کد خبر: ۶۶۸۸۶
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۱

فرزین درباره وضعیت دلار به فعالان اقتصادی چه گفت؟

محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی افزایش نرخ دلار را نتیجه القائات دشمن ارزیابی کرد و گفت: اکنون نرخ بالای دلار در بازار آزاد، قیمت واقعی ارز نیست بلکه «نرخ ترس» القاء شده از سوی دشمنان است.
فرزین درباره وضعیت دلار به فعالان اقتصادی چه گفت؟

مخاطب ۲۴، محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در نشست با فعالان اقتصادی اصفهان با موضوع «بررسی چالش‌های ارزی» در اتاق بازرگانی این استان افزود: از لحاظ سیاسی اکنون در وضع دشواری قرار داریم و دشمنان همواره در حال تهدید و القاء ترس به جامعه ایران هستند کما این که قیمت امروز دلار در بازار آزاد، قیمت واقعی ارز نیست، بلکه بهای اشاعه ترس است.

وی ادامه داد: دشمنان نرخ ارز را با القاء ترس در جامعه بالا برده‌اند وگرنه میانگین نرخ واقعی دلار روی ۹۲هزار تومان است و اعداد بالاتر مطرح شده در کانال‌ها، غیرواقعی و ناشی از هیجان کاذب و عملیات روانی دشمن برای حفظ فضای نااطمینانی در جامعه است. فرزین تاکید کرد: دشمن به‌دنبال جنگ روانی است و در هر حالی که بانک مرکزی پولی در اتحادیه اروپا ندارد، شایعه توقیف پول‌ها و سپرده‌های این بانک در اتحادیه اروپا مطرح شده و همه این‌ها برای افزایش ارعاب در جامعه است.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: هرچند در حوزه مسائل اقتصادی قطعیت وجود ندارد، اما دلیل اصلی تورم کنونی در جامعه، نقدینگی مستقیم و بیشتر ناشی از افزایش هزینه‌هاست و با توجه به شرایط امنیتی و سیاسی حاضر، اصلاحات اقتصادی باید به طور تدریجی و موردی پیش برود تا چرخ تولید آسیب نبیند.

دلیل اصلی تشدید تورم

فرزین ادامه داد: دلیل اصلی تشدید تورم کنونی کشور جهش نرخ ارز از ۴۰هزار به ۷۰هزار ریال در بازار نیما است، بازاری که بیش از ۷۰درصد نیاز ارزی کشور را تأمین می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش نرخ ارز در بازار نیما که اکنون به بازار دوم تبدیل شده، عامل اصلی تشدید تورم در کشور است و جهش نرخ دلار از حدود ۴۰۰هزار ریال به ۷۰۰هزار ریال، در این ۲بازار، قیمت تمام‌شده بسیاری از کالا‌ها را بالا بُرد، زیرا بیش از ۷۰درصد دلار مورد نیاز کشور از این بازار تامین می‌شود و این آثار تورمی شدیدی بر اقتصاد گذاشت.

وی افزود: هرچند افزایش قیمت دلار در بازار آزاد هم می‌تواند منشاء تورم باشد، اما دلیل اصلی آن، افزایش قیمت دلار در بازار دوم است، بنابراین به‌دنبال این هستیم تا صادرکنندگان و واردکنندگان بیشتری را وارد بازار دوم کنیم تا با توافق یکدیگر، هزینه‌ها کاهش یابد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی
هلن رشیدپور به واسطه منتشر کردن عکس او توسط پدرش در شبکه های اجتماعی معروف شده است و این روز ها همه دنبال بیوگرافی او هستند.
اختلال گسترده در پروازهای فرودگاه مونیخ اختلال گسترده در پروازهای فرودگاه مونیخ
رسانه‌های آلمان گزارش دادند پروازهای فرودگاه مونیخ به دنبال مشاهده یک پهپاد ناشناس به حالت تعلیق درآمد و این اتفاق باعث لغو دست‌کم ۲۰ پرواز و بروز اختلال گسترده در برنامه سفرها شد.
فوری؛ وقوع زلزله در تهران فوری؛ وقوع زلزله  در تهران
لحظاتی پیش زمین لرزه ای شدید تهران را لرزاند. این زلزله در غرب تهران به وضوح احساس شد
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر