کد خبر: ۶۷۲۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۹

دفع سه حمله سایبری مهم به زیرساخت‌های کشور

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: اخیراً سه حمله مهم به زیرساخت‌های کشور انجام شده است و خوشبختانه با هوشیاری دستگاه‌های مربوطه مهار و دفع شد.
دفع سه حمله سایبری مهم به زیرساخت‌های کشور

حملات سایبری، مخاطب ۲۴، سید محمدامین آقامیری دبیر شورای‌عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی صبح امروز سه‌شنبه (۱۴۰۴/۷/۲۲) در اولین همایش ملی پایش امنیت سایبری گفت: امنیت سایبری به‌دلیل وابستگی مردم به فضای مجازی در دریافت خدمات و زندگی در این فضا، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هر گونه اختلال در فرآیند‌ها موجبات نارضایتی عمومی را در پی دارد.

وی با اشاره به این‌که فضای مجازی به‌عنوان پنجمین حوزه کنار چهار حوزه درگیری نظامی قرار گرفته است، افزود: برای امنیت سایبری ۴ بخش طراحی شده که بخش اول حملات سایبری با هدف تخریب است، بخش دوم عملیات علیه افکار عمومی، بخش سوم استفاده از اطلاعات فضای مجازی برای اهداف نظامی و امنیتی و در نهایت بخش چهارم مربوطه به سلاح‌های سایبری است که برای تخریب و باج‌گیری در فضای مجازی استفاده می‌شود.

آقامیری با تأکید بر این‌که این همایش طلیعه حرکت جدیدی در این حوزه خواهد بود، تصریح کرد: مشابه انسجام و یکپارچگی مردمی که در جنگ ۱۲ روزه علیه کشور عزیزمان ایجاد شد، نیاز است در حوزه امنیت سایبری شاهد یکپارچگی و هم‌افزایی در دستگاه‌های مرتبط باشیم که خوشبختانه با تقسیم کاری که در این حوزه صورت گرفته است، امروز فصل جدیدی را شروع کردیم و در این فصل جدید شاهد اتحاد بیشتر فعالین این حوزه خواهیم بود.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی با اعلام این‌که "اخیراً سه حمله مهم به زیرساخت‌های کشور انجام شده است و خوشبختانه با هوشیاری دستگاه‌های مربوطه مهار و دفع شد. "، تأکید کرد: یکی از مهمترین مسائل در این حوزه تمرکز بر پیشگیری از آسیب‌پذیری‌هاست که مرکز ملی فضای مجازی در سال ۱۴۰۲ در همین راستا دستورالعملی را ابلاغ کرد که پیاده‌سازی کامل آن فرصت بزرگی برای ارتقای امنیت سایبری کشور خواهد بود.

وی اضافه کرد: یکی از فواید اجرای این دستورالعمل جلوگیری از فرهنگ غلط دریافت و ذخیره‌سازی داده‌های اضافه از کاربران توسط بخش دولتی و خصوصی است که براساس این دستورالعمل باید به‌حد ضرورت و با رضایت کامل کاربر داده‌ها دریافت شود و در نهایت کاربر هر زمان که خواست امکان حذف این داده‌ها را نیز داشته باشد.

آقامیری با ابراز این‌که "در صورتی که این فرآیند به‌درستی انجام شود حریم خصوصی کاربران حفظ خواهد شد. "، گفت: این در حالی است که باید داده‌های مربوط به حریم خصوصی و هویت افراد نیز به‌صورت رمزنگاری ذخیره شود که در صورت بروز تهاجم، دسترسی به داده‌ها محدود باشد. به‌گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی، مسئولیت پیگیری این دستورالعمل به‌عهده دستگاه مجری و دستگاه‌های هماهنگ‌کننده است و امیدواریم در بازه چندماهه شاهد تحقق آن باشیم.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی اظهار داشت: اشتراک‌گذاری اطلاعات بین دستگاه‌ها از دیگر مسائل مهمی است که تاب‌آوری را افزایش می‌دهد و مهار حملات را به‌ارمغان می‌آورد که با تدابیری که انجام شده است، به‌زودی شاهد آن خواهیم بود.

وی با ابراز این‌که "در حوزه امنیت سایبری با پدیده دانش‌بنیان و فرآیند حرفه‌ای روبه‌رو هستیم. "، گفت: پیشتر حوزه امنیت سایبری مرتبط با بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی بود، اما با مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی و ابلاغ آن به دستگاه‌ها فرصت بروز و ظهور برای اشخاص حقیقی متخصص و شرکت‌های دارای توانمندی در این عرصه فراهم شد، همچنین به‌همت پلیس فتا برنامه‌ای برای بخش خصوصی اجرا شد تا متخصصین امنیت سایبری در کشور بتوانند پیش از حمله مهاجم، نقاط ضعف و مشکلات را شناسایی کنند و اصلاح و امن‌سازی صورت گیرد.

آقامیری با بیان این‌که بیمه سایبری یکی دیگر از تدابیری است که به ارتقای امنیت سایبری کمک خواهد کرد، اضافه کرد: در سالیان گذشته مجلس، قانونی برای دارایی‌های دستگاه‌ها مصوب کرد که متأسفانه نسبت به دارایی‌های سایبری در آن کم‌توجهی شده بود و الزامی برای بیمه کردن دارایی‌های سایبری نبود که خوشبختانه با مصوبه اخیر شورای‌عالی فضای مجازی به‌صورت گام‌به‌گام با تنوع بیمه‌ها این حوزه گسترش پیدا کرده است و در زمان حاضر با همکاری بیمه مرکزی اولین مجوز بیمه امنیت سایبری صادر شده است.

وی ادامه داد: ارزیابی دستگاه‌ها و امن‌سازی آنها باعث فعال‌سازی بخش خصوصی در حوزه امنیت سایبری می‌شود و می‌توانیم با تمام ظرفیت در این حوزه فعال شویم که این مهم ارتقای جدی را در حوزه امنیت سایبری ایجاد می‌کند. آقامیری با اعلام این‌که کشور در کارزار جدی بین‌المللی در حوزه امنیت سایبری است، افزود: به‌خلاف جنگ نظامی، جنگ سایبری خاموش است، اما خوشبختانه در ایران به‌دلیل ظرفیت خوبی که در نیروی انسانی در این حوزه داریم به نقطه قوتمان تبدیل شده است.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی در پایان اعلام کرد: از همه فعالان در حوزه امنیت سایبری تقاضا دارم در زمینه اطلاعات و حریم خصوصی مردم با توجه به اعتماد عمومی، پاسدار این داده‌ها و اطلاعات باشند و این مسیر را امن‌تر و پایدارتر کنند. اولین همایش ملی پایش امنیت سایبری به‌میزبانی مرکز ملی فضای مجازی و با حضور و مشارکت دستگاه‌های هماهنگ‌کننده برگزار شده است.

برچسب ها: حملات سایبری
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.