کد خبر: ۶۶۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۰

نفسی تازه برای گردگشگری ایران، نفسی از دل تاریخ

برگزاری کنسرت ارکستر ارمنستان در دل تخت جمشید که خاستگاه شکوه و تمدن ایران است، نه تنها برای گردشگران خارجی جذابیت دارد و آنها را بر این می‌دارد که تجربه‌ای ویژه و منحصر به فرد را در مکانی خاص که یکی از بزرگترین میراث جهانی یونسکو است را رقم زنند که خود می‌تواند به تجربه‌ای پایدار مبدل شود.
نفسی تازه برای گردگشگری ایران، نفسی از دل تاریخ

مخاطب ۲۴، زهره عزیزی، راهنمای گردشگری در استان فارس: هزاران سال است که کوه مهر با سخاوتی مادرانه و پر مهر، نه تنها میزبان همیشگی تخت جمشید بلکه پذیرای مهمانانی از ملت‌ها و فرهنگ‌های مختلف بوده و هست. در تخت جمشید، این گوهر بی‌بدیل شکوهمند، همواره میان سنگ و ستون و فرهنگ پیوندی دیرینه برقرار بوده است. این یادگار شکوه و تمدن ایران کهن، اکنون میزبان رویدادی فرهنگی است که بار دیگر چونان روزگار عهد دیرین، این بار هم پلی باشد برای پیوند دو فرهنگ تا بار دیگر شکوه فرهنگی خود را به نمایش گذاشته و بر این حقیقت که ایران با آن پیشینه تمدنی دیرینه، می‌تواند واسطه‌ای باشد برای گفت‌وگوی تمدن‌ها، صحه گذارد.

برگزاری رویداد فرهنگی ارکستر ارمنستان در تخت جمشید می‌تواند بستری باشد برای احیای گردشگری ایران تا در روزگار وانفسای امروز که گردشگری از رمق افتاده، چنین رویداد‌های فرهنگی، بتوانند روحی تازه در کالبد گردشگری بدمند و این صنعت جانی دوباره گیرد تا به جهانیان ثابت شود که بر خلاف تبلیغات منفی و مسموم که گردشگران خارجی را بر آن داشته که ایران را از گردونه مسیر‌های گردشگری خارج کنند، این کشور سفیر صلح و دوستی و مکانی برای همدلی و پیوند میان ملت‌ها و فرهنگهاست. این رویداد نه تنها از منظر فرهنگی و هنری اهمیت دارد بلکه به مثابه امیدی تازه برای جان گرفتن ظرفیت‌های گردشگری کشور است.

در سال‌های اخیر که ایران گرفتار چالش‌های سیاسی از یک سو و فشار اقتصادی از سوی دیگر بوده است نه تنها گردشگران خارجی، ایران را در برنامه سفر خود نمی‌گنجند، که گردشگران داخلی هم به دلایلی که بر همگان آشکار است، سفر‌های خود را محدود نموده‌اند و این در حالیست که با فشار‌های اقتصادی بی‌سابقه اخیر، ضربه‌های سنگینی بر پیکر مشاغل مرتبط و وابسته به صنعت گردشگری وارد شده که پیشتر هم خسارت‌های جبران ناپذیری به دلیل بحران کرونا متحمل شده بودند. در نتیجه نه فقط از منظر فرهنگی، چنین رویدادی پیامد‌های مثبت دارد که از منظر اقتصادی نیز برای مشاغل وابسته به این صنعت، فرصت‌های جدیدی به ارمغان می‌آورد. برگزاری کنسرت ارکستر ارمنستان در دل تخت جمشید که خاستگاه شکوه و تمدن ایران است، نه تنها برای گردشگران خارجی جذابیت دارد و آنها را بر این می‌دارد که تجربه‌ای ویژه و منحصر‌به‌فرد را در مکانی خاص که یکی از بزرگترین و باشکوهترین محوطه‌های میراث جهانی یونسکو است را رقم زنند که خود می‌تواند به تجربه‌ای پایدار مبدل شود، بلکه برای جامعه محلی سود و منفعت اقتصادی به همراه دارد که می‌تواند در صورت تداوم چنین رویداد‌هایی منجر به پایداری اقتصادی و توانمندسازی جوامع محلی شود.

اکنون که کشور درگیر چالش‌های جدی از منظر سیاسی می‌باشد و ایران هراسی بیش از هر زمان دیگر در حال گسترش است، باید به دنبال راهکار‌هایی خلاقانه و جذاب باشیم تا بتوانیم در شرایط بحرانی کنونی و از دل بحران فرصت‌هایی مناسب پدید آوریم که گرهی از گره‌های موجود باز کند و چه راهکاری بهتر از پناه بردن به امور فرهنگی و هنری. اجرای کنسرت‌های بین‌المللی در قلب پایتخت شکوه و فرهنگ ایران، یکی از همین راهکار‌های خلاقانه می‌تواند باشد، زیرا که موسیقی زبان مشترک ملت هاست، مرز‌های سیاسی و جغرافیایی را در می‌نوردد و به عمق جان‌های عاشق نفوذ می‌کند، روح‌های خسته را آرامش بخشیده و چونان رودی زلال، دشت‌های فرهنگی ملل را سیراب نموده و پیوندی همدلانه را در میان ملت‌ها پدید می‌آورد؛ و بهتر آن که چنین رویداد‌های هنری و موسیقایی در مکان‌هایی تاریخی برگزار شوند تا پلی باشند بین گذشته و حال. انتخاب تخت جمشید برای برگزاری چنین رویدادی یک انتخاب هوشمندانه تلقی می‌شود، زیرا که این مکان باشکوه از دیرباز میزبان مهمان‌هایی از ملل مختلف بوده است، چه در روزگار قدیم و از طریق برگزاری جشن‌ها و مراسم آیینی، و چه در دهه‌های گذشته و امروز که پیچیدن آوازه شکوه و زیبایی این مکان تاریخی، پای گردشگران ملت‌های مختلف را به این مکان باز نموده و موجب تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ملت‌ها می‌شود. بازتاب ارکستر ارمنستان دررسانه‌های بین‌المللی و فضای مجازی می‌تواند تاثیرات عمیقی بر جای گذارد و به جهانیان این پیام را دهد که ایران اگر چه در روزگار پر تلاطمی به سر میبرد، اما هنوز هم میراث دار گذشته با شکوه خود است و امروز نیز می‌تواند، چون گذشته سفیر صلح و دوستی و کانون پیوند ملت‌ها باشد. این امر نه تنها موجب تقویت فرهنگی و ارتقای هویت ملی می‌شود که به بازتعریف تصویر ایران در نگاه گردشگران خارجی نیز می‌انجامد که این پیامد مثبت، خود از بسیاری تبلیغ‌های سیاسی، کار آمدتر و کم هزینه‌تر می‌باشد.

در نهایت، می‌توان نسبت به برگزاری رویداد ارکستر ارمنستان و رویداد‌هایی از این دست نگاهی خوش‌بینانه داشت و آن را نقطه عطفی در احیا و رونق گرفتن صنعت گردشگری تلقی کرد و آنچه که بر تاثیرگذاری و غنای این رویداد می‌افزاید، برگزاری آن در محوطه میراث جهانی تخت جمشید است تا هنگامی که صدای موسیقی در دل سنگ‌ها و ستون‌ها طنین‌انداز می‌شود، بار دیگر شکوه و ابهت این مکان تاریخی-فرهنگی را به یاد همگان اندازد و دوباره شاهد همدلی فرهنگی و گفت‌وگوی تمدن‌ها در سطح جهانی باشیم.

منبع: میراث آریا

برچسب ها: گردشگری
اخبار داغ
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
لوگوی جدید BMW +عکس لوگوی جدید BMW +عکس
BMW بی‌سروصدا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر