کد خبر: ۶۶۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۵

فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد

با کاهش اعتراضات خیابانی در نپال، قاضی پیشین و چهره برجسته سیاسی، سوشیلا کارکی، به عنوان نخست‌وزیر موقت این کشور منصوب شد.
فروکش اعتراضات نپال؛ سوشیلا کارکی نخست‌وزیر شد

مخاطیب۲۴، پس از هفته‌ها اعتراضات گسترده جوانان در نپال که فضای سیاسی این کشور را ملتهب کرده بود، اکنون با فروکش کردن موج ناآرامی‌ها، سوشیلا کارکی، سیاستمدار و قاضی برجسته نپالی، سکان نخست‌وزیری را برای یک دوره شش‌ماهه در دست گرفت. انتصاب او در حالی صورت می‌گیرد که دولت پیشین تحت فشار افکار عمومی و بحران‌های سیاسی ناگزیر به استعفا شد.

کارکی که در سال ۱۹۵۲ در خانواده‌ای نزدیک به حزب کنگره نپال متولد شد، دوران کودکی خود را در مناطق مرزی با هند گذراند. او تحصیلات عالی خود را در رشته‌های حقوق و علوم سیاسی به پایان رساند و سپس به‌عنوان وکیل و استاد دانشگاه فعالیت کرد. ورود او به دستگاه قضایی و مشارکت در جنبش دموکراسی مردمی سال ۱۹۹۰، مسیر سیاسی‌اش را هموار ساخت و در نهایت در سال ۲۰۱۶ به عنوان نخستین زن رئیس دستگاه قضایی نپال شناخته شد.

اکنون انتصاب وی به نخست‌وزیری موقت در ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۵ نقطه عطفی در تاریخ سیاسی نپال به شمار می‌رود؛ کشوری که همواره با تنش‌های اجتماعی، فشار‌های اقتصادی و چالش‌های دموکراتیک دست‌وپنجه نرم کرده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که حضور کارکی می‌تواند نمادی از اصلاحات و بازسازی اعتماد عمومی باشد، به‌ویژه آنکه او سابقه‌ای درخشان در عرصه حقوقی و مبارزه با فساد دارد.

از سوی دیگر، فروکش کردن اعتراضات جوانان فرصتی برای دولت انتقالی ایجاد کرده است تا برنامه‌ای مشخص برای مدیریت بحران‌های اقتصادی و سیاسی ارائه دهد. با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که آرامش کنونی می‌تواند شکننده باشد و در صورت عدم تحقق وعده‌های اصلاحی، موج جدیدی از نارضایتی‌ها بروز خواهد کرد.

سوشیلا کارکی در نخستین پیام خود به مردم نپال وعده داده است که در طول شش ماه آینده، دولت انتقالی به دنبال ایجاد ثبات، تقویت دموکراسی و آماده‌سازی شرایط برای انتخابات آزاد خواهد بود. او تأکید کرده است که صدای جوانان معترض باید شنیده شود و اصلاحات در ساختار سیاسی و اجتماعی اجتناب‌ناپذیر است.

برچسب ها: دولت نپال
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع! راز ۲۵ رأی داده‌نشده و ۸ غایب در رأی اعتماد وزیر دفاع!
در جلسه رأی اعتماد وزیر دفاع مجلس، مهرداد اخلاقی با کسب ۲۳۷ رأی موافق اعتماد نمایندگان را جلب کرد، اما جزئیات رأی‌گیری الکترونیکی نشان داد ۲۵ نماینده حاضر اصلاً رأی ندادند و ۸ نماینده هم غایب بودند. این غیبت‌ها و عدم مشارکت در شرایط حساس انتخاب وزیر دفاع جدید، سوال‌برانگیز شده است.
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.