کد خبر: ۶۵۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲

علی‌اکبر ولایتی: ایران مانع نفوذ آمریکا در قفقاز می‌شود

علی‌اکبر ولایتی با هشدار به آمریکا، قفقاز جنوبی را منطقه‌ای حساس خواند و تأکید کرد ایران اجازه تغییر ژئوپلیتیک منطقه و استقرار ناتو در نزدیکی مرزهایش را نمی‌دهد.
علی‌اکبر ولایتی: ایران مانع نفوذ آمریکا در قفقاز می‌شود

مخاطب ۲۴، علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر انقلاب اسلامی، در اظهاراتی صریح و قاطع نسبت به تلاش‌های برخی بازیگران خارجی، به‌ویژه ایالات متحده، برای نفوذ در منطقه حساس قفقاز جنوبی هشدار داده است. او با تأکید بر اینکه «قفقاز جنوبی منطقه‌ای بی‌صاحب نیست»، به طرح ادعایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر اجاره ۹۹ ساله کریدور زنگه‌زور واکنش نشان داد و آن را توطئه‌ای علیه امنیت منطقه و منافع ایران توصیف کرد.

ولایتی در سخنان خود، قفقاز را یکی از حساس‌ترین نقاط جغرافیایی جهان دانسته و اعلام کرده است که ایران، چه با همکاری روسیه و چه به‌تنهایی، مانع از تحقق طرح‌هایی خواهد شد که به تغییر نقشه ژئوپلیتیکی منطقه و تهدید امنیت آن منجر شود. او کریدور زنگه‌زور را نه‌تنها یک گذرگاه تجاری، بلکه بخشی از استراتژی آمریکا و متحدانش برای مهار نفوذ ایران و روسیه و تقویت حضور ناتو در نزدیکی مرز‌های شمالی ایران دانسته است. به گفته ولایتی، این طرح با هدف تجزیه ارمنستان و قطع ارتباط ژئوپلیتیکی ایران با شمال و شمال‌غرب طراحی شده و از این‌رو با واکنش محکم ایران مواجه خواهد شد.

مشاور رهبر انقلاب با اشاره به رزمایش مشترک ایران و روسیه در دریای خزر، تأکید کرد که منابع انرژی این دریا تنها با توافق کشور‌های همسایه قابل بهره‌برداری است و هرگونه مداخله خارجی با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد. او همچنین هشدار داد که قفقاز به «گورستان مزدوران» آمریکا تبدیل خواهد شد، نه دالانی تحت کنترل آنها.

این موضع‌گیری نشان‌دهنده عزم جدی ایران برای حفظ ثبات و امنیت در منطقه قفقاز جنوبی و جلوگیری از نفوذ قدرت‌های فرامنطقه‌ای است که به دنبال تغییر موازنه قدرت به نفع خود هستند. ولایتی با این اظهارات، پیام روشنی به بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی ارسال کرده است که ایران به‌عنوان یکی از قدرت‌های کلیدی منطقه، اجازه نخواهد داد منافع ملی و امنیت همسایگانش در قفقاز به خطر بیفتد.

برچسب ها: علی اکبر ولایتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر