کد خبر: ۶۶۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۳

باستان‌شناسی یزد از حاشیه به متن می‌آید

استاندار یزد در نشستی با رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از تدوین برنامه جامع و تخصیص اعتبار به این حوزه خبر داد.
باستان‌شناسی یزد از حاشیه به متن می‌آید

مخاطب ۲۴، نشست تخصصی باستان‌ شناسی با حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، جمعی از مسئولان کشوری و استانی و به ریاست استاندار یزد صبح امروز در محل استانداری برگزار شد. در این نشست، لزوم احیای جایگاه باستان‌ شناسی در استان یزد به عنوان یکی از محور‌های مهم توسعه فرهنگی و گردشگری مورد تأکید قرار گرفت.

محمدرضا بابایی، استاندار یزد، در این نشست با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی ریشه اصلی توسعه فرهنگی استان در بعد گردشگری است، گفت: متأسفانه توسعه صنایع امروز یزد ما را دلزده کرده‌اند و باید با احیای اقتصاد میراث فرهنگی و گردشگری، ریشه‌های هویتی استان را تقویت کنیم. ما این حوزه را در برنامه‌ریزی‌های کلان استان در اولویت قرار داده‌ایم و با جدیت پیگیری خواهیم کرد.

استاندار یزد گردشگری را میوه و محصول میراث فرهنگی دانست و تاکید کرد: ما با تخصیص ردیف بودجه و اقدامات مشابه، در نظر داریم تا با تقویت حوزه میراث فرهنگی و به طور خاص باستان‌شناسی این حوزه را از ریشه و پایه تقویت کنیم.

سیدمحمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد، در این جلسه با بیان اینکه حوزه باستان‌شناسی نسبت به سایر بخش‌های میراث فرهنگی در یزد مغفول مانده، گفت: نیاز است با اجرای طرح‌های میدانی و علمی و همچنین با فراخوان مطالعات پژوهشی، جایگاه باستان‌شناسی را در برنامه‌های توسعه‌ای استان تقویت کنیم. محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز با اشاره به ظرفیت‌های باستان‌شناسی استان، خاطرنشان کرد: بافت تاریخی و معماری منحصر‌به‌فرد یزد، سبب شده توجه به لایه‌های زیرسطحی و آثار باستانی کمتر باشد و باید این آثار غنی مورد توجه قرار بگیرد.

او بر ضرورت تدوین «اطلس جامع باستان‌شناسی استان یزد» و مستندسازی یافته‌ها در قالب کتاب‌های شهرستانی تأکید کرد و افزود: در چارت سازمانی اداره‌کل استان، باستان‌شناس وجود ندارد، در حالی که باید حداقل ۲۰ درصد نیرو‌ها با تخصص باستان‌شناسی باشند. در این نشست، شهر تاریخی اسفنجرد که در زیر ماسه‌ها پنهان شده به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم مورد توجه قرار گرفت.

معصومه مصلی، رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه نیز با تأکید بر نگاه بلندمدت به باستان‌شناسی گفت: باستان‌شناسی فقط حفاری نیست؛ پلی است میان گذشته و آینده لازم است در فرآیند کاوش‌ها، حفاظت، معرفی و بهره‌برداری گردشگری به شکل هم‌افزا عمل شود. ذات‌الله نیکزاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه، نیز یزد را دارای ظرفیت بی‌نظیر در دوران پیش از اسلام و حتی پیشتر دانست و بر حمایت پژوهشگاه از طرح‌های علمی و کاربردی در این حوزه تأکید کرد.

حسین عزیزی خرانقی، معاون پژوهشکده باستان‌شناسی نیز با بیان اینکه بیش از ۱۸۰۰ گور متعلق به دوره سلوکی و اشکانی در استان شناسایی شده، خواستار اختصاص ردیف بودجه مشخص و پایدار برای باستان‌شناسی شد. در پایان این نشست، پیشنهاد تدوین برنامه جامع باستان‌شناسی استان یزد، انتقال بانک سفال به محل مناسب، استقرار باستان‌شناس مقیم در پروژه‌ها، همکاری با شهرداری‌ها و اجرای کاوش‌های شهری به صورت مستند و اصولی، در دستور کار قرار گرفت.

برچسب ها: گردشگری
آخرین اخبار
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
کاخ گلستان تعطیل شد! کاخ گلستان تعطیل شد!
به گزارش مخاطب ۲۴، بنابر اعلام مجموعه کاخ گلستان، تعطیلی این میراث جهانی در تهران تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر