کد خبر: ۶۶۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۲

محکومیت طلبه یهودی اسرائیلی به جرم جاسوسی برای ایران

دادگاه اسرائیل یک جوان ارتدکس افراطی را به اتهام همکاری با مأمور ایرانی و اجرای مأموریت‌های تهدیدآمیز علیه اسرائیل مجرم شناخت.
محکومیت طلبه یهودی اسرائیلی به جرم جاسوسی برای ایران

مخاطب۲۴، یک پرونده امنیتی جنجالی در اسرائیل بار دیگر توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را جلب کرده است. الیمِلِک استرن، طلبه ۲۲ ساله یشیوای ارتدکس افراطی از شهر بیت‌شمش و وابسته به سلسله حسیدی ویژنتس، روز یکشنبه توسط دادگاه منطقه‌ای بیت‌المقدس به اتهام ارتباط با عامل خارجی و تلاش برای اجرای اقدامات تهدیدآمیز به نمایندگی از ایران محکوم شد.

اتهامات علیه استرن نخستین بار حدود دو ماه پیش مطرح شد، زمانی که دستگاه امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) او را متهم کرد در تماس با فردی ناشناس در شبکه اجتماعی تلگرام قرار گرفته و مأموریت‌های نمادین، اما تهدیدآمیز علیه مقامات اسرائیلی را اجرا کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های عبری‌زبان، استرن از سوی فردی با نام مستعار «آنا النا» هدایت می‌شد؛ زنی که خود را ساکن کانادا و فعال اجتماعی معرفی کرده بود. اما طبق یافته‌های شاباک، این هویت ساختگی در حقیقت پوششی برای یک مأمور ایرانی بوده است.

ماموریت‌هایی که به استرن محول شد، شامل اقداماتی غیرمعمول و روانی علیه مقامات اسرائیلی بود؛ از جمله گذاشتن سر گوسفند جلوی خانه نماینده اسرائیل در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چسباندن پوستر‌های تهدیدآمیز در تل‌آویو، مخفی‌کردن بسته‌های پولی و حتی ارسال یک عروسک همراه با چاقو و یادداشت هشداردهنده.

او در بازجویی‌ها اعتراف کرد که در ازای انجام برخی مأموریت‌ها دستمزد خود را به‌صورت رمزارز دریافت کرده است. علاوه بر این، استرن پای دو اسرائیلی دیگر را نیز به ماجرا باز کرد و از آنها خواست در پخش اعلامیه‌های ضداسرائیلی مشارکت کنند. این اعلامیه‌ها تصاویری از دست خون‌آلود و جملاتی در حمایت از قربانیان جنگ غزه داشتند؛ اقدامی که دستگاه امنیتی اسرائیل آن را بخشی از جنگ روانی ایران علیه اسرائیل دانست.

بیشتر بخوانید

هرچند استرن مدعی شد که «هرگز تصور نمی‌کرد آنا یک مأمور ایرانی باشد» و حتی در روند بازجویی‌ها از نقض حقوق خود سخن گفت، اما دادگاه این ادعا‌ها را رد کرد. در حکم نهایی قاضی آمده است که متهم از همان ابتدا نسبت به هویت مشکوک مخاطب خود آگاه بوده و با علم به ماهیت دشمنانه مأموریت‌ها آنها را پذیرفته است.

دادستان پرونده، ییشای زیگمان، در بیانیه‌ای تأکید کرد: «استرن نه‌تنها مأموریت‌ها را پذیرفت و اجرا کرد، بلکه افراد دیگری را هم وارد ماجرا کرد و در قبال آن پول گرفت. او آگاهانه به نفع نهادی دشمن عمل کرده است.»

این محکومیت بخشی از روند رو به رشد پرونده‌هایی است که طی آن شهروندان اسرائیلی، به‌ویژه از طریق شبکه‌های اجتماعی، هدف نفوذ و دستکاری سرویس‌های اطلاعاتی ایران قرار گرفته‌اند. کارشناسان امنیتی اسرائیل هشدار می‌دهند که جمهوری اسلامی با بهره‌گیری از فضای مجازی و هویت‌های جعلی، تلاش می‌کند افراد آسیب‌پذیر یا افراطی را برای مأموریت‌های کوچک، اما تأثیرگذار جذب کند؛ مأموریت‌هایی که بیش از آن‌که خسارت عملی داشته باشند، بر روحیه امنیتی جامعه اسرائیل فشار وارد می‌کنند.

این پرونده بار دیگر نشان می‌دهد که جنگ اطلاعاتی ایران و اسرائیل تنها در سطح عملیات‌های نظامی یا سایبری جریان ندارد، بلکه از طریق ابزار‌های نرم، روانی و اجتماعی نیز دنبال می‌شود. تحلیلگران معتقدند که چنین رویکردی می‌تواند در بلندمدت اعتماد عمومی اسرائیلی‌ها به دستگاه‌های امنیتی و انسجام داخلی را با چالش مواجه کند.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.