کد خبر: ۶۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷

عراقچی وارد تونس شد

سید عباس عراقچی، وزیر خارجه، در ادامه سفر به شمال آفریقا با استقبال رسمی همتای تونسی وارد تونس شد تا درباره روابط دو جانبه و تحولات منطقه‌ای رایزنی کند.
عراقچی وارد تونس شد

مخاطب۲۴، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در ادامه سفر منطقه‌ای خود به شمال آفریقا وارد تونس شد. محمد علی النفطی، وزیر امور خارجه تونس، در مراسمی رسمی از او استقبال کرد. این سفر در حالی انجام می‌شود که روابط تهران با کشور‌های شمال آفریقا در سال‌های اخیر به دلیل تحولات ژئوپلیتیکی منطقه، اهمیت ویژه‌ای یافته است.

عراقچی قرار است در جریان این سفر با مقامات ارشد تونس از جمله رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کند. محور اصلی این مذاکرات توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، همچنین بررسی آخرین تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد بود.

کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند این سفر می‌تواند گامی مؤثر در بازتعریف روابط ایران با کشور‌های شمال آفریقا باشد؛ منطقه‌ای که از یک سو با چالش‌های امنیتی و بحران‌های سیاسی متعددی روبه‌رو است و از سوی دیگر، فرصت‌های تازه‌ای برای همکاری اقتصادی و انرژی در آن شکل گرفته است.

به باور تحلیلگران، تونس به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی خود در شمال آفریقا و ارتباط با اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب، می‌تواند نقش مهمی در ایجاد تعادل دیپلماتیک در روابط منطقه‌ای ایران ایفا کند. سفر عراقچی به تونس علاوه بر پیام‌های سیاسی، فرصتی برای افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور نیز به شمار می‌رود.

این سفر همچنین نشان‌دهنده عزم تهران برای گسترش تعاملات دیپلماتیک فراتر از محور‌های سنتی سیاست خارجی است. تقویت روابط با کشور‌های شمال آفریقا، به‌ویژه تونس، می‌تواند در معادلات ژئوپلیتیک و در راستای متنوع‌سازی روابط اقتصادی و سیاسی ایران نقش‌آفرین باشد.

به گفته منابع آگاه، علاوه بر مباحث دوجانبه، موضوعات مهمی مانند بحران غزه، تحولات امنیتی دریای سرخ، آینده همکاری‌های انرژی در منطقه، و افزایش هماهنگی‌های بین‌المللی میان تهران و تونس از دیگر محور‌های رایزنی‌های این سفر خواهد بود.

برچسب ها: عباس عراقچی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.