کد خبر: ۶۵۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶

موشک خیبرشکن بلای جان اسرائیلی‌ها شد

رسانه‌های اسرائیلی ایران را به استفاده از موشک‌های خوشه‌ای متهم کردند، اما کارشناسان بر تفاوت این موشک‌ها با چندکلاهکه و توان موشکی ایران تأکید دارند.
موشک خیبرشکن بلای جان اسرائیلی‌ها شد

مخاطب۲۴، روزنامه اسرائیلی جروزالم‌پست مدعی شد ایران از طریق حوثی‌ها، موشک‌های بالستیک مجهز به کلاهک خوشه‌ای در درگیری‌های اخیر منطقه به کار گرفته است. این رسانه استفاده از چنین موشک‌هایی را «تحولی نگران‌کننده» در منطقه عنوان کرده و به ناتوانی سامانه‌های پدافندی اسرائیل در رهگیری آنها اشاره کرده است.

با این حال، ایران بار‌ها هرگونه انتقال تسلیحات پیشرفته به یمن، از جمله موشک‌های بالستیک، را رد کرده و بر حمایت سیاسی، دیپلماتیک و انسانی از مردم یمن تأکید کرده است. کارشناسان تأکید دارند اتهامات اسرائیلی‌ها بیشتر ریشه در هراس از توانمندی‌های پیشرفته موشکی ایران، به ویژه موشک‌های چندکلاهکه، دارد تا شواهد مستدل از استفاده ایران از موشک‌های خوشه‌ای.

موشک‌های خوشه‌ای با پراکندگی غیرهدفمند زیرمهمات، بیشتر برای ایجاد خسارت وسیع به غیرنظامیان طراحی شده‌اند و استفاده از آنها در کنوانسیون‌های بین‌المللی به عنوان غیراخلاقی شناخته می‌شود. در مقابل، موشک‌های چندکلاهکه مانند «خیبرشکن» ایران، قابلیت حمل چند کلاهک مستقل و هدایت‌شده به اهداف مشخص را دارند و احتمال خسارت جانبی به غیرنظامیان را کاهش می‌دهند.

استفاده موفق ایران از موشک خیبرشکن در جنگ ۱۲ روزه نشان داد این موشک‌ها قادر به نفوذ به سامانه‌های دفاع هوایی پیچیده اسرائیل مانند آرو و گنبد آهنین هستند. گزارش‌ها حاکی است نگرانی اصلی تل‌آویو، امکان استفاده ایران از این موشک‌ها در درگیری‌های احتمالی آینده است، نه لزوماً شلیک موشک‌های خوشه‌ای.

بنابراین، اتهامات اسرائیلی‌ها نه تنها از شواهد مستدل نشأت نمی‌گیرد، بلکه به اذعان غیرمستقیم به پیشرفت فناوری موشکی ایران و توانمندی آن در مقابله با سامانه‌های دفاعی اسرائیل اشاره دارد. ایران نیز همواره موضع مخالف با استفاده از تسلیحات کشتار جمعی و تمرکز بر تسلیحات دقیق و هدایت‌شده داشته است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر