کد خبر: ۶۵۲۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹

نباید دوباره غافلگیر شویم!

شورای عالی امنیت ملی یک نهاد ویژه است و مصوبات آن به طور کامل باید به تایید رهبری برسد؛ بنابراین فردی که در این شورا حضور دارد، خواه تندرو باشد و خواه کندرو به هر حال باید از اصولی تعیین شده تبعیت کند.
نباید دوباره غافلگیر شویم!

مخاطب ۲۴، محسن جلیلوند: به طور کلی موضوع انتخاب آقای علی لاریجانی مسئله جنجالی و عجیبی نیست، موضوع عجیب این است که چرا اینقدر هیاهو در این زمینه شکل گرفته است. آقای لاریجانی ۱۲ سال به عنوان نماینده رهبری در شورای امنیت ملی حضور داشته‌اند و ۱۲ سال نیز به عنوان رئیس مجلس و به عنوان یک شخصیت حقوقی در این شورا حضور داشته‌اند و ۲ سال هم دبیر بوده است؛ بنابراین چیزی در حدود ۲۴، ۲۵ سال حضور داشته و این حضور نه جدید است و نه تازگی دارد. آقای شمخانی که پیشتر گفته‌اند پرونده هسته‌ای را در دست دارند. قرار است شورای دفاع هم تشکیل شود که امور مرتبط با جنگ و صلح و امثالهم را در دست می‌گیرد. همین پرونده هسته‌ای هم نامشخص است.»

وی افزود: «وزیر امور خارجه صراحتا گفته‌اند تاسیسات هسته‌ای آسیب شدید دیده و فعلا کار غنی سازی متوقف است؛ بنابراین روند اقدامات و تصمیمات آقای لاریجانی هنوز مبهم است و نمی‌توان قضاوت روشنی کرد. درباره موضوع جنگ و صلح هم شورای دفاع تصمیم گیری می‌کند و شاید آقای احمدیان مسئول شوند اما هیچ یک از این موضوعات، خارج از عرف سیاسی و نظامی کشور نیست.»

یک بار غافلگیر شدیم نباید دوباره غافلگیر شویم

این تحلیلگر ارشد سیاسی گفت: «شاید برخی از کارگزاران بتوانند ساختار‌ها را تغییر دهند، اما تحول گسترده، امکان پذیر نیست و چارچوب‌ها از قبل تعیین شده‌اند. به اعتقاد من تغییر تحولی و بزرگی در سیاست‌های کلی رخ نمی‌دهد و حضور آقای لاریجانی یک موضوع ساده خواهد بود که دور از جنجال قابل بررسی است. اگر شخصی از طیف تندرو هم می‌آمد من می‌گفتم تحول خارق العاده‌ای رخ نمی‌داد. شورای امنیت ملی یک نهاد ویژه است و مصوبات آن به طور کامل باید به تایید رهبری برسد؛ بنابراین فردی که در این شورا حضور دارد، خواه تندرو باشد و خواه کندرو، به هر حال باید از اصولی تعیین شده تبعیت کند. مصوبات شورا در نهایت به تایید رهبری می‌رسد. من نمی‌خواهم اهمیت شورا را تقلیل دهم یا بگویم حضور آقای لاریجانی تاثیر گذار نیست. اتفاقا تاثیرگذار است، اما در نهایت رهبری تصمیمات نهایی را خواهند گرفت.»

وی در خصوص شورای عالی دفاع و ارتباط آن با تحولات اخیر و احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران گفت: «سرلشگر موسوی صراحتا گفتند آتش بس شکننده است و هر آن احتمال شکستن آتش بس و شروع مجدد جنگ وجود دارد. من هم احتمال جنگ را بالا می‌بینم و اگر اروپایی‌ها وارد بحث مکانیسم ماشه شوند، این احتمال تشدید می‌شود. نتانیاهو به دنبال انحراف افکار عمومی از سمت خود و جنگ غزه به سمت گرداب جنگ با ایران است. نتانیاهو هم بدش نمی‌آید این اتفاق تکرار شود که افکار عمومی از جنگ غزه منحرف شود. به هر حال ایران و امریکایی‌ها باید به یک نتیجه برسند اگرچه زمان جنگ نامشخص است، اما من وقوع جنگ را ناممکن نمی‌بینم. احتمال من این است که تا پایان آذر تکلیف اسرائیلی‌ها با ایران مشخص می‌شود و در نتیجه باید در آمادگی کامل دفاعی باشیم.»

وی افزود: «دفعه قبل تا حدی درگیر غافلگیری شدیم و این بار نباید چنین اجازه‌ای بدهیم. بلکه باید با امادگی کامل برخورد کنیم. آتش بس متزلزل و ناپایدار است. شورای دفاع، می‌خواهد برخی محدودیت‌ها را از بین ببرد چرا که بین فرماندهان ارشد و میانی ما فاصله افتاده بود و نتوانستیم بنابراین تشکیل این شورا می‌تواند کارکردی مثبت برای هماهنگی نیرو‌های دفاعی کشور داشته باشد. این شورا می‌تواند در شرایطی که دسترسی‌ها سخت می‌شود به سرعت تصمیم گیری کند. این موضوع از دید من کارکردی کاملا مثبت و سازنده دارد.»

منبع: فرارو

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»