کد خبر: ۶۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰

واکنش تند ایران به بیانیه مشترک اروپا و شورای همکاری خلیج فارس

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس، ادعا‌های مطرح‌شده درباره جزایر سه‌گانه و توان دفاعی ایران را بی‌اساس خواند و تأکید کرد اروپا صلاحیت اظهارنظر در این زمینه را ندارد.
واکنش تند ایران به بیانیه مشترک اروپا و شورای همکاری خلیج فارس

به گزارش مخاطب۲۴، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به بیانیه اخیر نشست مشترک وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپایی، این بیانیه را حاوی ادعا‌های مداخله‌جویانه و بی‌پایه دانست.

وی با اشاره به تکرار ادعا‌های امارات متحده عربی درباره جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، تأکید کرد: حاکمیت ایران بر این جزایر قطعی و غیرقابل مذاکره است و هرگونه اظهار نظر در این خصوص دخالت در امور داخلی کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید

بقائی با انتقاد از مواضع اخیر برخی کشور‌های اروپایی، گفت: دخالت‌های نابجا و تفرقه‌افکنانه آنها در مسائل منطقه خلیج فارس، به جای کمک به ثبات، تنها به تشدید بی‌اعتمادی میان کشور‌های منطقه منجر می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به بخش‌های دیگر بیانیه مربوط به توان دفاعی و برنامه هسته‌ای ایران، تصریح کرد: «اروپا صلاحیت اظهارنظر درباره توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را ندارد. سیاست دفاعی و امنیتی ایران مبتنی بر دکترین بازدارندگی و حفظ ثبات منطقه است و هیچ کشوری حق ندارد در این موضوعات دخالت کند.»

وی در پایان، با هشدار نسبت به رویکرد دوگانه اروپا در قبال مسائل منطقه، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر گفت‌و‌گو، همکاری منطقه‌ای و احترام متقابل تأکید داشته و از کشور‌هایی که به دنبال بی‌ثبات‌سازی خلیج فارس هستند می‌خواهد از اقدامات تنش‌زا پرهیز کنند.

برچسب ها: وزارت خارجه
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.