کد خبر: ۶۶۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۰

نفسی تازه برای گردگشگری ایران، نفسی از دل تاریخ

برگزاری کنسرت ارکستر ارمنستان در دل تخت جمشید که خاستگاه شکوه و تمدن ایران است، نه تنها برای گردشگران خارجی جذابیت دارد و آنها را بر این می‌دارد که تجربه‌ای ویژه و منحصر به فرد را در مکانی خاص که یکی از بزرگترین میراث جهانی یونسکو است را رقم زنند که خود می‌تواند به تجربه‌ای پایدار مبدل شود.
نفسی تازه برای گردگشگری ایران، نفسی از دل تاریخ

مخاطب ۲۴، زهره عزیزی، راهنمای گردشگری در استان فارس: هزاران سال است که کوه مهر با سخاوتی مادرانه و پر مهر، نه تنها میزبان همیشگی تخت جمشید بلکه پذیرای مهمانانی از ملت‌ها و فرهنگ‌های مختلف بوده و هست. در تخت جمشید، این گوهر بی‌بدیل شکوهمند، همواره میان سنگ و ستون و فرهنگ پیوندی دیرینه برقرار بوده است. این یادگار شکوه و تمدن ایران کهن، اکنون میزبان رویدادی فرهنگی است که بار دیگر چونان روزگار عهد دیرین، این بار هم پلی باشد برای پیوند دو فرهنگ تا بار دیگر شکوه فرهنگی خود را به نمایش گذاشته و بر این حقیقت که ایران با آن پیشینه تمدنی دیرینه، می‌تواند واسطه‌ای باشد برای گفت‌وگوی تمدن‌ها، صحه گذارد.

برگزاری رویداد فرهنگی ارکستر ارمنستان در تخت جمشید می‌تواند بستری باشد برای احیای گردشگری ایران تا در روزگار وانفسای امروز که گردشگری از رمق افتاده، چنین رویداد‌های فرهنگی، بتوانند روحی تازه در کالبد گردشگری بدمند و این صنعت جانی دوباره گیرد تا به جهانیان ثابت شود که بر خلاف تبلیغات منفی و مسموم که گردشگران خارجی را بر آن داشته که ایران را از گردونه مسیر‌های گردشگری خارج کنند، این کشور سفیر صلح و دوستی و مکانی برای همدلی و پیوند میان ملت‌ها و فرهنگهاست. این رویداد نه تنها از منظر فرهنگی و هنری اهمیت دارد بلکه به مثابه امیدی تازه برای جان گرفتن ظرفیت‌های گردشگری کشور است.

در سال‌های اخیر که ایران گرفتار چالش‌های سیاسی از یک سو و فشار اقتصادی از سوی دیگر بوده است نه تنها گردشگران خارجی، ایران را در برنامه سفر خود نمی‌گنجند، که گردشگران داخلی هم به دلایلی که بر همگان آشکار است، سفر‌های خود را محدود نموده‌اند و این در حالیست که با فشار‌های اقتصادی بی‌سابقه اخیر، ضربه‌های سنگینی بر پیکر مشاغل مرتبط و وابسته به صنعت گردشگری وارد شده که پیشتر هم خسارت‌های جبران ناپذیری به دلیل بحران کرونا متحمل شده بودند. در نتیجه نه فقط از منظر فرهنگی، چنین رویدادی پیامد‌های مثبت دارد که از منظر اقتصادی نیز برای مشاغل وابسته به این صنعت، فرصت‌های جدیدی به ارمغان می‌آورد. برگزاری کنسرت ارکستر ارمنستان در دل تخت جمشید که خاستگاه شکوه و تمدن ایران است، نه تنها برای گردشگران خارجی جذابیت دارد و آنها را بر این می‌دارد که تجربه‌ای ویژه و منحصر‌به‌فرد را در مکانی خاص که یکی از بزرگترین و باشکوهترین محوطه‌های میراث جهانی یونسکو است را رقم زنند که خود می‌تواند به تجربه‌ای پایدار مبدل شود، بلکه برای جامعه محلی سود و منفعت اقتصادی به همراه دارد که می‌تواند در صورت تداوم چنین رویداد‌هایی منجر به پایداری اقتصادی و توانمندسازی جوامع محلی شود.

اکنون که کشور درگیر چالش‌های جدی از منظر سیاسی می‌باشد و ایران هراسی بیش از هر زمان دیگر در حال گسترش است، باید به دنبال راهکار‌هایی خلاقانه و جذاب باشیم تا بتوانیم در شرایط بحرانی کنونی و از دل بحران فرصت‌هایی مناسب پدید آوریم که گرهی از گره‌های موجود باز کند و چه راهکاری بهتر از پناه بردن به امور فرهنگی و هنری. اجرای کنسرت‌های بین‌المللی در قلب پایتخت شکوه و فرهنگ ایران، یکی از همین راهکار‌های خلاقانه می‌تواند باشد، زیرا که موسیقی زبان مشترک ملت هاست، مرز‌های سیاسی و جغرافیایی را در می‌نوردد و به عمق جان‌های عاشق نفوذ می‌کند، روح‌های خسته را آرامش بخشیده و چونان رودی زلال، دشت‌های فرهنگی ملل را سیراب نموده و پیوندی همدلانه را در میان ملت‌ها پدید می‌آورد؛ و بهتر آن که چنین رویداد‌های هنری و موسیقایی در مکان‌هایی تاریخی برگزار شوند تا پلی باشند بین گذشته و حال. انتخاب تخت جمشید برای برگزاری چنین رویدادی یک انتخاب هوشمندانه تلقی می‌شود، زیرا که این مکان باشکوه از دیرباز میزبان مهمان‌هایی از ملل مختلف بوده است، چه در روزگار قدیم و از طریق برگزاری جشن‌ها و مراسم آیینی، و چه در دهه‌های گذشته و امروز که پیچیدن آوازه شکوه و زیبایی این مکان تاریخی، پای گردشگران ملت‌های مختلف را به این مکان باز نموده و موجب تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ملت‌ها می‌شود. بازتاب ارکستر ارمنستان دررسانه‌های بین‌المللی و فضای مجازی می‌تواند تاثیرات عمیقی بر جای گذارد و به جهانیان این پیام را دهد که ایران اگر چه در روزگار پر تلاطمی به سر میبرد، اما هنوز هم میراث دار گذشته با شکوه خود است و امروز نیز می‌تواند، چون گذشته سفیر صلح و دوستی و کانون پیوند ملت‌ها باشد. این امر نه تنها موجب تقویت فرهنگی و ارتقای هویت ملی می‌شود که به بازتعریف تصویر ایران در نگاه گردشگران خارجی نیز می‌انجامد که این پیامد مثبت، خود از بسیاری تبلیغ‌های سیاسی، کار آمدتر و کم هزینه‌تر می‌باشد.

در نهایت، می‌توان نسبت به برگزاری رویداد ارکستر ارمنستان و رویداد‌هایی از این دست نگاهی خوش‌بینانه داشت و آن را نقطه عطفی در احیا و رونق گرفتن صنعت گردشگری تلقی کرد و آنچه که بر تاثیرگذاری و غنای این رویداد می‌افزاید، برگزاری آن در محوطه میراث جهانی تخت جمشید است تا هنگامی که صدای موسیقی در دل سنگ‌ها و ستون‌ها طنین‌انداز می‌شود، بار دیگر شکوه و ابهت این مکان تاریخی-فرهنگی را به یاد همگان اندازد و دوباره شاهد همدلی فرهنگی و گفت‌وگوی تمدن‌ها در سطح جهانی باشیم.

منبع: میراث آریا

برچسب ها: گردشگری
آخرین اخبار
اخبار داغ
روایت شب قبل از غرق شدن کشتی تایتانیک از نگاه خدمه کشتی! روایت شب قبل از غرق شدن کشتی تایتانیک از نگاه خدمه کشتی!
داستان تایتانیک همیشه از نگاه مسافران آن روایت می‌شود؛ اما بیایید این بار داستان شب آخر را نه از روی عرشه، بلکه از روی میز شام مرور کنیم.
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون با «شیش‌ماهه»؛ آشتی دوباره با سیما در شب یلدا؟ بازگشت مهران مدیری به تلویزیون با «شیش‌ماهه»؛ آشتی دوباره با سیما در شب یلدا؟
پخش تیزر سریال جدید مهران مدیری با عنوان «شیش‌ماهه» گمانه‌زنی‌ها درباره بازگشت او به تلویزیون را تقویت کرده؛ سریالی ۱۷ قسمتی با ترکیبی از بازیگران قدیمی و چهره‌های تازه که احتمال دارد همزمان با شب یلدا یا اوایل دی‌ماه روی آنتن برود.
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور
اسکندر مومنی، وزیر کشور، با تشریح جزئیات برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شیوه تناسبی، گفت: «در نظام تناسبی، تشکل‌ها و احزاب به نسبت آرایی که به دست می‌آورند، کرسی‌های شورا را تصاحب می‌کنند. برای مثال، اگر حزبی ۴۰ درصد آرا را کسب کند، ۴۰ درصد کرسی‌ها به آن اختصاص خواهد یافت.»
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
برگزیده
پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟ پرتو فرابنفش در کدام نواحی ایران شدیدتر است؟
پیش‌بینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استان‌های شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استان‌های سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استان‌ها افزایش خواهد یافت.
سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش سواحل مدیترانه‌ایِ ترکیه در محاصره آتش
درحالی دولت ترکیه دو استان غربی را مناطق فاجعه‌زده اعلام کرده، آتش‌سوزی‌های جنگلی جدیدی در سواحل مدیترانه‌ای این کشور آغاز شده است.
ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است ابتکار نمی‌پذیرفت دریاچه ارومیه در حال نابودی است
شاید لازم باشد برای خواندن این مصاحبه هشدار بدهیم و بگوییم اگر ناراحتی قلبی دارید از خواندن این مطلب دست بکشید چرا ممکن است ناامیدی شما با خواندن این مطلب تشدید شود.
صفحه خبر بالای تصاویر