کد خبر: ۶۵۷۳
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳

شیوه عجیب گرانی کالاها در کشور

وقتی که دولت و بخش خصوصی بر سر قیمت یک کالا به توافق نمی رسند، یکی از رایج ترین شیوه‌های افزایش قیمت آن کالا در کشور، کمیاب و نایاب شدن و به دنبال آن گرانی است.
شیوه عجیب گرانی کالاها در کشور

به گزارش مخاطب۲۴ _ وقتی که دولت و بخش خصوصی بر سر قیمت یک کالا به توافق نمی‌رسند، یکی از رایج‌ترین شیوه‌های افزایش قیمت آن کالا در کشور، کمیاب و نایاب شدن و به دنبال آن گرانی است.

شیوه عجیب گرانی کالاها در کشور

براین اساس حدود یکماهی که رب گوجه فرنگی در فروشگاه‌ها کمیاب و به دنبال همین مسأله قیمت آن افزایش یافت و نرخ این کالا از ٣٢ تا ٣٨ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان رسید.

 

در این راستا یکی از مغازه داران گفت: شرکت‌های تولیدی منتظر تعیین قیمت رب گوجه فرنگی از سوی ستاد تنظیم بازار هستند و به همین جهت عرضه آن را کاهش داده اند.

در نهایت نیز اواخر هفته جاری، وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به سازمان حمایت با افزایش قیمت این کالا به ۴۵ هزار تومان موافقت کرد.

ماجرایی که تکرار می‌شود...

این اولین باری نیست که چنین اتفاقی در بازار کالا‌های مصرفی خانوار رخ می‌دهد و تقریبا می‌توان گفت که شگرد تولیدکنندگان این محصولات برای افزایش نرخ کالا‌ها همین کار است، به طوری که وقتی کارخانجات و دولت برای سر افزایش قیمت کالایی به توافق نمی‌رسند، بلافاصله شرکت ها، عرضه تولیدات خود را به بازار کاهش می‌دهند و قیمت کالا به دلیل کاهش عرضه، روند افزایشی پیدا می‌کند به عبارتی می‌توان گفت که کارخانجات تولیدی از این شیوه برای تحت فشار قرار دادن دولت استفاده می‌کنند.

اما زمانی که دولت با افزایش قیمت کالا موافقت می‌کند، بلافاصله عرضه آن نیز در بازار زیاد می‌شود!

این اتفاق چندی قبل درباره روغن نباتی نیز رخ داده بود و زمانی که کارخانجات موفق نشدند نظر وزارت جهاد کشاورزی را برای افزایش قیمت جلب کنند، عرضه این کالا را به شدت کاهش دادند.

در فروردین ماه امسال که عرضه روغن نباتی نیز محدود و قیمت آن به شدت افزایش یافته بود، یکی از فروشندگان روغن گفته بود: چند روزی است که عرضه روغن کاهش یافته و ما ناچار شده‌ایم قیمت‌ها را بالا ببریم.

این فروشنده عنوان کرده بود که قیمت روغن را تا ٨٠ درصد گران کرده‌اند.

فروشنده دیگری گفته بود: شرکت‌های تولیدکننده روغن از ایام قبل از عید عرضه روغن به فروشگاه‌ها را محدود کرده بودند.

وی اضافه کرده بود: این شرکت‌ها به دنبال افزایش قیمت روغن هستند و به همین دلیل کالا به مغازه‌ها عرضه نمی‌کنند.

فروشنده دیگری عنوان کرده بود که اکثر شرکت‌های تولیدکننده روغن عرضه این محصول به مغازه‌ها را محدود کرده‌اند و فقط دو شرکت در حال حاضر به مغازه‌ها روغن می‌دهند که یکی از این شرکت‌ها نیز در کنار روغن مغازه دار را مجبور به خرید محصولات دیگر از جمله تن ماهی نیز می‌کند.

دعوای بین دولت و بخش خصوصی که مصرف کنندگان را قربانی می‌کند

به نظر می‌رسد این شیوه بیشتر از هر کسی به مصرف کنندگان آسیب می‌زند و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد به طوری که مصرف کننده ناچار می‌شود حتی در زمانی که قیمت کالا رسما افزایش نیافته، اما عرضه آن محدود شده است، کالا را به چند برابر قیمت منطقی آن تهیه کند و عده‌ای زیادی نیز از فضای بوجود آمده سواستفاده می‌کنند؛ بنابراین دولت و بخش خصوصی باید در فضایی منطقی‌تر اقدام به تعیین قیمت‌ها و تصمیم گیری در این زمینه کنند تا مصرف کنندگان بیش از این زیان نکند و در فشار قرار نگیرد.

منبع: مهر 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول قیمت محصولات ایران‌خودرو امروز +جدول
آخرین قیمت محصولات ایران‌خودرو برای امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف جسد ملیکای ۲۲ ساله خبر داد که مفقودی او در راه بازگشت به خانه توسط خانواده‌اش اعلام شده بود.
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو
نیروی هوایی عراق با انجام چند حمله هوایی در بیابان‌های اطراف استان نینوا، تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داد و به هلاکت رساند.
ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد
تیم ملی فوتسال ایران با پشت سر گذاشتن یکی از سخت‌ترین فینال های تاریخ و با برتری در ضربات پنالتی، برای چهاردهمین بار به عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا دست پیدا کرد.
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
صفحه خبر بالای تصاویر