا هر دو طرف از این تعامل بهره ببرند. رابطه یک طرفه مشکلی را حل نخواهد کرد. معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: توقع دولت این است که علوم اجتماعی و انسانی علاوه بر پرداختن به مشکلات فعلی کشور، برای مسائل میان مدت و بلندمدت نیز نظریه داشته باشد تا کشور در آینده دچار مسائل حاد و بحرانی نشود.

عارف با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه برای نقش‌آفرینی متخصصان علوم اجتماعی در فرایند برنامه‌ریزی برای کشور، افزود: عموماً افرادی برای کشور برنامه‌ریزی می‌کنند که متخصص علوم انسانی و اجتماعی نیستند. البته در چند دهه اخیر نوعی قهر اعلام نشده علوم اجتماعی و انسانی با نظام حکمرانی وجود داشته است که باید این روند تغییر کند. همچنین گاهی یک تفکر آرمانی در بین اساتید علوم انسانی و اجتماعی به طور ناخواسته موجب دوری آنان از نظام حکمرانی می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: نگاه دولت به انجمن‌های علوم اجتماعی این است که این انجمن‌ها مشاوران برجسته و بی‌ادعای نظام هستند که منافع شخصی خود را دنبال نکرده و پیگیر رشد و تعالی علمی کشور هستند؛ بنابراین ارتباط این انجمن‌ها و دولت بیشتر شود تا دولت از دیدگاه‌های آنان بهره ببرد. البته برای برقراری این تعامل این شرط وجود دارد که دولت و انجمن‌ها درباره پیش شرط‌ها به توافق برسند به طور مثال باید به تفاهم برسیم که در چه شرایطی می‌خواهیم برای کشور تصمیمات اقتصادی و اجتماعی بگیریم و آیا الگوبرداری از تصمیمات یک کشور، پاسخگوی نیاز‌های کشور ما خواهد بود؟

عارف با اشاره به جلسات متعدد رئیس‌جمهور با دانشگاه‌های کشور برای حل بحران آب، گفت: امیدواریم دانشگاه‌ها برای حل مشکلات و بحران‌های کشور راهکار ارائه دهند. از سویی مسائل اجتماعی پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و گاهی حتی بین دیدگاه‌های دو متخصص علوم اجتماعی جمع‌بندی ایجاد نمی‌شود در حالی که ما نیاز داریم تا برای حل مسائل اجتماعی، وفاق و اجماع ایجاد شود.

وی همچنین تاکید کرد: کشور به علوم اجتماعی که برای حل مشکلات، راهکار‌های عملیاتی ارائه کند، نیازمند است. به طور مثال باید تحلیل و بررسی جامعه‌شناسی که چرا آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، کاهش ازدواج یا افزایش سن ازدواج ایجاد شده است و برای آن راهکار ارائه شود، گاهی بیان می‌شود که مشکلات اقتصادی دلیل این آسیب‌هاست در حالی که در گذشته هم مشکلات اقتصادی وجود داشته است، اما با این میزان از آسیب‌های اجتماعی مواجه نبوده‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با بیان اینکه در سال‌های اخیر سطح مطالبات اجتماعی بالا رفته، اما در خلق ثروت برای پاسخگویی به این مطالبات موفقیتی حاصل نشده است، بیان کرد: برآورده نشدن این مطالبات موجب ایجاد نارضایتی بین اقشار مختلف از جمله بازنشستگان شده است. اساتید علوم اجتماعی باید بررسی کنند که چرا این وضعیت در کشور ایجاد شده است.

وی همچنین افزود: دولت به کمک دانشگاه و انجمن‌های علمی علوم اجتماعی نیازمند است. دولت مشکلات را بیان می‌کند و انجمن‌ها راهکار ارائه کنند. دولت هیچ منعی برای استفاده از دیدگاه‌های اساتید و انجمن‌های علمی علوم اجتماعی ندارد.

عارف در پایان با اشاره به موضوعات معیشتی اساتید دانشگاه، گفت: دولت در حال برنامه‌ریزی برای حل مشکل حقوق و مسکن اعضای هیأت علمی است. در این جلسه، اعضای اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی دیدگاه‌های خود درباره مسائل اجتماعی کشور بیان کرده و ضرورت استفاده از از علوم اجتماعی در حل مشکلات و بحران‌های کشور تاکید کردند.

برچسب ها: محمدرضا عارف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم
حمید درخشان با حضور در گروه ورزش مخاطب۲۴ درباره وضعیت نیمکت پرسپولیس،شرایط مربیان ایرانی و اجحافی که در حق آنها صورت می‌گیرد صحبت کرد.
آوازخوانی سفیر کره جنوبی آوازخوانی سفیر کره جنوبی
سفیر کره جنوبی در ایران با حضور در نمایشگاه خوشنویسی مشترک ایران و کره، به همخوانی با آثار استاد فاضل جمشیدی پرداخت.
ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟ ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟
برنامه «پامپ» امیرحسین قیاسی دوباره خبرساز شد. این مرتبه بخاطر ماشین لوکس فریبا نادری
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود
وحید هاشمیان پس از هشت هفته و با کسب ۱۱ امتیاز با ۲ پیروزی، یک شکست و پنج تساوی به پایان کار خود در پرسپولیس رسید و مدیران این باشگاه، اوسمار ویرا را جانشین او کردند
پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو
مذاکرات باشگاه پرسپولیس با اوسمار ویه‌را، سرمربی برزیلی سابق این تیم، وارد مراحل پایانی شده و انتظار می‌رود ظرف ۴۸ ساعت آینده توافق نهایی به‌صورت رسمی اعلام شود.
حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است! حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است!
با مطرح شدن نام اوسمار به‌عنوان گزینه جانشینی هاشمیان در پرسپولیس، حمید درخشان گفت: ما غریب‌پرستیم؛ برای مربی خارجی فداکاری می‌کنیم، اما مربی داخلی را دلسرد می‌کنیم.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر