کد خبر: ۶۶۴۸۷
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۴

دو پیشنهاد فائزه هاشمی به پزشکیان و اژه‌ای

فائزه هاشمی با تاکید بر حفظ همدلی اجتماعی، به رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه پیشنهاد کرد آیین دادرسی کیفری شفاف اجرا شود و نظارت بر قانون اساسی تقویت گردد.
دو پیشنهاد فائزه هاشمی به پزشکیان و اژه‌ای

مخاطب۲۴، فائزه هاشمی با تاکید بر ضرورت حفظ همدلی از سوی نهاد‌های حاکمیتی به رئیس جمهور پزشکیان پیشنهاد کرد که به وظیفه‌ی نظارت بر اجرای قانون اساسی توجه کرده و از رئیس قوه قضاییه نیز خواست تا آیین دادرسی کیفری و شفافیت قضایی در دستور کار قرار بگیرد.

خانم هاشمی در فایل صوتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده، با اشاره به گفته‌های اخیر سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر مراقبت از اظهارنظر‌هایی که مردم را نگران می‌کند و همینطور تاکید بر حفظ سرمایه‌ی اجتماعی ناشی از همدلی مردم، گفت: برخی اقدامات نهاد‌های حاکمیتی باعث از بین بردن این همدلی شده و مردم را نگران کرده است.

این فعال سیاسی با انتقاد از صدور احکام اعدام اخیر گفت: شفافیت دادگاه و رسیدگی پرونده ضرورت دارد. اگر بنا بر آیین دادرسی کیفری روند صدور این احکام به طور شفاف انجام شود نمی‌تواند شبهاتی را ایجاد کند؛ و این تصور را ایجاد کند این نوع کار‌ها برای اقتدارنمایی و ساکت کردن مردم است.

او ادامه داد: دادگاه‌های غیرعلنی، محدود شدن وکلا با تبصره ماده ۴۸، سناریوسازی‌هایی که صداوسیما روی آن مانور می‌دهد و … از جمله مواردی است که احکام صادره از سوی دادگاه‌ها را شبهه‌ناک کرده است. نشنیدیم که قوه قضاییه به انتقادات حقوقدانان، وکلا و خانواده‌های محکومین به اعدام پاسخ بدهد. این بر روی فکر من و دیگران اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید

هاشمی گفت: توصیه‌ام به قوه قضاییه این است که این روند‌ها را متوقف کرده و با توجه به آیین دادرسی کیفری که مواد خوبی هم در آن آمده است اقدامات مختلف قضایی را انجام دهد. فکر نمی‌کنم اگر بر این اساس عمل شود نتیجه اینطور که حالا شاهدش هستیم باشد.

فائزه هاشمی با اشاره به وظایف رئیس جمهور نیز گفت: پزشکیان بر اساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئولیت نظارت بر اجرای آن را برعهده دارد. ممکن است در پاسخ گفته شود که بر اساس اصل تفکیک قوا عملکرد هر قوه به همان قوه مربوط است، اما در همین قانون اساسی وظیفه‌ی نظارت هم داریم و مجلس بر دولت و رئیس جمهور بر اجرای قانون اساسی نظارت دارد.

او بر این باور است که در احکام زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی اصولی از قانون اساسی به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم نقض شده و می‌گوید: مهمترین آن اصل ۱۶۸ قانون اساسی است که به جرایم سیاسی و مطبوعاتی اشاره دارد. هر چه که به حکومت‌ها بازگردد جرم سیاسی تلقی می‌شود. اگر به روح این اصل قانون اساسی توجه شود ترور، براندازی، مسائل عقیدتی، امنیتی و … هم جرم سیاسی محسوب می‌شود.

هاشمی ادامه داد: این اصل قانون اساسی در ابتدای انقلاب تدوین و تصویب شد و مبارزینی که تحت ظلم نظام پهلوی بودند بر اساس آن تجربه و منطق این اصل را تدوین و تصویب کرده و بر اجرای آن تاکید کردند.

او با اشاره به تصویب قانون جرم سیاسی، گفت این قانون با روح اصل ۱۶۸ قانون اساسی مغایرت دارد و موارد معدودی را آن هم با تشخیص دادستان شامل می‌شود. در حالی که معمولا دادستان یک طرف دعواست و نمی‌شود یک طرف دعوا دیدگاه بی طرفی داشته باشد.

فرزند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی ابراز عقیده کرد که در فرآیند‌های قضایی به اصول ۲۰، ۲۲، ۲۳، ۲۴، ۲۷، ۳۲، ۳۳، ۳۵، ۳۶، ۳۷، ۳۸، ۳۹، ۱۵۶ و ۱۶۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آنطور که باید توجه نمی‌شود.

فائزه هاشمی در پایان گفت: طبق گفته‌های مقامات از جمله مسئولان قوه قضاییه حفظ انسجام و همدلی حائز اهمیت است، اما این مهم نباید یکطرفه باشد و لازم است نهاد‌های حاکمیتی نیز به تقویت آن بپردازند. من نمی‌گویم اعدام کنید یا نکنید، اما بر اساس آیین دادرسی کیفری رفتار کنید. در بین نهاد‌های حاکمیتی قوه قضاییه نقش مهمی در ایجاد همدلی دارد. / انصاف نیوز

برچسب ها: فائزه هاشمی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، وقوع سانحه تلخ قطار و جان‌باختن شماری از افراد را تسلیت گفت.
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
برگزیده
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.