کد خبر: ۶۵۴۵۰
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۶

چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره

وانگ یی، وزیر خارجه چین ۱۸ اوت به دهلی نو می‌رود تا درباره کاهش تنش‌های مرزی، ازسرگیری تجارت و همکاری‌های دوجانبه با مقامات هند گفت‌و‌گو کند.
چرخش بزرگ هند و چین؛ از مرز هیمالیا تا میز مذاکره

مخاطب ۲۴، به گزارش منابع دیپلماتیک، «وانگ یی» وزیر خارجه چین، ۱۸ اوت برای نخستین‌بار در سه سال گذشته به دهلی نو سفر خواهد کرد. او در این سفر با «آجیت دوال» مشاور امنیت ملی و «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند دیدار خواهد داشت.

یکی از محور‌های اصلی گفت‌و‌گو، بررسی راهکار‌هایی برای کاهش سطح نیرو‌ها در مرز مورد مناقشه هیمالیا و بازسازی اعتماد دوجانبه است. هند و چین همچنین مذاکراتی برای ازسرگیری تجارت مرزی، برقراری پرواز‌های مستقیم و گسترش روابط اقتصادی آغاز کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند نیز قصد دارد در ماه اوت و برای اولین‌بار پس از هفت سال به چین سفر کند. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که روابط دو کشور پس از درگیری مرگبار مرزی در سال ۲۰۲۰ به‌شدت تیره شد و تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا بر صادرات هند نیز به سردی روابط دهلی نو و واشنگتن دامن زده است.

وزارت خارجه چین اعلام کرده است که پکن آماده همکاری با هند برای مدیریت اختلافات و تقویت روابط به‌عنوان دو قدرت مهم در حال توسعه و اعضای کلیدی جنوب جهانی است.

مقام‌های هندی می‌گویند بازگشایی گذرگاه‌های مرزی برای تجارت کالا‌های محلی مانند ادویه، فرش، مبلمان چوبی و گیاهان دارویی پس از بیش از پنج سال در دست بررسی است. این گذرگاه‌ها از زمان شیوع کرونا و تشدید تنش‌های مرزی بسته بودند.

همچنین انتظار می‌رود مودی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای که از ۳۱ اوت در تیانجین برگزار می‌شود، با «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین دیدار کند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز در این نشست حضور خواهد داشت.

در این میان، دونالد ترامپ از تداوم واردات نفت ارزان روسیه توسط هند انتقاد کرده و مدعی است این اقدام به تأمین مالی جنگ روسیه در اوکراین کمک می‌کند.

برچسب ها: مذاکره
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور
منابع امنیتی از کشف دو پرونده سنگین قاچاق طلا در مرز سرو خبر دادند؛ پرونده‌هایی که احتمال ارتباط آنها با شبکه‌های رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در حال بررسی است.
روسیه درباره انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ بیانیه داد روسیه درباره انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ بیانیه داد
وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد مسکو همچنان به راه‌حل سیاسی در قبال برنامه هسته‌ای ایران متعهد است و همکاری‌هایش با تهران پس از پایان قطعنامه ۲۲۳۱ ادامه خواهد یافت.
طالبان آزمایش موفق اولین موشک دوربرد را انجام داد+ فیلم طالبان آزمایش موفق اولین موشک دوربرد را انجام داد+ فیلم
نیرو‌های طالبان برای نخستین بار موشکی با برد ۴۰۰ کیلومتر را با موفقیت آزمایش کردند و سخنگوی این گروه فیلم پرتاب آن را منتشر کرد.
تأیید اولین واکسن تزریقی پیشگیری از ایدز در بریتانیا تأیید اولین واکسن تزریقی پیشگیری از ایدز در بریتانیا
با تأیید واکسن تزریقی «کابوتگراویر» در بریتانیا، امید‌ها برای پایان ابتلای جدید به ویروس اچ‌آی‌وی تا سال ۲۰۳۰ افزایش یافت؛ گامی بزرگ در مسیر کنترل جهانی ایدز.
علت سرطان‌های ریه مشخص شد علت سرطان‌های ریه مشخص شد
رئیس انجمن متخصصان ریه ایران اعلام کرد: ۸۵ درصد سرطان‌های ریه به مصرف سیگار مرتبط است و آلودگی هوا دومین عامل مهم در گسترش بیماری‌های ریوی در کشور محسوب می‌شود.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر