کد خبر: ۶۶۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۸

شورای امنیت با لغو دائمی تحریم‌های ایران مخالفت کرد

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه لغو دائمی تحریم‌های ایران را رد کرد؛ ۹ کشور رأی مخالف دادند، ۴ عضو از جمله روسیه و چین موافق بودند و ۲ کشور ممتنع رأی دادند.
شورای امنیت با لغو دائمی تحریم‌های ایران مخالفت کرد

مخاطب۲۴، شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست خود با قطعنامه‌ای که خواستار لغو دائمی تحریم‌ها علیه ایران بود، مخالفت کرد. با توجه به سازوکار و روند مکانیسم ماشه با این حساب قطعنامه تداوم لغو تحریم‌های ایران تصویب نشد و شورای امنیت با برگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران موافقت کرد.

آراء اعضای شورای امنیت:

آرای مخالف: آمریکا، انگلیس، فرانسه، یونان، دانمارک، اسلونی، پاناما، سیرالئون و سومالی

آرای موافق: چین، روسیه، پاکستان و الجزایر

آرای ممتنع: کره جنوبی (رئیس دوره‌ای شورا) و گویان

رد پیش نویس ارائه شده از سوی کره جنوبی در شورای امنیت به معنی آن است که روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران ادامه پیدا می‌کند و با این روند در صورت عدم حصول توافق، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ۲۷ سپتامبر برمی‌گردند. فرانس پرس نیز گزارش داد که شورای امنیت با بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران موافقت کرد.

در نشست شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

امروز جمعه نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی قطعنامه «تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران» پیش از پایان مهلت ۳۰ روزه روند مکانیسم ماشه برگزار شد.

انگلیس، فرانسه و آلمان موسوم به «تروئیکای اروپایی» ۲۸ آگوست (ششم شهریور) روند ۳۰ روزه اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را آغاز و تهران را به عدم پایبندی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهان متهم کردند.

کره جنوبی به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت، هفته گذشته متن پیش‌نویس قطعنامه لغو دائمی تحریم‌ها علیه ایران را نهایی کرد و این قطعنامه امروز به رای گذاشته شد.

ذیل این روند که به «اسنپ‌بک» شناخته می‌شود، شورای امنیت باید تا آخر سپتامبر درباره قطعنامه رفع دائمی تحریم‌ها علیه ایران رای‌گیری می‎‌کرد. برای تصویب این قطعنامه به دست کم ۹ رای موافق بدون رای مخالف از سوی آمریکا، روسیه، چین، انگلیس یا فرانسه نیاز بود.

رویترز پیش‌تر نوشته بود که تصویب این قطعنامه غیرمحتمل است. نهایی کردن پیش‌نویس قطعنامه رفع دائمی تحریم‌ها، بخشی از روند رسمی بازگرداندن تحریم‌های ایران در شورای امنیت به شمار می‌رود. در صورتی که هیچکدام از اعضا تا ۱۰ روز پس از فعال‌سازی مکانیسم اسنپ‌بک / ماشه، چنین قطعنامه‌ای را ارائه نمی‌کرد، این مسئولیت به رئیس شورا که هم‌اکنون کره جنوبی است، واگذار می‌شد.

آمریکا: مخالفت ما با عدم تمدید لغو تحریم‌های ایران به معنای مخالفت با روند سیاسی نیست

نماینده آمریکا در شورای امنیت مدعی شد: رأی دادن آمریکا در راستای مخالفت با لغو تحریم‌های ایران به معنی مخالفت ما با روند سیاسی نیست.

وی مدعی شد: دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) بار‌ها بر آمادگی همیشگی آمریکا برای ورود به گفت‌و‌گو‌های مستقیم و زمان بندی شده با ایران تاکید کرده است. جامعه بین الملل نباید تلاش‌های غیرکافی ایران در خصوص پرونده هسته‌ای اش را بپذیرد.

چین: باید به تلاش‌های ایران اعتراف کنیم / تحریم‌ها باید برای یک دوره دیگر متوقف شود

نماینده چین در نشست شورای امنیت گفت: باید به تلاش‌های ایران اعتراف کرد و تحریم‌ها باید برای یک دوره دیگر متوقف شود.

وی افزود: ما باید بر حل سیاسی پرونده هسته‌ای ایران متمرکز شویم و شرایط را برای آن مهیا کنیم. آمریکا باید زمینه را در برابر مذاکرات با ایران فراهم کند.

روسیه: کشور‌های امضا کننده برجام حق بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را ندارند

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل در جریان نشست شورای امنیت تاکید کرد: کشور‌های امضا کننده توافق هسته‌ای ایران حق بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را ندارند.

وی اضافه کرد: اقدامات تروئیکای اروپا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران وجهه قانونی ندارد.

نماینده روسیه تصریح کرد: کشور‌های اروپایی در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی در قبال برنامه هسته‌ای ایران را رد می‌کنند. بازگشت تحریم‌ها علیه ایران مشروعیت قانونی ندارد.

نبنزیا پس از آنکه قطعنامه تداوم لغو تحریم‌های ایران تصویب نشد، تاکید کرد: روسیه بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را محکوم می‌کند

وی تصریح کرد: رفع تحریم‌ها (علیه ایران) تنها تصمیم درست است. متعجب هستیم که کره جنوبی تصمیم گرفته با رویکرد‌های مخرب غربی همسو شود!

نبنزیا اضافه کرد: بر کسی پوشیده نیست که هدف انگلیس، فرانسه و آلمان استفاده از شورای امنیت به عنوان اهرمی برای اعمال فشار بر دولتی است که تلاش می‌کند از منافع خود دفاع کند.

پاکستان: اسلام‌آباد از تمدید لغو تحریم‌های ایران به مدت شش ماه حمایت می‌کند

نماینده پاکستان:فعال‌سازی مکانیسم ماشه (snapback) و بازاعمال تحریم‌های سازمان ملل می‌تواند وضعیت را پیچیده‌تر کند، مواضع را سخت‌تر سازد و ما را از هدفِ حل‌وفصل مسالمت‌آمیز موضوع دور کند.

وضعیت کنونی مستلزم تعامل بیشتر است، نه بازاعمال شتاب‌زده تحریم‌ها. به همین دلیل، پاکستان از تمدید فنی قطعنامه ۲۲۳۱ به مدت شش ماه حمایت کرد تا با رویکردی واقع‌بینانه و سازنده از سوی همه طرف‌ها، فضای لازم برای تعامل سیاسی و مذاکرات فراهم شود.

معتقدیم که تمام نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران باید از طریق مذاکره و دیپلماسی حل شود. زمان کافی به دیپلماسی برای برنامه هسته‌ای ایران داده نشد. باید زمان بیشتری داده شود و یک توافق جدید به دست بیاید. باید به طرحی برسیم که نگرانی‌های تمام طرف‌های برجام دیده شود و همه متعهد به اجرای تعهدات خود شوند، نه تنها یک طرف.

الجزایر: هر گزینه‌ای به جز حل‌وفصل مسالمت‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، پیامد‌های ویرانگری دارد

نماینده الجزایر: در واقع، هر گزینه‌ای جز حل‌وفصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران، دربردارنده مخاطرات و تهدید‌های عمده و پیامد‌های ویرانگر برای منطقه خاورمیانه و برای صلح و امنیت بین‌المللی است.

در این مقطع حساس، شورای امنیت باید تمرکز خود را بر حفظ صلح و امنیت بین‌المللی حفظ کند و این امر را در صدر اولویت‌های خود قرار دهد.

بر این اساس، ما بر این باوریم—با اطمینان قاطع—که اعمال محدودیت‌های اضافی در شرایط کنونی نتیجه‌ای معکوس خواهد داشت و با دربرگرفتن خطر تشدید تنش، می‌تواند تلاش‌های دیپلماتیک را تضعیف کند.

پرونده هسته‌ای ایران راه کار نظامی ندارد و سیاست فشار حداکثری به این پرونده آسیب می‌زند.

بازگشت تحریم‌ها علیه ایران تلاش‌های دیپلماتیک قبلی را زیر سوال می‌برد. رأی مثبت ما برای لغو تحریم‌ها علیه ایران بر اساس قوانین بین المللی و تعهدات ما برای حل صلح آمیز درگیری‌ها بود.

هرگونه راه حل سیاسی و صلح آمیز برای برنامه هسته‌ای ایران عامل کاهش تنش‌ها در خاورمیانه خواهد بود. تاکید می‌کنیم صلح و ثبات جهانی باید اولویت اصلی همه باشد.

اقدامات تحریمی و فشار‌های بیشتر نه تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک را زیر سوال برده است. اقدامات نظامی اخیر علیه زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را محکوم می‌کنیم.

فرانسه: پاریس و کشور‌های اروپایی به تعهدات قانونی خود در برجام عمل کردند!

نماینده فرانسه در این نشست مدعی شد: نشست امروز اجازه اجرای قطعنامه مذکور را می‌دهد. ایران میزان غنی سازی اورانیوم را به ۴۸ برابر سطح اجازه داده شده، رسانده است.

وی افزود: فرانسه و کشور‌های اروپایی دیگر به تعهدات قانونی خود بر اساس برجام عمل کرده‌اند. به تلاش برای حل سیاسی پرونده هسته‌ای ایران پایبند هستیم.

انگلیس: قطعنامه ۲۲۳۱ اجازه بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را می‌دهد

نماینده انگلیس در نشست شورای امنیت برای رأی‌گیری درباره ادامه رفع تحریم‌های ایران مدعی شد: قطعنامه ۲۲۳۱ اجازه بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را می‌دهد. تروئیکای اروپا اقدامات قانونی برای بازگرداندن این تحریم‌ها را انجام داده است.

برچسب ها: شورای امنیت
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.