کد خبر: ۶۷۴۰۸
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸

نتانیاهو در دام خودساخته

منابع نزدیک به تحولات سیاسی اسرائیل تأکید دارند که بن‌گویر و اسموتریچ به نتانیاهو اولتیماتوم داده‌اند؛ اجرای کامل مفاد توافق آتش‌بس مستقیماً به معنی خروج آنها از ائتلاف و سقوط دولت خواهد بود. نتانیاهو در این میان گیر افتاده است.
نتانیاهو در دام خودساخته

مخاطب ۲۴، تحلیل نتایج منتشرشده از نظرسنجی «معاریو» یک پارادوکس پیچیده را دربارهٔ موقعیت بنیامین نتانیاهو ترسیم می‌کند. اگرچه حزب لیکود تحت رهبری او توانسته است از توافق آتش‌بس اخیر در غزه به‌عنوان اهرمی برای تقویت نسبی جایگاه خود در افکار عمومی (در اراضی اشغالی) استفاده کند و از رقبای خود پیشی بگیرد، این برتری در تعداد آرا به هیچ‌وجه به معنای امنیت سیاسی او یا توانایی‌اش برای بازسازی کابینهٔ فعلی نیست.

نکتهٔ کلیدی در این داده‌ها، تضعیف شدید حامیان اصلی نتانیاهو است. ریزش کرسی‌های ائتلاف راست‌گرای افراطی، مشخصاً دو متحد قدرتمند او، بن‌گویر و اسموتریچ، نشان می‌دهد که هستهٔ ائتلاف کنونی دیگر فاقد قدرت لازم برای حفظ تعادل سیاسی در کنست است. این دو شخصیت، با کاهش تعداد نمایندگان‌شان، عملاً از نقش مهره‌های تعیین‌کننده خارج شده‌اند، هرچند همچنان وفادار به حفظ کابینه به شیوهٔ مورد نظر خود هستند.

در جبههٔ میانه و تغییر، حزب نفتالی بنت نیز دچار رکود قابل توجهی شده و با کسب تنها ۱۹ کرسی، به کم‌ترین میزان محبوبیت خود از آگوست ۲۰۲۴ سقوط کرده است. تحلیلگران معتقدند این امر احتمالاً ناشی از ابهام در موضع‌گیری بنت دربارهٔ توافق آتش‌بس بوده است، زیرا فقدان شفافیت، پایگاه حامیان او را دچار سردرگمی کرده است. در مقابل، حزب یش آتید به رهبری یائیر لاپید، که موضع حمایتی قاطعانه‌تری نسبت به توافق اتخاذ کرده، سه کرسی به‌دست آورده است؛ روندی که نشان می‌دهد موضع‌گیری شفاف، حتی در فضای بحرانی، برای جذب رأی مؤثر است.

صورت‌بندی کنونی نظرسنجی‌ها نتانیاهو را در یک تلهٔ استراتژیک گرفتار کرده است:

اگر او آتش‌بس را نقض کرده و جنگ را از سر بگیرد محبوبیت او در سطح عمومی سقوط آزاد خواهد کرد و هرگونه انتخابات آتی به معنای «نابودی کامل» حزب لیکود و کابینه‌اش خواهد بود. حتی اگر او به آتش‌بس پایبند بماند، اگرچه لیکود از فروپاشی کامل در نظرسنجی‌ها نجات می‌یابد، اما این امر به قیمت عصبانیت شرکای افراطی‌اش تمام می‌شود.

منابع نزدیک به تحولات سیاسی اسرائیل تأکید دارند که بن‌گویر و اسموتریچ به نتانیاهو اولتیماتوم داده‌اند؛ اجرای کامل مفاد توافق آتش‌بس (که برای حفظ ثبات عمومی ضروری است) مستقیماً به معنی خروج آنها از ائتلاف و سقوط دولت خواهد بود. نتانیاهو در این میان گیر افتاده است: اطاعت از متحدان افراطی خود به معنای ویرانی کابینه و عدم توانایی در تشکیل مجدد ائتلاف است، در حالی که سرپیچی از آنها نیز به معنای رأی عدم اعتماد و شکست قطعی است.

در نهایت، هر حرکت محاسباتی که نتانیاهو در این معادلهٔ چندمجهولی انجام دهد، به نقطه‌ای ختم می‌شود که نهایتاً به ضرر اوست. تحلیلگران بر این باورند که نخست‌وزیر کنونی بیش از هر زمان دیگری به نقطه سقوط نهایی خود نزدیک شده است، زیرا راه‌حلی که هم ائتلاف او را زنده نگه دارد و هم حمایت عمومی را حفظ کند، دیگر در دسترس نیست.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر