کد خبر: ۶۶۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶

حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان

اسرائیل با پرتاب موشک از دریای سرخ، نشست رهبران حماس در دوحه را هدف قرار داد و حتی با سامانه‌های پدافندی آمریکا و قطر عبور کرد.
حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان

مخاطب۲۴، بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال و به نقل از مقامات ارشد آمریکایی، اسرائیل روز سه‌شنبه به نشست سران حماس در دوحه حمله کرد و تنها چند دقیقه پیش از عملیات، ارتش آمریکا را از آن مطلع ساخت. این حمله با وجود حضور گسترده نیرو‌های آمریکایی در قطر و سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی، بدون مداخله موفق واشنگتن و عربستان انجام شد.

طراحان این عملیات، شامل هشت فروند جنگنده اف-۱۵ و چهار اف-۳۵، مسیر پروازی از دریای سرخ را انتخاب کردند تا از عبور مستقیم از حریم هوایی عربستان سعودی اجتناب کنند و موشک‌ها را بر فراز این کشور به سوی دوحه شلیک کنند. مقامات آمریکایی عملیات را «کاملا غیرقابل تصور» توصیف کرده و تأکید کردند که اطلاع‌رسانی اسرائیل به واشنگتن آن‌قدر نزدیک به لحظه پرتاب بود که هیچ اقدامی برای لغو آن امکان‌پذیر نبود.

ترامپ پس از دریافت گزارش، از طریق تماس با نخست‌وزیر اسرائیل نسبت به حمله ابراز خشم کرد و حمله را «غیرعاقلانه» توصیف نمود. مقامات قطری نیز تأیید کردند هشدار درباره حمله حدود ۱۰ دقیقه پس از اصابت موشک‌ها دریافت شد.

بیشتر بخوانید

حمله هدف خود را تا حد زیادی محقق نکرد؛ رهبران ارشد حماس، از جمله خلیل الحیه و ظاهر جبارین، در محل حضور نداشتند، اما شماری از مقامات رده پایین حماس و یک عضو نیرو‌های امنیت داخلی قطر کشته شدند. بخش‌هایی از ساختمان هدف تخریب شد، اما سازه اصلی همچنان پابرجاست، نشان‌دهنده دقت بالای حمله با کلاهک‌های کوچک بود.

این عملیات نشان داد که توانایی اسرائیل در اجرای عملیات دوربرد و دقیق، حتی در مناطقی با حضور متحدان کلیدی آمریکا، همچنان بالا است. در عین حال، اقدام اسرائیل اعتبار دیپلماتیک این کشور در منطقه را تحت تأثیر قرار داده و خشم رهبران عرب را برانگیخته است. محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست وزیر قطر، در نشست شورای امنیت سازمان ملل، حمله اسرائیل را محکوم و آن را عبور از هر حدومرز توصیف کرد.

حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان

مقامات منطقه‌ای نگرانند که این عملیات، تلاش‌های آمریکا برای ایجاد سامانه دفاع هوایی منطقه‌ای و تقویت همکاری با اسرائیل و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس را مختل کند. در زمان حمله، نیرو‌های آمریکایی در حال برگزاری رزمایش مشترک با مشارکت قطر و عربستان در مصر بودند.

عوفر گوترمن، پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی تل‌آویو، می‌گوید این حمله نمونه‌ای از عملکرد اسرائیل به عنوان «دولت یاغی» است که قوانین بین‌المللی و هنجار‌های منطقه‌ای را نادیده می‌گیرد و ترس و بی‌اعتمادی در میان کشور‌های عربی ایجاد کرده است. با این حال، اسرائیل اعلام کرده همچنان آماده گفت‌و‌گو با حماس برای پایان جنگ غزه است و حماس را مانع اصلی می‌داند.

عملیات دوحه، علاوه بر پیامد‌های نظامی و سیاسی فوری، ممکن است روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و کشور‌های عربی همسو با آمریکا را تحت فشار قرار دهد و تلاش‌های آمریکا برای ثبات منطقه‌ای را پیچیده‌تر کند.

اخبار داغ
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول
آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو برای امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف جسد ملیکای ۲۲ ساله خبر داد که مفقودی او در راه بازگشت به خانه توسط خانواده‌اش اعلام شده بود.
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو
نیروی هوایی عراق با انجام چند حمله هوایی در بیابان‌های اطراف استان نینوا، تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داد و به هلاکت رساند.
ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد
تیم ملی فوتسال ایران با پشت سر گذاشتن یکی از سخت‌ترین فینال های تاریخ و با برتری در ضربات پنالتی، برای چهاردهمین بار به عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا دست پیدا کرد.
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر