کد خبر: ۶۷۲۴
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۸

تخم مرغ از سفره‌ها پرواز کرد!

طبق آمارهای رسمی قیمت کالاهای اساسی در ابتدای تیر نسبت به ماه مشابه سال قبل در یک سال گذشته بین ۸ تا ۳۶۷ درصد افزایش یافته است. تخم مرغ یکی ازمحصولاتی است که از سال گذشته تا کنون هر کیلو از آن به بیش از ۱۱۵ درصد افزایش قیمت داشته است.
تخم مرغ از سفره‌ها پرواز کرد!

به گزارش مخاطب۲۴ _ تخم مرغ به دانه‌ای ۴ هزار تومان رسید و احتمال افزایش قیمت آن باز هم جود دارد. به نظر می‌رسد فعلا با جراحی اقتصادی تخم مرغ نیز از سبد خانوار‌های کم درآمد و سفره کارگران حذف خواهدشد.

تخم مرغ از سفره‌ها پرواز کرد!

دولت با حذف ارز ترجیحی مشکل تأمین نهاده دامی را افزایش داد. از سال گذشته با صف کشی برای خرید تخم مرغ تنظیم بازاری بهانه‌های گرانی این محصول کلید خورد. البته حذف ارز ترجیحی و رانت در واردات و توزیع نهاده‌های دامی دلیلی بر کاهش تولید و در نتیجه گرانی تخم مرغ در بازار شد. به واسطه گرانی سایر محصولات پروتئینی، سرانه مصرف تخم مرغ افزایش و به۱۴ کیلو رسیده است. اما امروز با افزایش قیمت، مردم کمتر تخم مرغ مصرف می‌کنند.

 

طبق آمار‌های رسمی قیمت کالا‌های اساسی در ابتدای تیر نسبت به ماه مشابه سال قبل در یک سال گذشته بین ۸ تا ۳۶۷ درصد افزایش یافته است. تخم مرغ یکی ازمحصولاتی است که از سال گذشته تا کنون هر کیلو از آن به بیش از ۱۱۵ درصد افزایش قیمت داشته است.

مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های سطح شهر تهران حاکی از رسیدن قیمت هر شانه ۳۰ عددی تخم مرغ به رقم ۷۹ تا ۱۰۰ هزارتومان است که انگار قرار نیست این محصول با همین میزان رشد نرخ تورم کنار بیاید. نوسان قیمت تخم مرغ معضل امروز این محصول در بازار مصرف است. افزایش روزانه قیمت همزمان با کاهش درآمد مردم وضعیت تأمین این مواد را برای سفره خانوار‌ها سخت کرده است. هرچند تولید کنندگان ادعا دارند؛ قیمت مصوب تخم‌مرغ در مرغداری‌های افزایش نیافته است. اما با توجه به شش برابر شدن قیمت نهاده‌های دامی، قیمت محصول نهایی مانند تخم مرغ نیز دستخوش بحران گرانی شود.

طبق اظهارات حمید کاشانی رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران؛ قیمت مصوب هر کیلو تخم‌مرغ در مرغداری‌ها ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان است که در حال حاضر نیز واحد‌های مرغداری با قیمت ۳۴ تا ۳۵ هزار تومان تخم مرغ‌های خود را تحویل می‌دهند. همچنین ناصر نبی پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران مدعی است قیمت تمام شده تولید هر کیلو تخم مرغ بین ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان است، اما هم اکنون میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم تخم مرغ در مرغداری‌ها حدود ٣۵ هزار تومان است. مقصر گرانی تخم مرغ کیست؟ در این بین مردم طبق روال گذشته همچنان سرگردان در بازار با رقم‌های بالا و غیر منطقی متضرر اصلی در کشور می‌شوند و هیچ فردی یا سازمانی پاسخگوی دلیل گرانی‌های سریالی نیست.

نیمروی تخم مرغ یکی از غذا‌های اصلی و پرمصرف اقشار کم درآمد و کارگران است؛ البته به دلیل ارزش غذایی بالا، غذای اصلی کودکان و سالمندان نیزمی باشد. تخم مرغ دانه‌ای ۴ هزار تومان نمی‌تواند زمان زیادی در سبد خانوار‌های ضعیف و متوسط باقی بماند. کاهش مصرف تخم مرغ نتیجه گرانی این محصول می‌باشد. حالا این سوال مطرح می‌شود؛ در صورت ادامه افزایش قیمت، تولید کنندگان قطعاً با کاهش تقاضا متضرر خواهند شد. از سوی دیگر تخم مرغ‌های تولید داخل جایی در بازار‌های جهانی ندارند پس چطور تولید کنندگان در این صنعت می‌توانند تولید را حفظ و سرپا بمانند؟! سیاست‌های حمایتی دولت تنها در حد شعار باقی مانده است. تولید کننده و مصرف کننده همچنان متضرر اصلی هستند. دولت به جای تقویت درآمد مردم جلوی خوردن ساده‌ترین غذای مردم را هم گرفت.

منبع: سلام نو 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر